SEX Shop??

Tags

"Penjualan alat-alat seks yang boleh didapati secara terbuka akan menggalakkan lagi penzinaan dan masalah pembuangan bayi. Ia mendorong berlakunya perhubungan seks, sedangkan dalam agama Islam menegah kita jangan menghampiri zina. Ini (menjual aksesori seks secara terbuka) dikira sebagai menghampiri zina. Ia boleh menaikkan ghairah remaja untuk melakukan perkara yang tidak baik."





Kalau dorang kata target market diorang untuk non muslim ok aku terima tapi sejauh manakah kita boleh pastikan yang adik-adik kita yang berbangsa melayu yang beragama islam untuk tidal masuk dan membeli di kedai tersebut. orang kalau nak buat keuntungan dia jual jer. Macam kedai 4D. memang di katakan orang melayu tak boleh masuk sebab no ekor tu haram tapi bersepah jer orang melayu masuk. 


aku bimbang budak2 cina tak pergi beli budak melayu pula terhegeh-hegeh. 


Kerana itu aku sudah memperletakkan akan persoalan aku terhadap lesen perniagaan. Adakah lesen perniagaan diluluskan berdasarkan aspek teknikal? Aku kira sudah tiba masanya utk kita melihat akan aspek moral (memandangkan kedai jenis ini diusahakan oleh non-Muslim) serta sensitiviti masyarakat setempat.


Aku tidaklah emosi melihat sesuatu perkara itu, tapi dalam kita berbincang begini, aku mula terpikir, bahawa peralatan seks ini dicipta di Barat. Bukan daripada Asia kerana Asians people are civilized people (dulukala laaa..). Be it. Sama ada Arabian, Indian, Chinese, Persian, Armenian or Nusantaran, setiap tamadun ada tatacara serta budaya dalam menjaga kehormatan masing-masing. 


tak perlulah luluskan lesen untuk buka SEX Shop tu! 
teman cukup tak gemor betul!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :