PANDAI MAKAN PANDAILAH SIMPAN


Dulu aku single. tapi aku bukan la bitch sampai tunang orang pun aku nak kebas. pakwe orang pun aku tak hingin. sebab aku percaya, kalau kita rampas hak orang harini, esok lusa orang akan rampas hak kita pulak. aite? 

Tapi entry kali ni aku nak kongsikan dengan korang semua tentang hidup ni sebenarnya memang selalunya macam ni. tak semua manusia kat dunia ni jujur. kalau semua jujur, macam tak logik je semua masuk syurga kan? so baik perempuan mahu pun lelaki, dua dua sama je. dua dua ada kebarangkalian untuk tidak jujur. 

Aku kenal sorang lelaki ni dekat tempat praktikal. ala citer ni 2 tahun yang lepas. masa tu situasi aku agak sadis jugak la. sebab cinta tak kesampaian kan? ala macam damn je bunyinya. so lelaki ni datang dalam hidup aku. seyes dia sangat gentle. boleh menang kategori lelaki pilihan awek awek kat luar sana tu. 

And dia selalu ajak aku keluar. layan aku baik sumpah macam aku ni tuan puteri. tapi aku letak limit taknak menggatal lebih. tapi one day dia ngaku dia suka kat aku.  tapi bila aku tahu dia dah bertunang, aku tanya dia, nape dia stil nak move on dengan aku, dia jawab "pandai makan pandai la simpan.." walaupun ayat tu macam celaka, tapi tu la yang aku tak kan lupa sampai sekarang. 

Aku silap menilai masa tu. dan masa tu jugak lah aku belajar dalam hidup ni yang bukan semua manusia yang indah rupa dan luaran tu, baik dalamnya. dia dah bertunang. dalam masa yang sama, dia memberi harapan pada perempuan lain. tapi nape pilih aku? sengal dowh lelaki tu. oh mungkin dia tak tahu kisah silam aku yang banyak menangis sebab lelaki dulu.

Kalau dia tahu, mesti dia tak sampai hati nak jadikan aku mangsa playboy dia kan? hehe. 

Itulah manusia. kadang kadang manusia tak pernah puas dengan apa yang dia ada. apa yang dia dah capai. dia tak pernah cuba untuk puas dengan hubungan yang dia bina dengan manusia lain. sentiasa cuba nak mencari peluang lain. dasar! 


Previous
Next Post »