.

.

MENG'CANCEL'KAN DATING

Salam. Hai korang!


gambar kat atas tu sebenarnya luahan perasaan kalau date terpaksa dicancelkan. hehe. sure mesti ramai yang alami situasi macam tu kan? mula mula masa plan nak dating, bukan main hati bunga bunga. ada yang sanggup keluar beli baju baru semata nak dating punya pasal. melampau betul korang. T___T

tetiba teringat pasal cancel date dengan PP Epal. tapi actually bukan la date pun. since dia banyak kerja and tak sempat balik rumah sebelum berbuka puasa, aku dah janji nak bawakkan bekal makanan ke tempat kerja dia. well..baik kan ai? hehe. sebab PP Epal mengadu makanan kat cafe tak sedap. (macam la masakan aku sedap sangat!)

so aku pun gigih la masak and bungkuskan kemas kemas dalam mangkuk tingkat tupperware. siap siap kejap, sapu bedak nipis nipis, wangi wangi sikit, tiba tiba PP Epal call. 

PP Epal  : kamu, kamu dah keluar rumah ke?
Cik Aish : belum. tapi 2 minit 5 saat lagi saya keluar la. kenapa?
PP Epal  : jangan. jangan keluar. tak payah hantar lauk. 
Cik Aish : kenapa? saya dah siap dah semua. (pergh ni boleh menaikkan kemarahan ibu ibu mengandung!)
PP Epal  : datuk saya meninggal. saya kena balik kampung sekarang jugak. 

ok. disebabkan alasan yang munasabah, jadi aku pun tak jadi nak buat muncung itik. yela. kalau dia bagi alasan tak payah hantar sebab nak buka puasa dengan kawan ofis, memang sentap stok sebulan la aku kan? hehe. ingat senang ke nak jadi makwe mithali ni hantar lauk ke tempat keja di bulan puasa ni? ha..gigih tau. sampai kena perli dengan mummy..

"hantar lauk? sayang nampakkk..??"
"eh mummy ni. mesti la sayang. tu kan bakal menantu mummy jugak." (ok jawapan tu tak keluar dari mulut aku pun sebenarnya. hehe)

moral of the story, korang korang yang kena cancel dating tu, takyah la buat muka jeruk kelat korang tu. kadang kadang, ada sebab kenapa date tu kena cancel. cuba faham pasangan kita ok. but kalau dia cancel date sebab nak keluar dengan kawan kawan dia, redho jela. :)  bye.

18 Komentar untuk "MENG'CANCEL'KAN DATING"

alolo sweetnya cik aish ni masakkan untuk bf :)

kalau ada sebab yang munasabah dan diterima akal tak perlu pun nak buat muncung itik kan? mungkin tak ada rezeki nak jumpa :)

memang mithali ni...redha dengan ketentuan nye..hehehe..
al-fatihah untuk yg pergi..

hahaha. tergelak baca. :)

ada betulnya. kadang2 tu sampai bermasam muka dua tiga jam. err. hehehe. ahh. suka tgok kartun lidi lompat terkinja-kinja. :)

wah,bagusnya la cik aish ni..lau tak bleh jumpe sbb alasan yg munasabah maybe lain kali boleh jumpa kan, mne la tahu?

hahaha..mmg bakal isteri mithali la.syg lak hubungan kita x jd.klu x mst sy dpt bekal :P haha *gurau ;)

alolo.. baiknya dia. :)

deeya selalu kena macam tu. haha.. sampai dah tak terlarat nak merajuk dah

hee ~ comel je apa yang awk buat . = )

coretpujangga.blogspot.com

yana x kisah kalau bagi alasan macam PPE bagi tapi kalau alasan lain, mau seminggu duk diam2 x nak jumpa lama2... bhahaahhahaha... kijam kan> grrrr... tak kira!

org2 tua kate klu kite kapel2 ni sllu2 sgt bjumpe, nt kt atas pelamin dh xnpk serinye. btui ke? tp klu stkt skli2 htr lauk xpe kot? eh ntahler...

hehehe..co cweet la....
org lidi yg comel...

haha..azie kalau dating kena cancel sah2 merajuk 57 jam :P
baru je merajuk last week..haha

sakit je hati kalau ttbe cancel kan.. huhu

tanya dulu lar kan.. jgn nak hentam keromo merajuk x tentu pasal..hik3..

yeah. aku faham perasaan tu. heheheehehe. relax2..

New entry : Kenapa Lelaki Makin Pupus?

ada tag utk 1 contest..jgn lupa singgah ek..:-)

takpe cik aish... tu semua dugaan bulan puasa.. so kita kena banyak bersabar

Back To Top