PEREMPUAN PENCARAS?

Tags

salam to all girls and poyo boys.
 
elok sangat lah tu

apa itu caras? caras tu bermaksud perampas atau pun cuba cuba nak potong line. ada yang familiar dengan istilah pasar ni. ada jugak yang berkerut kerut tak pernah dengar. boyfrend korang pernah tak kena caras dengan kawan baik korang? atau pun korang pernah tak caras boyfriend orang lain? haha. keji di situ.

aku selalu nampak status kawan kawan kat facebook, berapi api marah bila pakwe dia kena caras dengan kawan baik sendiri. sampai keluar perkataan mencarut bagai. ahh pelik ah dorang ni. nak marah sangat pasal apa? takyah nak rebut rebut la lelaki tu. 

hiks

bagi aku, senang je, kalau kita admire atau pun kita ada boyfriend, lepas tu kawan baik kita cuba nak caras boyfriend kita, biar kan. sebab keputusan memilih pasangan tu di tangan lelaki. dia ada otak boleh pikir mana yang terbaik untuk diri dia. kalau dia rasa korang adalah yang terbaik, jangan risau ah dengan pencaras tu. tak ke mana pun dia. 

tapi kalau bf korang tu jenis melayan, so rileks, jangan panas hati. sebab kalau lelaki tu tinggalkan korang dan tergoda dengan si pencaras tu, lelaki tu la yang rugi. haha. so kesian kat lelaki tu. sebab kalau dia terima si pencaras tu jadi awek baru dorang, tak mustahil, perempuan tu caras lelaki lain pulak. putih mata lagi ah you guys. 

lelaki yang baik, akan tahu menilai mana yang paling terbaik untuk diri dia. kita sebagai perempuan, jangan nak cepat melatah bila pakwe kena caras ok. letak sikit saham korang tu tinggi sikit. ni tak, kena caras, mula la nak rebut rebut, nak tarik tarik rambut dengan si pencaras tu. buat malu kaum la macam tu! 



Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :