.

.

AKU RESPECT DENGAN BLOG YANG ...


"lain orang lain cara."
aku memang berpegang pada ayat tu. so entry ni bukan ah nak poyo poyo ke apa ke. tapi nak express something yang aku rasa. kalau korang jalan jalan dekat blog, mesti ada blog yang buat kisah hidup dia, ada yang merapu rapu macam blog aku ni, pastu ada yang prefer letak keratan akhbar, then siap entry untuk hari tu. ha macam macam kan?

tapi kan aku respect blogger yang berani share pendapat dia. 

tak kisah ah pendapat dia boleh diterima akal ke tak. tapi tu ah warna dalam blogging. masing masing ada pendapat masing masing. kalau semua setuju, tak best pulak. kita mesti nak tengok blog yang bagi pendapat kontra pulak ye tak?

sebut pasal pendapat kontra, aku teringat sorang blogger kena hentam sebab pendapat dia yang bercanggah dengan orang lain. bagi aku, tu lah warna dalam blogging ni. kita masing masing ada hak bersuara. at least dia dah cuba menyuarakan pendapat dia. tak macam orang lain yang ikut je..dengar je lepas tu bila ramai setuju, korang pun setuju. 

bagi aku aku memang salute habis ah dekat blogger yang macam ni. bukan ah aku nak pandang sebelah mata dekat blog yang just tepek keratan akhbar, sebab masing masing punya cara kan. tapi ni lah pendapat aku. sebab aku join blogspot ni dulu pun sebab nak baca pendapat masing masing tentang satu satu isu tu. kalau just letak keratan akhbar dalam blog, pun ok jugak mungkin orang tak sempat baca newspaper or tengok berita. 

well..lain orang lain cara. aite?


37 Komentar untuk "AKU RESPECT DENGAN BLOG YANG ..."

Siapa setuju angkat tangan macam saya!!

Btul btul suke bce pndpt org. :D

attitude yang cenggini lah yang rakan-rakan blogger lain cari..

nak teur pon senang.. nak kongsikan pendapat pon rasa bebas..

kalau tak setuju cara yang ditunjukkan tak mengapa.. terserah pada pandangan dan ara masing-masing..

oraiiittt..

ade setengah blogger yg belum matang..ada tu berani hentam org di alam maya ni je,mcm2 jenis org ada..

yg penting kita coooool n happy berblog! hehe

@☺MissNJZ☺ hehe..adess..demam usop wilcha tk ilang lg ke

@Along Usop yela..blog kan medium utk kt bg pendapat..mmg betul kdg2 ada yg bg pendapat yg taraf longkang..tp tu pendapat dia..kt kene akur la..tp best what bila ada yg pro n kontra..baru la menarik dunia blogging ni..takla sume satu kaler je

@iMBobo aah..biasala..dunia maya ngn realiti bkan sama..dua identiti manusia yg berbeza..erk

@iz haha bagus2...ni la yg aish cari..tp kot ye pun nak bangkang..bg la alasannya! haha..adoiyai..reject2

msg2 pnye style...bebas nk utarakn pndpt tp haruslah kena tmptnye gakkn...;)

TERBAIK la....aku malas nak tulis kat blog sendiri tapi hari2 aku baca blog orang lain..nak gelak pun ada bila blogger2 dok lawan2 pendapat..

haha..blog kak diana best. pendapat dia bisa owh..mish xberani sgt nk main pendapat2 ni. sbb kena la ilmu tinggi kan kalau nk bg pndapat ni. kalau tak malu sndiri..hehehe

setiap orang ada buah fikirannya yang tersendiri..mengapa kita tidak cuba untuk menyelami isi hatinya..

mungkin ada sesuatu yang boleh kita ambil dari mereka..

jangan hanya tahu mengkritik sahaja..hehe

yep. semua orang ada cara masing-masing, pendapat masing-masing. apa yang pentingnya keterbukaan dalam menerima pendapat & teguran dari orang lain. kadang-kadang pendapat kita tak semua orang boleh terima. after all, semua orang adalah berbeza ;)

ntah macam ape jek nk sibuk2 .. sekeh kang bru tahu hahha

Cik Aish Indeed . warna dalam blog lebih best dengan fakta dan pendapat dan lain dari orang lain . bukan sama je . gelap .

Blog-blog yang dah terkenal tu tak mau tabik juga sekali? Keh3.. X)

*Aku memang anti blogger copy-paste [80-100%] isu2 dalam surat khabar. Sia2 jadi blogger kalau kemahiran insaniah [betul kah terjemahan ni, ehe] alias softskill tu hampeh. Hahaha

betul2 ...

cara cik aish ni pon cam unik juga ..

and blog ni utk bertukar2 pendapat, jangan jadi lalang. kan cik aish.. ? :)

Saya sangat setuju!! \(^__^)/

http://rossmerahjingga.blogspot.com/2011/06/kenapa-lelaki-tidak-boleh-kahwin-empat.html

ziema respect gila dengan blogger yang berani nak tegur benda2 yang kita tak berani nak tulis dekat entry. and at the same time, pendapat dia mmg sama dengan pendapat kita. mmg respect habis lah :D

lain org lain carenye kan.. tapi mungkin ade org takot nak suarekan ape2, sebab tak ade yang sokong, takot kene hentam.. tak berani sebab tak popular, kalo org popular ni cnfrm org yg suke kat dia sokong dia walaupun dia slh.. tapi sebenarnye kalo kt saling nasihat menasihati, bg pendapat, yang penting kt gunakan la dgn care yang betol, jgn gunakan kate2 yang tak sepatutnye..:)

saya takde pendapat or pendapatan...maseh menganggur..
hehehe...

@cik aisha yup..dan apa slhnya klu berani nk suarakan pdpt kt..hehejgn pedulikan org kata

@aniki haha tul tu...seronok apa..masing2 nak pertahankan pendapat..ada gak yg mcm lembu cucuk idung

@najihah sahami hehe ala mish, selagi kt rasa pendapat kt tu betul, apa slahnya kt share..at least bg open sikit orang2 yg baca..

@Fauzan Zain yup...kdg2 kt baca je, trus judge orang tu..tp kdg2 dia punya pendapat ada rasionalnya..

@Miss Y and Her World aah masing2 ada hak nak bersuara..tp nak setuju atau tak, pun hak masing2 gak..yg penting kt jgn takut nak menyuarakan

@Amiey White yup...aish suka kalau kt masing2 berani suarakan pendapat kt..jgn jd lembu cucuk idung je

@samizul.net hehe ko sorang yg faham isi sebenar entry aku nih..tahniah

@iPai hehe takde apa yg unik la..blog merapu je nih

@Marya Hana haha betul betull..susah jd lalang ni..kene pengaruh sikit, trus tukar angin..aiyo

@.m y z. aaah...ada byk bloger2 mcm tu skng..so salute kat dorang..kene bersedia mental fizikal nk publish entry berani tu..hehe

@khadijah aaa aish stuju sgt ngn dijah..kdg2 org yg tak de follower dan tak berapa femes ni, takut nak bersuara..

@Fazil Hamid saya pun takde pendapatan..sesal dahulu pendapatan..ahaks

kalau gitu, merapu cara unik .. uhuhuh

Back To Top