Mak Andam Perempuan vs Mak Andam Pondan

Tags

korang dah kawen belum? kalau belum ok lulus. jom baca entry kali ni. meh meh. yang dah kawen pun boleh baca. kot kot sok lusa kawen lagi satu kan. haipp..


ok. ada orang kata mak andam boleh naikkan seri muka pengantin. maybe dorang ada jampi fuh sana fuh sini. Wallah hualam ah. aku pun tak sure tentang tu. tapi kalau kite tengok trend sekarang, mak andam ada yang perempuan, ada yang lelaki ada yang half half. kata lainnya pondan ah. ah korang buat buat loading lak. so makeup sapa yang lawa? mak andam perempuan atau mak andam pondan?


Pengantin A
masa aku tunang dulu, mak andam nyah yang solekkan. muka aku sebijik mcm nyah. tapi bila aku kawin aku ambik mak andam pompuan solek, berubah terus muka jadi natural.. manis jer...


So pendapat Cik Aish..
tak kisah ah mak andam perempuan ke pondan ke, yang membezakan dorang ni ada lah pengalaman. siapa yang lebih banyak pengalaman, for sure makeup cantik punya. macam makeup artis. kan cantik tu artis kita sekarang. tu semua mostly pondan yang makeup kan. betul tak?


So korang nak ambik Mak Andam Pondan?
Pondan tetap lelaki. Kadang kadang bila pengantin ni kena mekup, kena free hair, kadang kadang tu sampai kena berkemban, helo, nyah tetap lelaki. kalau rogol perempuan tetap boleh mengandung tau.


Jadi apa pendapat korang tentang ni? bukan apa..aku belum kahwin lagi ni. nak gak tahu. kot kot esok Asyraf Muslim masuk minang ke. muntahhijau.sila sila.


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :