.

.

PEREMPUAN PENCARAS?

salam to all girls and poyo boys.
 
elok sangat lah tu

apa itu caras? caras tu bermaksud perampas atau pun cuba cuba nak potong line. ada yang familiar dengan istilah pasar ni. ada jugak yang berkerut kerut tak pernah dengar. boyfrend korang pernah tak kena caras dengan kawan baik korang? atau pun korang pernah tak caras boyfriend orang lain? haha. keji di situ.

aku selalu nampak status kawan kawan kat facebook, berapi api marah bila pakwe dia kena caras dengan kawan baik sendiri. sampai keluar perkataan mencarut bagai. ahh pelik ah dorang ni. nak marah sangat pasal apa? takyah nak rebut rebut la lelaki tu. 

hiks

bagi aku, senang je, kalau kita admire atau pun kita ada boyfriend, lepas tu kawan baik kita cuba nak caras boyfriend kita, biar kan. sebab keputusan memilih pasangan tu di tangan lelaki. dia ada otak boleh pikir mana yang terbaik untuk diri dia. kalau dia rasa korang adalah yang terbaik, jangan risau ah dengan pencaras tu. tak ke mana pun dia. 

tapi kalau bf korang tu jenis melayan, so rileks, jangan panas hati. sebab kalau lelaki tu tinggalkan korang dan tergoda dengan si pencaras tu, lelaki tu la yang rugi. haha. so kesian kat lelaki tu. sebab kalau dia terima si pencaras tu jadi awek baru dorang, tak mustahil, perempuan tu caras lelaki lain pulak. putih mata lagi ah you guys. 

lelaki yang baik, akan tahu menilai mana yang paling terbaik untuk diri dia. kita sebagai perempuan, jangan nak cepat melatah bila pakwe kena caras ok. letak sikit saham korang tu tinggi sikit. ni tak, kena caras, mula la nak rebut rebut, nak tarik tarik rambut dengan si pencaras tu. buat malu kaum la macam tu! 



15 Komentar untuk "PEREMPUAN PENCARAS?"

first time tau istilah pencaras ni. hehe. nasib baik belum pernah hadapi situasi mencaras or dicaras. mintak jauhkanlah..

hehehehe...suka sgt entry kali ni...ngeee...betul ape yg dikatekan..semua yg berlaku ade hikmahnyew..caras2 itu kdg2 di beri oleh Allah untuk menguji tahap syg lelaki itu kepada kita, selain itu juga Allah ingin membuka kebenaran pd diri sebenar seseorg lelaki itu supya kita dpt yg terbaik...

ada pmpuan yg gatai mmg jenis suka rampas hak org,.huhuh

so wajar la si gf ni nk mrah,.tpi nak marah pon ada cara nye bukan berlumpur mcm tuh,.huhuhu

alahai malunya.kalau dh kena amik tu jgn lah nk mencarut2 dlm fb,bukan ada sorg lelaki je di dunia ni.betul x?

selagi tu bukan jodoh korg,jgn lah dimarah n dicarut2.haih!

first time dgr pencaras ni haha. :P.
hmm.. tp betul, org yg baik utk org yg baik jugak :) . hehehe. tk ptot pmpn gaduh2 ngn pmpn rebut2. haihh.

cik aish, ti tlg, visit n kasik pndpt kt blog bru dayana ni eh
> http://herstylestoriie.blogspot.com

thx :D!

setuju... kdg2 selalu percayakan kwn. sampai bf sendiri kena kebas. tp, jgn pulak la putus kawan sebab laki... jgn... xmoo..xmoo

selalu dengar kes ni. kawan baik sendiri dok menggatal dengan boyfriend. sebab jeles? or saje nak test sape lagi hebat?

btw, saya pun ada kisah yang sama.

Kawan Baik & Kekasihku

Muka Cantik Tak Guna Kalau Tak Kahwin

@.m y z. haha yeke..aish lama da tau istilah ni..kawan selalu guna..

@♥Lady Ainaa♥ ye btulltuhan nak uji je tu..jd jgn la kt melenting sgt..klu dia kene caras, redha je la

@NURUL AINI NORAZMAN huhu tu la..jgn la jd mcm tu kan..tak baik caras2 nih..nnt kene kat diri sdiri balik

@rara pinkmafia selalunya budak2 sekolah yg maki2 dlm fb sbb pakwe kene caras ni..huhu

@Dayana AZ first time ea..hehe..ada yg tak nah dgr ada yg selalu dgr..kekeke

@isma hehe yup...tak putus kawan tp maybe hubungan tu takkan balik spt dulu

Back To Top