.

.

BEAUTY WITHOUT BRAIN IS STUPIDITY




pernah tak korang lalui situasi ni? "wah cantik gila dia. tapi kenapa cepat sangat cair dengan lelaki tu? baru jumpa beberapa kali dah bagi body?" yes. she's beauty. but beauty without brain is stupidity. and that is what we call BIMBO! u know what's the meaning of BIMBO?
Bimbo is a term that in popular English language usage describes a woman who is physically attractive but is perceived to have a low intelligence or poor education.- wikipedia

apa itu BIMBO?

surely mesti ramai yang tak pernah dengar apa maksud bimbo. bimbo ni maksudnya perempuan yang cantik tapi tak berapa nak bijak. zaman sekarang macam makin ramai je kategori ni. aku tergolong ke? huh mintak dijauhkan. ok aku bagi contoh perempuan bimbo.

ada sorang mamat hensem ni bukan main puji lagi sorang perempuan ni. and that girl rasa cair dengan setiap pujian yang mamat tu bagi. well, lelaki hensem puji kita cantik bla bla bla mesti lah seronot ye tak? so that girl pun cair. "he's smiling, i'm melting." ha lebih kurang macam tu ah kan.

so jangan terperanjat kalau that girl serahkan segala gala yang dia ada dekat lelaki tu. kiranya macam tukar suka sama suka lah ni kot. "you puji i, i bagi you dara i." so good la sangat perangai macam tu. tu la namanya perempuan BIMBO. cantik tapi tak ada otak untuk pikir mana baik buruk. 

cantik je nak buat apa?


24 Komentar untuk "BEAUTY WITHOUT BRAIN IS STUPIDITY"

utk pompuan BIMBO, untuk laki aper lak?? Limbo kot.. ermmm

mintak dijauhkan laa dari perepmpuan sebegitu ,aminnnn ..

Oh. kalau mcm tu panggil bimbo. baru tahu. ehhee. eyfa ramai kenal org mcm ni.

dasyat jugak perempuan BIMBO ni ye..

haha itu namenye pompuan ade akai takleh pakai ^^

@EYFAalias :) tu lah..harap2 kt pun tk jadi mcm tu..mintak dijauhkan..hmm

rasenya di keliling i ramai jugak yg mcm tu. pening kepala nak handle. lagi 1, ade jenis ppuan yg sanggup lakukan ape saja even hati terluka. dah tawu bf ade girl lain, but "i still love him". aiyooo.


biarlah beauty with brain.. :)

tak bawak ke mana cantik tu.. biar cantik rupa, sekali dengan akhlak. baru power rangers..

baru dengar jugak istilah BIMBO nih..

saya baru tahu bimbo tu apa.selama ni dengar tak tahu pun....

laaa.. bimbo tu maksudnya ni kerr? selalu gak dgr tapi xpaham..wat xtau je lahh hahaha..nsib baik xde yg kata kat syud bimbo.kalo x..nak kna g cari niii..hahah

satu lagi yg slalu dgr jimba..xtau apa mksud..huhu

mintak dijauhkanlah tergolong dalam golongan pompuan macam tu. muka dah cantik tapi otak satu sen pon tak boleh pakai. aduii dunia2 T__T

@Marya Hana huh yeke..tu mmg bimbo tahap speechles haha

@ASaDa RyutaRo hehe..tu la..ada istilah ni sebenarnya..so klu nk kutuk perempuan, leh la guna istilah ni.haha..tak la kasr sgt..bimbo la awk ni..ha camtu

@syud haha jimba tu ala2 berpoya2 di luar..haha yeke..maybe laaa

@.m y z. tu la..kdg2, dorang dikurniakan muka cantik, tp syg..hmmm

ituler knytaan hidup yg kita kene trima skg cik aish oi... wpn pahit kita nk telan. tu yg kdg2 bertudung litup pn lingkop. aku xpst sm ada ayat yg di gn tllu power @ she's a BIMBO too......

Back To Top