BEAUTY WITHOUT BRAIN IS STUPIDITY

Tags




pernah tak korang lalui situasi ni? "wah cantik gila dia. tapi kenapa cepat sangat cair dengan lelaki tu? baru jumpa beberapa kali dah bagi body?" yes. she's beauty. but beauty without brain is stupidity. and that is what we call BIMBO! u know what's the meaning of BIMBO?
Bimbo is a term that in popular English language usage describes a woman who is physically attractive but is perceived to have a low intelligence or poor education.- wikipedia

apa itu BIMBO?

surely mesti ramai yang tak pernah dengar apa maksud bimbo. bimbo ni maksudnya perempuan yang cantik tapi tak berapa nak bijak. zaman sekarang macam makin ramai je kategori ni. aku tergolong ke? huh mintak dijauhkan. ok aku bagi contoh perempuan bimbo.

ada sorang mamat hensem ni bukan main puji lagi sorang perempuan ni. and that girl rasa cair dengan setiap pujian yang mamat tu bagi. well, lelaki hensem puji kita cantik bla bla bla mesti lah seronot ye tak? so that girl pun cair. "he's smiling, i'm melting." ha lebih kurang macam tu ah kan.

so jangan terperanjat kalau that girl serahkan segala gala yang dia ada dekat lelaki tu. kiranya macam tukar suka sama suka lah ni kot. "you puji i, i bagi you dara i." so good la sangat perangai macam tu. tu la namanya perempuan BIMBO. cantik tapi tak ada otak untuk pikir mana baik buruk. 

cantik je nak buat apa?


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :