CIRI CIRI LELAKI GENTLEMAN..OOH I SUKA TAJUK NI!

Tags

you all tahu tak, tak susah pun jadi lelaki gentleman. sometimes lelaki ni kan, dorang ingat susahnya nak layan kaum perempuan ni. dorang kadang kadang cakap macam macam kat kaum kita ni kan girls! dorang kata kita ni mengada ngada lah, too fussy la, but dorang actually tak faham naluri perempuan ni. helo..meh sini nak bagitahu apa ciri ciri lelaki gentleman..

so lelaki di luar sana, if you want to tackle someone, please please, at least korang ada salah satu dari ciri ciri yang aku nak sebut kat bawah ni. ok guys! are you ready?





tiba tiba mata mengantuk. esok je aku sambung. haha. bye selamat malam..



ok jangan laku kan seperti di atas jika you all semua taknak kena baling kerusi or wateva dengan readers. eh ada ke readers nya? hehe.

 

1. nowaday, tak kira lelaki or perempuan, masing masing dah ada kereta sendiri. tapi kan, lelaki tu gentleman kalau dia offer diri untuk pick up perempuan tu dekat rumah and hantar balik depan pintu rumah tu. bukan la kaum perempuan ni nak mengada lebey, tapi ni la dinamakan dating ethics. lagi pun, bahaya kan perempuan drive sorang sorang semata mata nak dating dengan korang punya pasal. you all gak yang selalu condemn women driver. bawak macam lipas kudung la wateva, so better korang je yang drive okay. 

2. bila berjalan berdua, better jalan seiring. jangan jalan terlalu cepat ke depan and tinggalkan kaum perempuan di belakang. because ini adalah sangat tak gentleman. you guys pun tahu kan langkah perempuan slow dari lelaki? mana nak cover heels lagi. kalau jalan laju sangat, and then jatuh, you all gak yang malu aite. so jalan la seiring. 

3. kalau dekat kedai makan, certain kedai tu self service. so sangat lah gentleman kalau lelaki yang pergi beratur belikan makanan untuk kaum perempuan. but nowaday, kita selalu nampak, lelaki duduk dekat meja makan, and then perempuan yang usung tray penuh dengan makanan, terhuyung hayang bawak kan pada lelaki tu. sangat kejam okay..

4. and lagi satu, bila kat tempat makan, lelaki akan nampak lebih cool and gentleman kalau dia yang bayar. bukan la nak cakap yang girls ni materealistik. come on, kitorang pun ada duit and mampu nak bayar but it looks better if you yang bayarkan. just imagine ea, kalau first date pun bayar asing asing, or perempuan yang bayarkan..ayoo..what a shame la you guys..

5. in case kalau korang dating datang asing asing, means bawak kereta masing masing, its ok, maybe segan kot nak satu kereta, but please ea guys, kalau perempuan tu dah nak on the way balik, apa salahnya kalau you all send msg atau pun give her a call to remind "you dah sampai bagitahu ea..i risau you drive sorang sorang malam malam ni" so sweet kan kalau buat camtu. it shows yang you all memang responsible.

........

anyway, mens sekarang ni ramai yang merungut. kononnya perempuan ni fussy la tu la ni la. but sometimes you all kena realise yang perempuan still perempuan. and lelaki still lelaki. show your responsibilites and trust me, girls akan cair punyalah dengan layanan korang tu. (but sometimes they treat us nicely before married..lepas tu? nan hado! hahaha)

you all kena faham, perempuan ni bukannya nak sangat harta harta estet luar dan dalam negeri korang tu, but girls nak mereka dihormati dan dilayan sebagai perempuan. ok. bye.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :