SOFEA, POLIS DAN NERAKA

Tags

ok hari ni nak share dengan korang semua tentang satu cerita yang berlaku antara akak aku dengan anak dia, Sofea. Since akak aku takde blog, jadi dia pun suka menulis macam aku gak tapi just tulis dekat notes facebook je. so jom kita baca kisah yang akak aku tulis.

cer cer cerita cerita...

sofea ! anak buah aku.

Pukul 11 malam. Sofea masih belum tidur dan seperti biasa aku akan bercerita "bedtime story" kepadanya atau berbual-bual kosong sehingga dia terlena.

Me: Sofea dah besar nanti kena jadi good girl tau. Kalau jadi good girl, Tuhan masukkan dalam syurga. Kalau jadi bad girl, budak jahat, nanti dia masuk neraka.
Sofea: Neraka tu apa Mama?
Me: Neraka tu tempat api, nanti orang jahat kena bakar dengan api sebab dia buat jahat.
Sofea: Ohh..ada polis tak kat situ?

--- Apakah interpretasi atau moralnya di sini??
a. Polis jahat sebab tu masuk neraka.
b. Bomba disalahsebut sebagai polis.
c. Polis perlu berada di tempat kejadian kebakaran.

Ntah!

tu je ceritanya. jadi apa yang kita boleh tangkap kat sini? apa yang kanak kanak berumur 6 tahun tu fikirkan sebenarnya? heehe. 
jangan biarkan diri anda diselubungi ...... misteriiiiiii..


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :