Earth Hour - konspirasi barat atau kita yang tak open minded?

Tags

Earth Hour merupakan acara tahunan yang diadakan oleh Tabung Alam Sedunia WWF, disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac, yang mahukan kediaman dan pejabat untuk mematikan lampu yang tidak digunakan dan peralatan elektrik yang tidak digunakan selama satu jam untuk membangkitkan kesedaran ke atas perubahan iklim.

  

"kenapa diadakan pada jam 2030 hingga 2130? padahal ramai yang tahu bahawa waktu tersebut merupakan waktu solat isyak bgi kebanyakan kawasan. ini mungkin salah satu dari konspirasi yang dilakukan oleh barat"



Anda sedar tak, kat dunia ni waktu solat berbeza-beza mengikut kawasan? kalau kempen tu terkena pada waktu maghrib di negara kita, pandai pandailah cari masa tu. solat awal bila masuk waktu. jangan tangguh.



Sebab apa 1 jam, dan pukul 8-9? 

Sebab, selepas 1 jam, pukul 8-9 di malaysia. Masuk pulak pukul 8-9 di negara lain. Secara teorinya, selama 60jam, tiap-tiap satu negara di seluruh dunia akan menutup elektrik selama 1 jam secara berselang-seli. Selepas malaysia tutup 1 jam, thailand pulak tutup 1 jam, kemudian thailand bukak balik, vietnam pulak off, dan seterusnya



bagi aku, tak salah kita menyokong earth hour. jangan lah terlalu berfikiran sempit mengatakan earth hour ni hanya konspirasi barat. cukup cukup lah negara kita je yang banyak konspirasi. cuba open minded sikit!



teman tak pahamm mereka ni taw
CHOP! jangan pasang lilin sebab lilin penyumbang gas karbon monoksida ke udara.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :