.

.

SEBAB KENAPA FILEM KARAK TAK BEST

Karak merupakan filem seram KRU yang pertama. aku tak faham kenapa ada yang kata filem ni seram. ok fine. bagi aku, kalau dari sudut grafik, memang cantik ah. biasa la KRU kan.. memang pakar buat video klip yang canggih canggih. 



so bila KRU buat fiem KARAK, rasa teruja nak tengok tu, memang ada. hope tak menghampakan macam filem seram melayu yang lain. tapi agak mengecewakan sebab aku hanya mampu bagi 1 bintang je kot. tu pun sebab gambar dia cantik. 

kenapa aku bagi 1 bintang je? 

  • benda pertama yang buat aku spoil, adalah watak perempuan gedik nama dia Ida. aku tak kenal sapa pelakon tu. tapi watak dia yang gedik, dan terlalu seksi. helo. aku teringat tiba tiba kenapa Faizal Tahir dihukum sebab bukak baju tapi watak Ida yang berkemban dalam KARAK sambil mandi, tak ada siapa pertikaikan? ooo tu biasa.. ok fine. 
  • dari dulu sampai sekarang, aku tak boleh terima filem hantu yang menampakkan hantu dia. aku lagi suka hantu yang invisible. sebab dia macam misteri je kan. kalau hantunya nampak, aku mesti gelak sebab kelakar rupa hantu dia. 
  • ending part agak menyampah sikit. sebab si Zura tu bukan main menghayati ayat kursi. konon nak halau hantu tu. tapi lepas hantu tu hilang, peluk sakan dengan pakwe dia si Shahir tu. haiyo. alim kejap sebab nak halau hantu je ke kak oi?
  • bila filem tu menampakkan hantu dia, mesti ada dialog untuk hantu tu. hantu boleh bercakap cakap. kadang kadang suara macam upin ipin pun ada. aaaahhh..

so..kepada KRU, korang failed la buat cerita hantu. aku tak boleh terima hantu grafik. mintak maap.tak melayu ah macam tu. hilang keoriginalannya!

23 Komentar untuk "SEBAB KENAPA FILEM KARAK TAK BEST"

aku pon baru tgk smm. mmg aku ni penakot. sbb grafik die terbaik. menyampah kot dgn ida yg konon2 nye bibir cam angelina jolie tu. dalam keta touch up muka tak habis2 nak tunjuk bibir. terjuih bibir tu terus baru tahu. bekemban macam nak terlondeh. memalukan. zzzzzzzzzzz. part last tu pon spoil. alim tetibe peluk bf? apekahhh.

kan2..xseram..n x best langsung..lps kuar wanyang, dil asyik menguap jer..peneman dil, dah bisng2 ckp bosan..heheh..
dil xsuka hntu makcik tua tu, suara dia mcm kartun..make up dia, mcm pakai bedak sejuk..pastu cerita ni ada byk kantoi..espsially, mkcik2 pelakon tmbahan masa nak ending tu..ntah, KRU fail buat cerita hantu..grafik dia, bg dil, biasa jer..lag suka grafik Merong Mahawangsa..byk guna CGI..yang tu, mmg meletop..
*sowii,ni la budak multimedia..kuar jer panggung, asyik kritik pasal grafik..hhehe

hoho..baru je balik dr tgk karak n jom heboh...:P.. xseramm arr karak... nk tgk nurkasih tadi, tp sume nk tgk karak..

lorh... x best ek?? bawu plan nak g tgk la babe...

salamualaik..

ingatkan Kongsi je tak best, rupanya Karak pun tak best.. nasib tak p tengok (padahal.. dah bekoba2 nak p cari dvd kt pasa malam.. haha)

mungkin perkara2 kecik camni pengarah filem perlu tgk lagi utk filem yg akan datang.. slalu jugak dgr komen2 sebegini bila filem melayu keluar panggung..

so lepas ni KRU tahu kelemahan dia :) its ok. teroskan menyokong filem tempatan. sape lagi nak sokong kalau bukan kita..

haha..
ramai yg ckp filem ni xbest..
xnk tgok!

mcm filem p.ramlee...bile hantu boleh bercakap ape lg...mintak nombor ekor...

iklan..bayangkan kalao sepah-jozan-jambu belakon dlm 1 filem...bukan watak sampingan...ape jadi..??harap2 ade lah yg nak buat..

sape boleh cadangankan KRU buat filem kluangman..bnyk peminatnye tu..buat versi manusia..mcmkat holiwud..dieorg buat cerite kartun dlm versi manusia..kan..kan..kan..

@Cik Mira yup..aku stuju ngn ko...mula2 lg aku da spoil nak tgk..menyampah gile tgk pelakon tu...tak perlu kot nak gedik lebey..ni citer seram. bukan citer gedik.

@cik Dil tu la...so kru kena imporve la..takpe..baru first time dorang buat cter seram ..

@Dea hehe mesti menyesal kan.?? haha

@deAnza-wAnda tak seram..tp tak la tak best..ok je...tgk la..hehe

@amna oo kongsi tk best ke? aish tak g tgk lg..

@Marya Hana . yup..sokong tapi kt stil boleh kritik kan? utk kebaikan dorang gak..haha

@Cik Ezy haha try tgk dulu..mana tau cik ezy suke ke

@Fazil Hamid haa kru sesuai buat citer action la..sbb dorang pandai men grafik

hah..kawan mish jerit2 tengok citer ni. ihh. tak boleh buat teman laaaaa..

wauu...cenggitu ke cte nya?part tu la best.haha..nk tgk la esok. :P mst rs nk sepak laju2 kn.gagaga

@najihah sahami ha camne dia boleh menjert??pelik tu.hahaha

sy takut la nak tgk cite nih..
ahahahaa
tp best la seat tuh leh letak kepala..

@hidheryusof hehe..aah..first time duk kapel seat.. best kan sbb selesa ada tpt letak pale..leh tdo oohh

ziema tak tgok lagi cite ni. alaa, kalau cite hantu melayu mmg tak seram langsung and tak logik. khurafat semata2.

Back To Top