.

.

HATI HATI LA KOT YE PUN NAK JADI RETIS KAN??

Salam. ok. semalam adalah hari yang sangat tak produktif sebab menghasilkan satu entry saja! oohh jangan contohi akak ni ye adik adik. kau bukan blogger hebat sampai orang nak masuk blog kau walaupun kau update sekali je! lain la hanis zalikha ke kan. update sekali je satu hari, dari subuh sampai tengah malam orang tak putus putus datang. so produktifkan diri korang ok. 


previous entry

semalam aku buat entry konon konon retis. no wonder la tajuk pun memang retis. so aku dapat la respon macam macam dari korang yang mengikhlaskan diri mengkomen entry tu semalam. tengs. actually, entry tu bukan nak tunjuk aku ni retis tahap haloba ke apa. tak ye. disebabkan semalam aku malas nak update, so nah amik korang tatap la gambar tu sekeping. miaahaha.

jumlah umat yang request tu aku kumpul sejak tahun 2009. haha. lama tak lama tak? 2 tahun aku berjaya mengumpul 970 request. so takde lah retis sangat kan? kejam tak kejam aku ni 2 tahun tak approve approve orang yang add aku nih. haha. kalau 2 tahun lepas dia add aku masa tu dia single, mesti sekarang kalau aku approve tah tah dah ada anak dah. haks. 

actually bersebab semua tu. 

hati hati lah korang. tak semua orang yang add kita dekat facebook tu, baik baik belaka. ada yang muka hensem, tapi perangai masyallah macam bapak ayam. ada muka suci tapi astaghfirullahalzim, sekali update status, lucah gila. 





jangan la sampai nak jadi retis punya pasal, korang belasah je approve semua orang yang add korang kat facebook tu. konon kalau friends ramai, glemer la? hokoloh. pendek pemikiran. korang bayangkan ea kalau umat umat yang tak dikenali tu, korang approve, pastu dia ada niat jahat lain ke, nak curi gambar korang ke, ha sapa susah? akak risauuu dikkk..

tak pun, kalau yang korang approve tu kategori sangap antarabangsa, pastu update lak status lucah pastu letak link link lucah untuk tontonan kat wall korang, elok elok otak pink, terus kuning. korang pun tahu kan dekat laman sosial ni kadang kadang perangai sepadan dengan nama dia..soSIAL, ha..suka suki share link lucah lucah ni. muka dah la sangap perangai lak macam tu, memang hell la kan. siapa susah? akak tak susah dikk..

so hati hati la bila approve tu ye. takyah nak retis sangat la. bukan dapat award pun. bukan boleh bawak balik motor sebijik pun."pakcik menang mottoorrr" hokoloh tibe tibe ingat pakcik tu.


P/S - berjaya mereject sedikit demi sedikit request request di facebook yang dikhuatiri kualiti dan jaminan keselamatan. haha. ok bai.
28 Komentar untuk "HATI HATI LA KOT YE PUN NAK JADI RETIS KAN??"

<-------------- sma r..kalau ltak gmbr kartun..mmg xlyn trus

aku dapat rasakan bebelan ko yang maha pedas tu. hahahaha. ye la ye la nanti aku rajinkan diri. hahaha

anyway, aku pakai approve je. takde masa nak cek sape diorang tuh. haahaha. lagipun sape la nak stalk org macam aku ni. hahahaha

makcik retis kan .. ps pon x aprove huhuh jahat

@Nyamuk Terbang haha tau tkpe..identiti dikhuatiri..tah2 katun btul2.haha

@Taufiq Tiramisu haha lawak la ko ni tau..manede aku membebel..adoiyai.haha

@peNulis SeNjA ps ni suka tau..aish da lama da approve ps. rugi la tk approve ps yg fofular ni kan. haish.. hahaha ..

btol3..aku pon cam tu gak..ade tu, yang 1,2 je mutual fren..dah la tak kenal lak tu. klu pompuan aku gigih ag nak approve..kalau laki, sorry laaa..

@Nyamuk Terbang Saya letak gambar kartun. Jangan layan saya kerana saya athies kah? LOL! ^^

@Cik Aish Sayakah identiti yang dikhuatiri itu? HAHA~

Saya bersih 2.0 lar. :)

hokaloh,hehehehe

hanis zalika tu superstar aishhhh hehehe,

rara pon same,mmg tak approve org yg tak kenal.buang karen je.lagi 1 yg paling bencik nt dorg tag mcm2.haih~

friend aku kt fb tk smpai 100 pun kih kih kih.. tk hensem kot..tu tk ramai kah kah kah...

betoi2........tmbh2 pro5 jns privte,xdk gambr,klau ada pun 1 ja,mmg x accpt la.....pastu kata lak kita ni sombong.....errrkkkk....nsb bek la sy add cik aish dulu,cik aish accpt kn....xpyh tggu 2 thn.....ahahahaha......

thanks dengan nasihatnyer akak er..

nak kumpul juga laa .. hahah .. buat kepuk lama2 .. hahaha

ye juga tuh .. bahaya, karang dia cilok2 details2 tuh bahaya kot ..

lagi perempuan kan ..

@ked haha yg takde mutual frend tu yg aku isau tu..hehe

@Mr.Thinker@Ali walaupun kamu guna gamb katun, tapi kt kenal kamu sbb kamu blogger. hehe.. thats y aish approve dulu

@rara pinkmafia hehe tau tkpe..tak update pun, org dtg je blog kan. haha..superstar btol

@ArulchelseA ni bukan soal hensem..hehe..kdg2 nak approve kne tgk detail..yela zmn skng mcm2 kan..hackers pun ramai

@Jasmin Ibrahim haha kamu blogger mmg la aish accept.. ;p ;p

@iPai haha mcm investment lak kan..kumpul byk2..pastu jual.

widad dekat 100 orang tak approve lagi..jahat tak???Masalah nyer widad tak kenal so takot lah.. sebelum ni widad ada lah approve bpe oirg laki.. lepas tu kat wall tulis benda lucah22..ape lagi widad block lah dia punya fb..

@Cik Aish Owh, like that. Hehe. Terima kasih banyak2. Say dalam masa terdekat ni mmg tiada niat nk show off lagi. Maaf. :)

haha dulu siyes ziema main approve je sape2 yang add kat fb sbb sakit mata tengok ada requests. boleh tak macam tu? haha. but now dah berjaya meremove almost 1000 frens. gigih tak gigih tak? haha skang nak approve pun dah takut. yang tak kenal mmg jangan harap lah. haih.

p/s : kak aish, thanks for hadiah! ziema tak cek pun lagi. hee~ :D

@Cik Aish
pon boleh juga cam tuh .. haha .. mana tau, dapat sorang seribu .. wah .. ganas gitu jual org .. uhuhu

@WidadCutieyGirlZ StorY aaaa tu la pasal...so adalah penting utk kt hati2..huhuhuhuh

@Mr.Thinker@Ali hhee tkpe...hak masing2..bgs gak jg misteri ni kdg2..hehehe

@.m y z. btol2...aish takot nak approve..sbb tah..klu identiti nye mcm suspicious je, mmg pikir doploh kali kot..hehe

HAHAHAH ;))

tuuu diaa~artis la katakn :D


kita nk tggu 100notifi tu pun kne sebulan x on fb.hahahaha

Back To Top