NAK UPDATE STATUS KE NAK MENCARUT?

Tags


 dari mencarut baik diam. carut dalam hati. bagus kan?


Dulu aku memang pengguna Facebook tegar. Sekarang? tidak lagi sejak saya menggunakan produk bla bla bla. eh kau  ingat ni iklan Pantene ke? tapi betul ah. aku sekarang agak kurang sikit dengan FB. tapi nak buat macam mana? aku tak suka pakai Twitter. so FB je la aku terpaksa guna untuk tau perkembangan korang semua.

Tapi kan..FB macam damn gila bila aku scroll kat home, ada status maki maki ni. aku tak kisah kau nak buat status geli geli dengan pakwe ke, nak buat bahasa SMS melampau ke, tak kisah. tapi jangan la mencarut. ni tak. asal update status je, mencarut, asal nak mencarut je, update status. lawak pulak oohh

"F*** la pompuan tu rampas balaq aq! Pompuan tu memang s*** la!"
aku nak cakap sikit, kalau perempuan tu s***, kau apa? mulia? elok sangat lah tu bahasa? 

"dasar anjing la kau ni!"
kalau kau buat status macam ni, aku rasa anjing lagi baik. dia tak pernah mencarut. 

ha marah tak bila aku sound macam ni? plis la ea. aku tahu korang bayar internet tu untuk log in FB lepas tu korang bebas update status rubbish sekali pun. tapi boleh tak jadi manusia beretika sikit?

baik lelaki baik perempuan. dua dua aku pernah nampak tercarut dalam FB tu. eh boleh pulak ter kan? yang bertudung, yang free hair, yang berkopiah yang rambut pacak, pun mencarut dalam FB. kot ye pun geram, mencarut dalam hati dah lah. haha.  

FB status is who we are. 

cermin diri kita. kalau dok mencarut sesedap rasa, apa orang fikir pasal kita? Please please please. Stop doing that. this is so pathetic

ok bye!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :