dulu kan kite pergi kantin jalan pimpin tangan kan awak!

Tags

Tadi terserempak dengan dua orang budak perempuan. umur lingkungan darjah 1. comel gak ah. tapi rambut tak ikat tocang ah macam aku dulu. nak buat camne. budak zaman sekarang dah tahu kot tocang tu dah tak relevan sekarang. pastu aku curi dengar dorang borak bukan main sakan lagi.


"kau ni tunggu ah akku!! leekkk luu"
"aahhh kau lambat ahh..aku belahh dulu arr"


oh mak ai. memang simple past tense betul ah gaya dorang ni bercakap. dah tak macam budak darjah satu dah aku tengok. dah rugged semacam. brutal. dah hilang kesweetannya. ganas ah korang. terpanjat akakkk tau dikk..dah tak comel dah korang cakap camtu. 


zaman aku dulu, punya ah comel kitorang masa darjah satu. muka cute tu memang toksah cakap ah kan. tapi perwatakan darjah satu comel tu memang ada. kitorang ada partner masing masing. partner pompuan gak ah. pastu pergi kantin pun pimpin tangan. 


"awakk, jom kitew pergi kantin. kite lapar ah"
"hikhik, ok jom awakk kitew pon lapaaar"


pastu kitorang jalan pimpin tangan. masa tuh rambut ikat tocang. kalau budak lelaki tarik, kitorang mesti nanges. nak lawan takkan adeer..biasa ah. kitorang tak ganas. kitorang budak kecik yang comel.



....




so nampak tak perbezaan di situ? agak agak nape ye budak budak sekarang ganas?

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :