.

.

NAK UPDATE STATUS KE NAK MENCARUT?


 dari mencarut baik diam. carut dalam hati. bagus kan?


Dulu aku memang pengguna Facebook tegar. Sekarang? tidak lagi sejak saya menggunakan produk bla bla bla. eh kau  ingat ni iklan Pantene ke? tapi betul ah. aku sekarang agak kurang sikit dengan FB. tapi nak buat macam mana? aku tak suka pakai Twitter. so FB je la aku terpaksa guna untuk tau perkembangan korang semua.

Tapi kan..FB macam damn gila bila aku scroll kat home, ada status maki maki ni. aku tak kisah kau nak buat status geli geli dengan pakwe ke, nak buat bahasa SMS melampau ke, tak kisah. tapi jangan la mencarut. ni tak. asal update status je, mencarut, asal nak mencarut je, update status. lawak pulak oohh

"F*** la pompuan tu rampas balaq aq! Pompuan tu memang s*** la!"
aku nak cakap sikit, kalau perempuan tu s***, kau apa? mulia? elok sangat lah tu bahasa? 

"dasar anjing la kau ni!"
kalau kau buat status macam ni, aku rasa anjing lagi baik. dia tak pernah mencarut. 

ha marah tak bila aku sound macam ni? plis la ea. aku tahu korang bayar internet tu untuk log in FB lepas tu korang bebas update status rubbish sekali pun. tapi boleh tak jadi manusia beretika sikit?

baik lelaki baik perempuan. dua dua aku pernah nampak tercarut dalam FB tu. eh boleh pulak ter kan? yang bertudung, yang free hair, yang berkopiah yang rambut pacak, pun mencarut dalam FB. kot ye pun geram, mencarut dalam hati dah lah. haha.  

FB status is who we are. 

cermin diri kita. kalau dok mencarut sesedap rasa, apa orang fikir pasal kita? Please please please. Stop doing that. this is so pathetic

ok bye!

26 Komentar untuk "NAK UPDATE STATUS KE NAK MENCARUT?"

ni la yg selalu buat MK geleng kepala.. bila buat status carut, org dh cop dia molot jahat kann...

emosi terlebih. nak bagi tau satu dunia. nt diri sendiri yang malu. dulu aku selalu gak terlepas ckp tapi tak de la mencarut teruk2 kan. bese la time tu budak2 lagi. skang da matang. ceh matang la sgt kan kekekke

hahaha..unfriend je aish.mish dh unfriend 5 org minggu ni, status merapu raban. mencarut ikut sedap mulut. mcm fb ni dia sorg je pakai.

@mizzkechique hurm tu la..menyampah btul..sakit mata ni haa

@Cik Mira nak bgtau satu dunia, last2 satu dunia tau dia mulut jahat..ha camne tuh. kekekeke

yeah sangat setuju. setuju sangat sangat. hahaha. budak2 skang macam2 lah perangai. klau nak mencarut, pegi mencarut kat twitter bru takde org perasan sangat.

p/s : dah lama tak dtg sni :(

Betul, betul..Fb tmpat connect ngan kwn2, bukannya lepas marah or cari gaduh..huhuu..

Yup betoi2..
kata-kata melambangkan keperibadian..
jadi sentiasa berhati-hati dengan apa yg kita ckp or tulis.

sokong lah cik Aish,serius,tak suka org tulis status mencarut-barut,especially girl! :(

kite duk diam je dalam fb .. hehe ..

terbaca..selalunya pompuan yg kononnya balak dia dirampas akan mencarut dalam fb.. klu laki jarang pulak..

betul la...kadang geram jgak dengan orng mencrut ni....dia telah menyebabkn kita yang TERbaca entri dorang TER carut...apekah??

@.m y z. haha tp aish tak guna twitter..ziema pun tau kan betapa terkial2 nya aish pakai twitter.haha..

huhhh..majuk laaa.. ;p

@Aemy Shamy tapi ramai pulak jadikan fb ni tempat lepas marah...haishh

@Aimie Lieyana yes...bahasa tu kan ke cermin diri kita sdiri? renung2kan..harap2 kt tak ter golong dlm golongan kuat mencarut ni..mtk dijauhkan

@iPai kt ping blog je kat fb okies? haha

@adan yup..lumrah..perempuan akan express apa yg dia rasa..tp salah cara

@dayu_myself ha tu la pasal..ko bc entry ni tak pasal2 ko tercarut kan..walaupun aku da sensed that word. haha

Si pencarut mendapat saham dosa apabila terdapatnya mata2 yang membacanya. Si pembaca pula wajib untuk menegur si pencarut itu. Jika tidak, persoalan akan dikemukakan di hari kelak. Hidup saling berkait. Kena tegur menegur.

I like this entry. ^^

orang camtu normally tak dapat nak bezakan between reality and virtual..dia ingat law dia semua sama..hehe

Regards,
-Strider-

cik aish.. fara ada tag utk contest ni..try ar tgk..hehe.. tq..:-)

ping blog pon okeh juga meh .. fungsi kuat tuh ..

ini jenis menangis dlam lrt ni.. kih kih kih.. suka mnghebo2kan hal bodoh..kah kah kah

pengguna fb yg tak bertamadun..

widad paling benci dengar...kalau nak lepas kan pon tak yah la nak umum kan satu dunia lak.. Cakap dalam ati jer sudah... ni nak heboh2 dia ingat dia bagus cakap macam tu..

Back To Top