ADAKAH AKU LEMAH DAN LEMBUT?

 contoh ayat? teddy bear itu lemah dan lembut.


"LEMAH DAN LEMBUT  adalah merupakan perkataan asal yang terlalu panjang maka dipendekkan menjadi LEMAH LEMBUT.."

tak payah nak berkerut kerut dahi tu. aku belasah je tu. maklum lah aku bukan cikgu BM. korang yang girls ni lemah lembut ke?? malu la sikit dengan maknyah. dorang lagi lemah lembut tau. pegang garfu pun boleh terlepas. ops. 

korang rasa ah kan, perempuan zaman sekarang masih lemah dan lembut lagi tak? aku of kos la tak. ketawa pun berdekah dekat macam syaitonirrajim. nak buat macam mana. dah cuba untuk jadi lemah dan lembut tapi kadang kadang tak boleh nak hipokrit sangat ah kan. be yourself. 

tapi aku suka tengok perempuan yang semulajadi lemah dan lembut ni. *SEMULAJADI OKAY! bukan buat buat lemah lembut depan pakwe!* ketawa pun semut tak dengar. tutup mulut sambil gelak, bila cakap suara dia omaigod, aku pun rasa macam nak ngorat dia. nasib baik aku dah berhenti jadi les. haha. 

tapi aku walaupun tak berapa nak lemah dan lembut, aku takde lah sampai depan orang tua atau pun orang yang aku baru aku kenal, aku nak ketawa berdekah dekah. tu sangat lah kurang ajar. tak elok la macam tu kan. baru baru kenal tu, kalau ketawa, bawak bawaklah pandang bawah. sambil sipu sipu ke. ha kan elok tu. 

 
bila dah lama kenal, baru la boleh ketawa berdekah dekah macam manusia di atas.. ahaks


macam haritu PP Epal call aku. kebetulan aku penat baru kemas rumah. so takde nafsu nak ceria ceria. ingat aku ni geng bas sekolah nak ceria ceria sentiasa?

PP Epal : awak, awak tak sihat ke? (konon konon caring ah tu!)
Aish : takdelah. saya okay (suara nak pelahan je konon nak jadi lemah dan lembut)
PP Epal : habis tu kenapa awak tak gelak? (soalan yang menyampah)
Aish : saya okay (gila apa dia ni?)

lepas tu biasalah lelaki akan buat lawak bodoh yang aku tak tahu mana datang idea tu, sampai aku tak tahan nak gelak berdekah dekah. see? aku tak boleh nak serius serius dalam perhubungan ni. mesti kena gelak berdekah dekah. kalau aku tak gelak, mula ah dia ingat aku merajuk la, aku demam la..

so macam mana aku nak didik diri aku jadi lemah dan lembut ni? you tell me!
Previous
Next Post »