.

.

ROMBONGAN CIK KIAH KE GENTING HIGHLAND..VERY FAR FAR AWAY!

baiklah. sebenarnya selain menghabiskan lektrik dengan menjebakkan diri di laman sosial mukabuku, hobi aku jugak adalah hang out dengan kawan kawan sepermainan. *pergh macam ayat karangan BM. aku lagi suka hang out beramai ramai daripada berdua atau bertiga sebab salah satunya bila hang out beramai ramai, lagi happening dan kecoh macam rombongan cik kiah dekat tv tu. faktor kedua, bila beramai ramai, segala kos dan perbelanjaan juga dikongsi beramai2. jimat kan? hihi

so aku dan geng geng bas sekolah aku telah pergi ke Genting Highland yang sangat 'jauh' tu. very far away la sangat. kitorang plan dah lama. dan hampir2 nak cancel akibat cuaca yang ibarat 'kusangka panas ke petang rupanya hujan ditengahari' kalau hujan di genting highland, melopong la kami. *eh macam pantun lak.* tapi kitorang pergi jugak. tak kira nak jugak. so aku ibaratkan aktiviti kali ni sebagai aktiviti perlancongan ala ala travel hunter gitu padahal backpack pun takde kan? 

Apa yang aku boleh kata, trip kali ni memang betul-betul awesome. Walaupun Genting Highland is not very far away, but its not about the place that counts, its about with whom you spend your precious time with =) betul tak?


dulu aku pergi, bas naik sampai atas. tapi kali ni kena naik skyway..aku sokong bas tak naik atas sebab asap bas boleh menyebabkan pencemaran dan suhu meningkat. eh tiba tiba pandai sains. so kitorang pun berdebar debar naik skyway. aku cuba menenangkan perasaan dorang yang baru first time naik skyway. tapi aku tak mampu nak coolkan dorang sebab aku pun first time jugak. hahahaha.

kitorang pilih tiket bas pergi balik termasuk skyway dan tiket outdoor themepark dengan harga cuma RM47 saja..! murah kan? so kitorang gerak dari kl central pukul 8 pagi *gigih tau tak bangun pagi semata nak pergi genting yang far far away tu..* and naik skyway dalam 10 minit..lepas tu taraa..eksaited gila sebab dapat berpijak di bumi yang nyata setelah tergantung gantung tadi tuh. 



korang rasa aku naik tak space shot tu? Aaron Aziz ajak pun belum tentu haku naik..puih.actually aku pernah naik sekali sebelum ni. masa tu tahap adrenalin aku membuak buak. kira tahap bertarung nyawa ah naik menda alah ni. so enough for that. say no to space shot. hiiihi. tapi masa kitorang pergi haritu, aku dengar ada ah sorang mamat ni menjerit "allahu akbar!!!" haha gitu sekali..



whether was nice. tak hujan..tapi sedikit berkabus..yela sekarang kan musim hujan. takpela, asalkan tak hujan, kabus pun kabus la..syukurr tak hujan. kalau hujan, jawabnya aku call pakcik bas tu suh amik kitorang balik KL time tu jugak. ye ahh nak main apa time ujan kan?? so luckily tak hujan hari tu dan kitorang berjimba tak ingat dunia. 


kitorang punya ah saket hati sebab kena beratur dekat sejam nak masuk dinasourland! kitorang teruja ah gak nak tengok dinasour tu sebab dinasour tu gerak gerak. jakun la jugak kan. takpe ah, kitorang tahan sabar. pastu bila kitorang naik boat tu, kitorang masuk lorong gelap dalam tu pastu ada ah dinasour sekor dua siap sound effect lagi. ok ah bleh ngantuk. 


dalam lorong gelap ni ah yang aku citer tu. tak dapat ah nak upload gambar dinasour tu sebab gelap sangat terowong ni. kamera pun cap ayam je nak snap gambar dalam gelap memang takkan ada ah nak nampak objeknyerrrrr..gigi dinasour pun belum tentu nampak.

last but not least.. aku nak say yang perjalanan kitorang kali ni sangat ahhh menjimatkan sebab memasing semua bawak stok makanan. kalau ada yang ternampak kitorang lawa lawa bawak handbag tu, jangan ah terpedaya ingat kitorang bawak mekup ke apa ke..tu sume bekalan makanan. ada yang bawak botol sos lagi! hahaha.

oklah thanks for reading this. mesti korang rasa nak muntah darah dengan entry aku kali ni sebab banyakkknyaaa perkataan..jangan tak tahu aku dulu kalau cikgu suruh buat rumusan 100 patah perkataan, aku selalu buat 200 patah perkataan sampai cikgu tu boring nak marah. hehe ok bye.



31 Komentar untuk "ROMBONGAN CIK KIAH KE GENTING HIGHLAND..VERY FAR FAR AWAY!"

dh lame teringin nk g genting tp xpegi2 lg..
haha

lama xp genting.. genting kalu p xjemu2.hehe bnyak permainan xsempat nak main

CB pon nak pergi genting jugak dis month.. tp date x tahu lagik..ehhehe..

NAK PEGI GAK .. NAK PEGI GAK .. UWAAA .. BILE LA PAT PEGI GENTING NI :(

wuuu.seronoknya... nak pergi jugak tapi takut hujan, cuaca kan tak menentu skang ni :)

sonoknya dik.. akak last p genting taun 2005 koot.. time tu akak tak kira, akak mak orang ke apa ke, menjerit tetap menjerit,..ala2 jakun jee..

wahhh...seronoknya berjalan...da lama tak jejakkan kaki kat sana...mesti da banyak berubah...hee~

amboi seronoknya bercuti dgn kwn2

nsib baik x hujan.. tp bgus laa jimat, siap bwk botol sos lagik! haha XD

tringin nk prgi, sbb lme jgk x prgi.. huhu

nak pergi jugakkk ! rm47 ey? oke la tuuu nak nak ! hahaha tp yg tak blahnya siap bawak makanan =_=

wah sangat best... banyak bekal.. jimat banyak duit maa..

wahhhh ....makin meriah lah dkt sana .. wuu ..mahu pergi ni :D

wow~ hehe, tapi memang btol pon wajib bawak makanan sendiri kat sna hehe

Alaa...hidy dah lama gila plan kot...x smpai2 lg ke sna...huhu

bestnya..kalau mas,sure dalam family,xde saper nak teman naik macam tuh.hahaha

genting.. fuyhh.. klu xbwak selimut tuh mmg gigil..huhu.. flow yep.. =)

hahha..beg bwk bekalan makanan rupanya.ptt r masing2 kembung semcm je beg. :)bgs2..jimat duit.

@Ezy Chiaki pergila besttt! tp skng musim ujan..so ati2 hehe

@Onitsuka_hana hehe aah mmg tak jemu pun..sbb sgt fun!!

@Anis Adila Aris betul tu..aish advise..jgn la g bulan ni..mmg ujan...sbb aritu pun nasib baik je..ptg ujan gak .

@aimaniman haha yeke kak? tkpe..mak org pun masih boleh maa! haha

@Ezad Skytech aaa mmg byk berubah...best la! tp buaian kat pintu masuk tu ttp la disitu! hehe

@Miss Xyz hik hik..mmg pun..tak leh belah tul

@Liyana Lunia kekekke.nk jimat maa..tp tu la..siap botol sos lg..member ah!!

@Cik Zety yee..btul2//:p byk jimat klu bwk mknn sdiri

@MaYa MustWany haha sama la ngn aish..klu g ngn family..nan hado la naik benda2 tu

@Abg Stalker pergi beg kembung..balik perut yg kembung..miahahaha

Back To Top