.

.

SUKA GAYA PENULISAN KAU. NAK TIRU BOLEH?

tak boleh. suka suka hati je nak tiru. haha.

korang pernah tak kalau jalan jalan kan, nampak awek pakai baju kotak kotak, korang pun terikut ikut nak pakai baju kotak kotak. nampak orang pakai shawl, pun sibuk nak tiru jugak. bukan tiru ah actelly. terikut ikut sebenarnya. 


lawa gelang?

sekarang aku nak cakap pasal gaya penulisan. 

mintak maaf la intro aku memang out la kan. karangan BM tak semenggah mana. nak buat macam mana. so back to the topic. korang pernah tak terikut ikut dengan gaya penulisan orang lain? haaa..bek ngaku sini. raya nanti mintak maaf la. tu pun kalau orang tu maafkan. T___T

aku dulu, masa blog ni belum terkenal *sekarang kau nak pasan blog kau dah well known la? blah!* aku selalu bukak blog tu bukak blog ni. best gila dorang punya entry. selamber badak je tulis macam tu. ada style la! tak pun, gila keji penulisan macam tu, tapi best pulak bila baca. pastu, masa tu kira blog ni takde identiti lagi. eccceeii istilah biologi keluar. 

sedapnyaaa...nak jugak!

 
so bila takde identiti, maknanya blog aku masa tu belum dapat kenal pasti mana arah tuju, apa yang aku nak tonjolkan kat korang sebenarnya. ha masa tu blog macam sampah je. geli gila aku baca entry aku dulu. lepas tu, aku terikut ikut dengan penulisan blogger lain. bila aku masuk blog yang macam bla bla bla je, aku pun terikut ikut lah buat entry bla bla bla. haha.

kalau aku baca blog yang skema, tiba tiba entry aku masa tu jadi skema nak matiks. nampak tak keterikut ikutan tu? so sekarang, bila dah 2 tahun berblogging ni, identiti tu macam dah ada. perh ayat saintifik kau! kalau yang loyal reader mesti tahu blog aku ni macam mana peelnya. tapi masalahnya ada ke loyal reader? kih kih kih

korang tahu nasi campur? ha macam tu lah blog aku. kalau aku rasa nak buat entry sampah, aku buat, kalau aku rasa nak berbakti pada nusa dan negara, aku buat ah tutorial, kalau rasa nak mengkeji dan dikejikan, entry keji lagi mengeji lah yang keluar nanti. agak agak jiwa ni tengah rasa nak romantik romantik, entry jiwang lah keluar. masa tu rasa macam nak bunuh diri sendiri sebab buat entry jiwang.

sangat lah campur campur. 

kalau serius sangat, tak best ah. kalau kelakar je, takut reader terputus urat kentut nanti. kalau sedih je, risau laptop pulak yang meletup nanti. so biar balance. haha. tiada unsur keterikut ikutan pada orang lain. be yourself. muah.

P/S motip entry? jangan ikut gaya penulisan aku. hahaha..bajet gila. blah!
19 Komentar untuk "SUKA GAYA PENULISAN KAU. NAK TIRU BOLEH?"

hehehe..
bila banyak blogwalking..
cara penulisan dan idea akan bercampur-campur..
lagi menarik!.
jom singgah blog saya :)

nasi campur..?
teringat makan kat restoren nelayan smlm..
tak puas makan..bnyk sgt lauk die..kalau nak cube semue mau balik naik ambulan...

@Syazwan Che Deraman tu la kan..bgs gak kdg2..lg mematangkan kt..eceeeh ye ye je teori tu

@Fazil Hamid adoi dah komen pasal mnasi campur lak..hahaha..bercampur baur perasaan membaca komen ni tau

biasa laa tuh .. terikut takpe, janji jangan tiru je (sama ke ?)

kadang2 memang gitu pon .. kalau dia terikut pon, kalau bukan jiwa dia, mesti dia takleh nak kekalkan cara tulisannya tuh .. uhuh

hahaha. nasi campu tu best sebab ada mcm2 lauk. same goes to blog. banyak genre and tak bosan :)

blog kita sama lah. rojak. hahaha

Bukan kite kan??Bukan kite kan??!hehhee...

Kita tak tiru tau!!hehehhe

Haaaa..tu la,setiap blogger harus ada identiti sendiri.Tak yah le nak tiru2 cara blogger lain!!

Tak baikkkkkkkkk!!Tuhan marah!! :(

@iPai aa ipai je yg paham maksut sebenar entry ni. ahaks..klu kt terikut2 nk mcm bloger tu, mesti tk boleh ..sbb tu bkn diri kt..so cipta la identiti sdiri..

@syashafie yeee. aish pon suka blog yg cmpur2 ni..taklah satu genre je..tp ikut selera masing2..klu tu boleh bg kepuasan kat diri sdiri apa slhnya..kot.

@Dhiya Fariza huhu ada blog nama dia blog rojak..tp tak sure la..blog tu best tau

@Cik RoSs haha..tak ckp sapa2 pun la..entry ni just share pengalaman aish sdiri..masa muda2 berblog duluuu..ahaks

adore giler ngn beberapa blogger yang entry merapu tp penulisan dia..high klass!!!!



yeah...i like the way i am.hahahha...bangga giler kan.

@najihah sahami

sangat suka juga .. uhuh .. jadi kita nak jadi macam tuh pun susah .. sebab kalau bukan diri kita ..

@cik aish

ni pon tak tahu gaya tulisan ape lagi .. adeh .. men pakai hentam lagi ni

rara tak tiru sesapa.btol ni,tak tipu.hehehe,dr dulu smpai skrg same je cara rara,heee

widad nga pening nak wat gaya entry macam mana..tapi widad tak pernah tiru pon.

suka gaya penulisan kak aish. sempoi gila kottt tapi takde ah sampai terputus urat kentut =.= hahahah XP

aku ska gy penulisan ko. honest. dats y aku polo belog ni...

Back To Top