SUKA GAYA PENULISAN KAU. NAK TIRU BOLEH?

Tags

tak boleh. suka suka hati je nak tiru. haha.

korang pernah tak kalau jalan jalan kan, nampak awek pakai baju kotak kotak, korang pun terikut ikut nak pakai baju kotak kotak. nampak orang pakai shawl, pun sibuk nak tiru jugak. bukan tiru ah actelly. terikut ikut sebenarnya. 


lawa gelang?

sekarang aku nak cakap pasal gaya penulisan. 

mintak maaf la intro aku memang out la kan. karangan BM tak semenggah mana. nak buat macam mana. so back to the topic. korang pernah tak terikut ikut dengan gaya penulisan orang lain? haaa..bek ngaku sini. raya nanti mintak maaf la. tu pun kalau orang tu maafkan. T___T

aku dulu, masa blog ni belum terkenal *sekarang kau nak pasan blog kau dah well known la? blah!* aku selalu bukak blog tu bukak blog ni. best gila dorang punya entry. selamber badak je tulis macam tu. ada style la! tak pun, gila keji penulisan macam tu, tapi best pulak bila baca. pastu, masa tu kira blog ni takde identiti lagi. eccceeii istilah biologi keluar. 

sedapnyaaa...nak jugak!

 
so bila takde identiti, maknanya blog aku masa tu belum dapat kenal pasti mana arah tuju, apa yang aku nak tonjolkan kat korang sebenarnya. ha masa tu blog macam sampah je. geli gila aku baca entry aku dulu. lepas tu, aku terikut ikut dengan penulisan blogger lain. bila aku masuk blog yang macam bla bla bla je, aku pun terikut ikut lah buat entry bla bla bla. haha.

kalau aku baca blog yang skema, tiba tiba entry aku masa tu jadi skema nak matiks. nampak tak keterikut ikutan tu? so sekarang, bila dah 2 tahun berblogging ni, identiti tu macam dah ada. perh ayat saintifik kau! kalau yang loyal reader mesti tahu blog aku ni macam mana peelnya. tapi masalahnya ada ke loyal reader? kih kih kih

korang tahu nasi campur? ha macam tu lah blog aku. kalau aku rasa nak buat entry sampah, aku buat, kalau aku rasa nak berbakti pada nusa dan negara, aku buat ah tutorial, kalau rasa nak mengkeji dan dikejikan, entry keji lagi mengeji lah yang keluar nanti. agak agak jiwa ni tengah rasa nak romantik romantik, entry jiwang lah keluar. masa tu rasa macam nak bunuh diri sendiri sebab buat entry jiwang.

sangat lah campur campur. 

kalau serius sangat, tak best ah. kalau kelakar je, takut reader terputus urat kentut nanti. kalau sedih je, risau laptop pulak yang meletup nanti. so biar balance. haha. tiada unsur keterikut ikutan pada orang lain. be yourself. muah.

P/S motip entry? jangan ikut gaya penulisan aku. hahaha..bajet gila. blah!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :