.

.

SEX Shop??

"Penjualan alat-alat seks yang boleh didapati secara terbuka akan menggalakkan lagi penzinaan dan masalah pembuangan bayi. Ia mendorong berlakunya perhubungan seks, sedangkan dalam agama Islam menegah kita jangan menghampiri zina. Ini (menjual aksesori seks secara terbuka) dikira sebagai menghampiri zina. Ia boleh menaikkan ghairah remaja untuk melakukan perkara yang tidak baik."





Kalau dorang kata target market diorang untuk non muslim ok aku terima tapi sejauh manakah kita boleh pastikan yang adik-adik kita yang berbangsa melayu yang beragama islam untuk tidal masuk dan membeli di kedai tersebut. orang kalau nak buat keuntungan dia jual jer. Macam kedai 4D. memang di katakan orang melayu tak boleh masuk sebab no ekor tu haram tapi bersepah jer orang melayu masuk. 


aku bimbang budak2 cina tak pergi beli budak melayu pula terhegeh-hegeh. 


Kerana itu aku sudah memperletakkan akan persoalan aku terhadap lesen perniagaan. Adakah lesen perniagaan diluluskan berdasarkan aspek teknikal? Aku kira sudah tiba masanya utk kita melihat akan aspek moral (memandangkan kedai jenis ini diusahakan oleh non-Muslim) serta sensitiviti masyarakat setempat.


Aku tidaklah emosi melihat sesuatu perkara itu, tapi dalam kita berbincang begini, aku mula terpikir, bahawa peralatan seks ini dicipta di Barat. Bukan daripada Asia kerana Asians people are civilized people (dulukala laaa..). Be it. Sama ada Arabian, Indian, Chinese, Persian, Armenian or Nusantaran, setiap tamadun ada tatacara serta budaya dalam menjaga kehormatan masing-masing. 


tak perlulah luluskan lesen untuk buka SEX Shop tu! 
teman cukup tak gemor betul!

10 Komentar untuk "SEX Shop??"

aku pernah jumpa satu gerai jual benda-benda ni kat wakaf che yeh, terbuka. slumber je dorang. hahaha

dasat..
siap ade kedai..
betol gak kn..
sng2 je dpt lesen.. aish..

kenapa kasi lesen jual sex toys???

kalau macam tu saya pon ade satu soalan...

rokok dan arak haram, tapi kenapa masih diberikan lesen untuk dijual???

jadi itu alasan kukuh untuk peniaga membuka SEX SHOP? rokok dan arak boleh jual, sex toy pun mesti boleh jual. di MALAYSIA

perangin mall ada kedai mcm nie
huhuhu

mak ai.. kat mane kedai nie? buang tebiat ape sape yg bkk kedai nie..

anwar.... wah tau ye. hahaha cettt
cikpuanhady.....tu ah..emmmmmm
ein.....mmg dorang diberi lesen utk buka kedai ni. tu yg jadi persoalan..

maksud saya, kenapa kecoh pasal sext toys padahal rokok dan arak yng mmg dah diharamkan masih dijual???

owh n lagi satu, SEX SELLS,haha....

sebab tu sy dah highlight awal awal "Penjualan alat-alat seks yang boleh didapati secara terbuka akan menggalakkan lagi penzinaan dan masalah pembuangan bayi."
kenapa rokok dan arak boleh ? bagi saya, rokok kurang menyumbang ke arah penzinaan. arak? sjak zaman dulu lagi arak ada. dadah pun ada. tengok tak cerita p ramle? orang jual ganja sana sini. tapi now we talk bout benda yang terang terang boleh menyumbang ke arah penzinaan iaitu SEX TOYS. :) pendapat sy lah..mcm2 kan skng ni..tengs sebab sudi kongsi2 pendapat ye

Back To Top