.

.

BETAPA NIKMATNYA MENJADI BONGSU!

salam to all my dear buddies!
Photobucket
i luv all my sisters! dari kanan, aku, kakak #2, kakak #3, and kakak #1.


hari ni jom kita explore keindahan dan kenikmatan menjadi anak bongsu. firstly aku nak bangkang sekeras kerasnya orang kata anak bongsu ni manja, apa dia nak dia dapat. ops. thats not me ya. aku nak mintak duit belanja memang susah oh sejak zaman sekolah sampai sekarang. berdikari!!

ingat lagi aku pernah kot jadi akak topup dekat hostel dulu. ahaks. cari duit punya pasal. gigih ohh..

ok tapi kan di sebalik tabir tu semua, jadi anak bongsu memang best dari satu sudut. sharing is caring! ye..aku ada 3 orang kakak dan sorang abang. so bila ramai perempuan, opkos collection kasut, baju, mekup, memang kitorang share! 

kakak #1 
"fuyyo, lawa nya kasut baru kau. pinjam boleh?"
"boleh, tapi dengan satu syarat, aku nak pinjam kau punya tudung yang kau baru beli tu."
"orite!"

kakak #2
"eh aish, aku beli foundation maybeline. macam tak masuk pulak dengan kulit muka aku. kau nak? amik ah"
"pucuk dicita maybeline mendatang oh. thanks !"

kakak #3
"aish, kau ada baju kurung warna pink tak? pinjam?"
"amik lah dalam almari tu. eh jeans yang aku pinjam dari kau aritu, aku dah pulang tau!"

ok bahagia tak bahagia kat situ? semua kitorang share. dari kasut, tudung, baju, seluar, mekup, semua ah! pakaian kecik tu opkos la terkecuali. benci tau. mana sama saiz! ahhaha. oklah. so back to da point, aku suka jadi anak bongsu! asalkan adik beradik sebulat sepesen dan seporting. 


P/s - tapi satu je tak best. kitorang selalu rebut cermin. haaa. payah cenggini. haha. bye
40 Komentar untuk "BETAPA NIKMATNYA MENJADI BONGSU!"

cik aish...widad sokong.,. sama la kita...hahah... macam2 dapat..
yang paling best perfume baru beli dari kedai...Harga sekitar rm 300.." widad ko nak tak..Bau dia tak sedap la.." haha..padahal widad bau sedap jer..ape lagi ambik je la.. macam2 la..memang best...!!!

itu untungnya, mesti dapat free.. hikhikhik.. yang kakak baik hati mesti bagi punyelah kat adik kesayangan lepas nengok si adik kedip2 mata nak.. mesti comel je..

bestnye jadik bongsu.sye anak ketiga.hihi

sy share jer pakaian kecik dengan adik sy
takde aper2 pun
haha

erk... macam tu eh. bes jugak jadi anak bongsu. tp sy anak tengah2... ^_^ anyway, sy hepi dengan apa yang sy ada skrang..

ular paling berbisa di dunia

btul tu..ari tu baru dpt jersi dari london.. mintk je mesti dapat..kih kih kih

CB x leh share ngan adik..sbb saiz kami lain..ahhahaha.. ngan kakak leh lar.. tp adik bongsu den mmg manja terlebih gedik! wahahhaha.. mampuih den kalau dia dpt tahu den mengato nie! ngeee~

kalo kasot, baju kurung tu same saiz boleh la kongsi2..
huhu..
best mmg best..
hee

tempah laa cermin besau2 dan banyak2 .. wakakaka ..

uish tak aci .. semua dapat ...

my family semua tak sama saiz .. heheh .. mmg of coz baju semua tuh dia punya sorg ..

hahha ziema anak kedua. so mmg kena banyak mengalah lah dgn adik2. plus kitorang tak tinggal sekali. ziema tinggal dengan uncle and auntie. adik2 tinggal dgn parents. sobsobb T__T

samalah juga. tp adik beradik sy ramai laki cuma sy sorg je perempuan. huhu. selalu juga share2 brg. adik beradik semua sporting. tQ pd parent jugalah sbb ajr syg2 dgn adik beradik. hehe^^

Anak sulung dan bangga menjadi anak sulung yang berdikari.

adik sy manja woo semua nak itu nak ini nak..sekarang da besar pun camtu gak

sy ada kkak n adik ppuan 2 org..
saiz kami lebih kurang ja..
so, snang nak share2 stuff mcm baju, sluar, kasut dll.. hehehe..

yg sharing is caring tu mmg betoi...saya anak ke5 dr 7org....tp anak bongsu pmpn sbb ada adik2 lelaki dua org....tapi time nk share,mmg share....plus,kami lebih kurang je saiz...hehe

cermin jgak yg nk direbut an ? hik3 :P

hehe.. betulla.. walaupun dijah bukan anak bongsu, tapi adik bradik ktorg smue prmpuan, so, byk la yang boleh share..:)

beznye... sy ad adek prmpuan, tp kcik agi... :P.. nk sher apenyer...dier mintak ade la... :P

@WidadCutieyGirlZ StorY ha ah sama la kita widad! best kan? bersyukur la dpt akak2 yg mcm ni..tk berkira..

@aizamia3 hehe tu la..tp klu terlebih kelip, penampor lak dpt. haha

@Miss A hehe tkpe..anak ketiga pun ok..asalkan adik beradik tu saling bermurah hati. hehe

@syahira ariff adess..camne lak tuh? jap nak imagine..kekeke

@KeTaM_BaTu hehe anak tgh mesti garang kan? hehe

@b a m b a m ' s haha cis..akak yg jahat. hahaha..ala cb biasalah tu..adik2 mmg manja ngn akak nya ye tak?? hehe..

@Cik Ezy hehe yup...em mcm ne lak ngn anak tunggalkan? mesti sunyi

@iPai haha..cermin asik retak je..tu pasal tk nak beli lg..hahaha

@Alin bagus la kalau mcm tu..dgn adik beradik, jgn la berkira sgt..sbb tu kan darah daging kt gak..:)

@░♥si lampu neon♥░ hehe kat siapa lg nak bemanja klu dgn akak nya..kan kan :p

@Anne Nurain aaa tu la yg aish ckp, best kan..leh share mcm2

@Jasmin Ibrahim oo yeke..so kira bongsu la jugak kkan..hehe mesti mak ayah risau anak bongsu pompuan ni :P

@syashafie tu la dilema adik beradik perempuan. hehe

@khadijah yela..tk semestinya bongsu je kan? bessttt..;p

mak ai .. sampai retak tuh ... ganas ... hahah .. beli laa cermin kalis retak

@iPai ha ah la..betapa tragis nya dan betapa tak sgup nya cermin tu tgk kitorang.hahaha

aku sorang pompuan. nk kongsi barang dgn sape? T_T

huhuh cermin pon leh hidup kan ... ish3 ..

@Cik Mira lor yeke..haha..takpe..share kereta ke motor ke..ok gak tuh

Back To Top