.

.

Pencarian Puteri Melayu 2011 - perlu ke berkemban?

"Konsep Pencarian Puteri Melayu 2011 jelas melanggar nilai-nilai budaya Melayu."
 
 
 
 
PERTANDINGAN Pencarian Puteri Melayu 2011 di Plaza Angsana, Johor Bahru minggu lalu berakhir dengan insiden memalukan apabila lima finalis tergamak beraksi seksi di atas pentas. Namun gara-gara aksi terlampau sanggup berkemban, orang ramai yang hadir terkejut dan kesal apatah lagi semua finalis itu adalah gadis Melayu yang beragama Islam. mereka sanggup menggadaikan maruah anak gadis Melayu di pentas dengan menyuruh mereka beraksi berkemban bagi tontonan ramai? Bayangkan seorang gadis Melayu yang baru berusia 17 tahun sudah didedahkan dengan aksi sedemikian. Padahal dia sepatutnya menumpukan perhatian kepada Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) pada penghujung tahun ini. banyak kriteria pertandingan boleh ditentukan untuk memilih pemenang dan bukannya hanya menitikberatkan kepada pakaian yang terdedah dan seksi sahaja.
 
 
 
Pendapat Cik Aish
 
adakah gadis melayu sinonim dengan berkemban? kenapa penerbit program ini tidak memilih gadis melayu yang mempunyai kriteria SOPAN DAN TIDAK MENJOLOK MATA sesuai dengan gelaran GADIS MELAYU?


kesal sangat ahhhh.
13 Komentar untuk "Pencarian Puteri Melayu 2011 - perlu ke berkemban?"

baru terbaca tadi.diorang tengok body siapa lagi seksi kot..muahaha

assalamualaikum
kesal sungguh...sanggup mendedahkan aurat n beraksi di depan org ramai...

haah la. kenapa berkemban ni?
ni ke pencarian puteri melayu?

kalaw pakai sopan lagi MANTOP
melayu SOPAN lah
bukan macam nie
sedih sedih

wah kompem juri berdarah hidung..ngehx3

apa la mcm ni pulak..kata melayu ?? tiada baju sopan dah ke ? huhu

Memalukan je la negOk diorg ne.. Mane mak bapak diorg ne semua..Tak reti nak tegur ke??

@annenyss : tu la kot..hadeh
@iemah : ws.. ye lah..mmg kesal sgt2..tak sesuai dipanggil gadis melayu
@Marya Hana : ya...ni la pencarian Gadis Melayu tahun ni.
@bun : tu la pasal..tak perlu la berkemban untuk bwk title Gadis Melayu.
@Uchi kay-f @hmad : haha berdarah tu awak laa..haha
@♥sophie♥ : takde kot..tu pasal ah..haha..sian gak kdg2 dorang ni

@Zyash : ntah lah..masalahnya dorang ni gadis 17 TAHUN, so sebelum masuk, kena mtk permision parents dulu. so salah sapa skng ni?

ni namenye pencarian gadis terseksi..
huhu

muhammad khairul azrul tan
delete

juri da x tahan ker tgk anak gadis melayu cntik2..
juri nie brbngsa ape???yahudi ker???kn kite ni rakyat MALAYSIA yg penuh ADAT RESAM,KESOPANAN dan KESUSILAAN...tmbh2 lg TAJUK nyer PENCARIAN PUTERI MELAYU dan bkn nyer PENCARIAN BANGSA ASING...mana pergi nyer pengangan juri semua nie....

ni mesti nak ikut tema kostum kebangsaan CIK SITI WAN KEMBANG.... as usual kostum ni sesuai la untuk org dlu2 zaman Sultan Melaka dan klo sekarang pon non- muslim je pakai.... hurm... klo nak bawa tema melayu tuuu.. baju kurung pon bleh.. mmg tak leh blah la dieorg.. =.="

Orang zaman dulu pun mandi berkemban.

Back To Top