ROMBONGAN CIK KIAH KE GENTING HIGHLAND..VERY FAR FAR AWAY!

Tags

baiklah. sebenarnya selain menghabiskan lektrik dengan menjebakkan diri di laman sosial mukabuku, hobi aku jugak adalah hang out dengan kawan kawan sepermainan. *pergh macam ayat karangan BM. aku lagi suka hang out beramai ramai daripada berdua atau bertiga sebab salah satunya bila hang out beramai ramai, lagi happening dan kecoh macam rombongan cik kiah dekat tv tu. faktor kedua, bila beramai ramai, segala kos dan perbelanjaan juga dikongsi beramai2. jimat kan? hihi

so aku dan geng geng bas sekolah aku telah pergi ke Genting Highland yang sangat 'jauh' tu. very far away la sangat. kitorang plan dah lama. dan hampir2 nak cancel akibat cuaca yang ibarat 'kusangka panas ke petang rupanya hujan ditengahari' kalau hujan di genting highland, melopong la kami. *eh macam pantun lak.* tapi kitorang pergi jugak. tak kira nak jugak. so aku ibaratkan aktiviti kali ni sebagai aktiviti perlancongan ala ala travel hunter gitu padahal backpack pun takde kan? 

Apa yang aku boleh kata, trip kali ni memang betul-betul awesome. Walaupun Genting Highland is not very far away, but its not about the place that counts, its about with whom you spend your precious time with =) betul tak?


dulu aku pergi, bas naik sampai atas. tapi kali ni kena naik skyway..aku sokong bas tak naik atas sebab asap bas boleh menyebabkan pencemaran dan suhu meningkat. eh tiba tiba pandai sains. so kitorang pun berdebar debar naik skyway. aku cuba menenangkan perasaan dorang yang baru first time naik skyway. tapi aku tak mampu nak coolkan dorang sebab aku pun first time jugak. hahahaha.

kitorang pilih tiket bas pergi balik termasuk skyway dan tiket outdoor themepark dengan harga cuma RM47 saja..! murah kan? so kitorang gerak dari kl central pukul 8 pagi *gigih tau tak bangun pagi semata nak pergi genting yang far far away tu..* and naik skyway dalam 10 minit..lepas tu taraa..eksaited gila sebab dapat berpijak di bumi yang nyata setelah tergantung gantung tadi tuh. 



korang rasa aku naik tak space shot tu? Aaron Aziz ajak pun belum tentu haku naik..puih.actually aku pernah naik sekali sebelum ni. masa tu tahap adrenalin aku membuak buak. kira tahap bertarung nyawa ah naik menda alah ni. so enough for that. say no to space shot. hiiihi. tapi masa kitorang pergi haritu, aku dengar ada ah sorang mamat ni menjerit "allahu akbar!!!" haha gitu sekali..



whether was nice. tak hujan..tapi sedikit berkabus..yela sekarang kan musim hujan. takpela, asalkan tak hujan, kabus pun kabus la..syukurr tak hujan. kalau hujan, jawabnya aku call pakcik bas tu suh amik kitorang balik KL time tu jugak. ye ahh nak main apa time ujan kan?? so luckily tak hujan hari tu dan kitorang berjimba tak ingat dunia. 


kitorang punya ah saket hati sebab kena beratur dekat sejam nak masuk dinasourland! kitorang teruja ah gak nak tengok dinasour tu sebab dinasour tu gerak gerak. jakun la jugak kan. takpe ah, kitorang tahan sabar. pastu bila kitorang naik boat tu, kitorang masuk lorong gelap dalam tu pastu ada ah dinasour sekor dua siap sound effect lagi. ok ah bleh ngantuk. 


dalam lorong gelap ni ah yang aku citer tu. tak dapat ah nak upload gambar dinasour tu sebab gelap sangat terowong ni. kamera pun cap ayam je nak snap gambar dalam gelap memang takkan ada ah nak nampak objeknyerrrrr..gigi dinasour pun belum tentu nampak.

last but not least.. aku nak say yang perjalanan kitorang kali ni sangat ahhh menjimatkan sebab memasing semua bawak stok makanan. kalau ada yang ternampak kitorang lawa lawa bawak handbag tu, jangan ah terpedaya ingat kitorang bawak mekup ke apa ke..tu sume bekalan makanan. ada yang bawak botol sos lagi! hahaha.

oklah thanks for reading this. mesti korang rasa nak muntah darah dengan entry aku kali ni sebab banyakkknyaaa perkataan..jangan tak tahu aku dulu kalau cikgu suruh buat rumusan 100 patah perkataan, aku selalu buat 200 patah perkataan sampai cikgu tu boring nak marah. hehe ok bye.



Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :