.

.

NORA ELENA : HANYA DRAMA. TAKYAH NAK BERANGAN LEBEY

Salam all the cute girls and hensem boy. 

sapa la minah ni kan? kehkehkeh

aku rasa aku dah terlalu banyak baca novel. until now. tapi tak sekerap dulu. sebab bagi aku, jalan cerita novel melayu semua sama. well, what do you expect? nak expect Melayu hasilkan novel yang out of box thinking? susah nak cari loh! balik balik isu yang sama. pasal cinta. cinta tak direstui. orang ketiga. penuh dengan emosi dekat tengah tengah part and ending yang boleh kita agak. 

Drama Nora Elena yang tengah hangat macam pisang goreng ni adaptasi dari novel Kasih Yang Suci. I guess ramai yang tengah cari novel ni sebenarnya. tapi banyak tempat dah sold out. kenapa nak sangat baca novel ni? sebab jalan cerita Nora Elena tu buat aku rasa i'm in heaven. walaupun pada hakikinya tak la kan..
 
love! come to mama!

So fenomena Nora Elena ni memang dapat rasa sekarang ni. most of them nak pakwe macam Seth Tan. Semua nak layanan romantik macam Seth Tan bagi kat Nora. hehe. Same with me. tapi aku tak pernah percaya orang macam tu, atau pun situasi macam tu ada in reality. i don't believe it at all! 

tapi aku rasa puas la layan drama ni. even novel sekali pun. enjoy atas setiap penipuan karakter dalam cerita ni. bagi aku, it wont happen. WON'T! aku tak percaya ada lelaki seromantik tu. secaring tu. segigih tu. dan banyak se lagi lah! No! aku tak percaya. 

Tapi aku still enjoy dengan cerita ni. sebab even benda tu tak pernah jadi in realiti, cukuplah sekadar berangan je. hehe.
28 Komentar untuk "NORA ELENA : HANYA DRAMA. TAKYAH NAK BERANGAN LEBEY"

laku giler novel tu.. last week pun ada cri, mmg xde.. seb bek ada kwn keje kt kinokuniya, leh booking dgn dia.. hehe.. tp siyes, dlm novel tu byk dh diubah utk buat citer..

Yg penting, berangan tu bisa membuatkan kita bahagia =)

first time dengar nama Nora elena. rupanya novel rupanya. sampai semua org asyik ckp sal nora elena aje. best ke??

novel 2 leh baca on9 je.. hehehe..
tp lupe lak ape link die :)

wujud ke lelaki cm tu eyh??

maybe ada tapi tak ramai kot hehe

@mizzkechique oo yeke? same la..aish pun cari novel tu..but dah sold out da..

@ecah alamak tak sgup kot nak baca novel online..sakit mata ..hihi

err.. apsal takde? yang komen ni ade kot ciri2 cenggitu. gahaha. *ok TERover lak.

dasat la penangan nora elena tu..

@nanad ala ala nur kasih punya penangan

sy dh bce novelnye..laen btol seth dlm novel dan dlm cte!!hohhh..btw..doang mmg byk ubah la..

makcik makcik .. makcik menang iklan free .. so sila bagi banner 125x125 and bagi kot kat ps di fb kay

haha.. betul la tu. tp yg lawak seh, nama la nama lelaki tu Seth Tan. bunyi mcm setan daa..

xlame ag novel ombak rindu pulak laku..
haha..

tahu xpe..pegi mane2 semua nak ckp seth tan ajee
virus seth tan betoi
haha
^_^

i used to addict to malay novel because of the interesting story line.. but later i found out that most of them are the same.. =.=

btw, where can i watch the drama (channel)?

kalau nak bace on9 pon bole ;)

http://books.google.com.my/books?id=Kx3T_HR66OAC&lpg=PP1&dq=Kasih%20Yang%20Suci&lr&pg=PP1#v=onepage&q&f=false

kalo ade pon, pada permulaan je. lepas tu? nan hadoooo

ok letew.. drpd omputih bercinta dgn vampire... haha... box office tu...!!!

uish, ziema kalau baca novel melayu kompem habis dalam masa beberapa bulan. jarang lah habis cepat2. kalau novel harry potter ye. 3 hari dah habis. hehe. yup. takde lelaki macam seth tan tu kat dunia ni. watak dicipta semata2.

Back To Top