MENG'CANCEL'KAN DATING

Tags

Salam. Hai korang!


gambar kat atas tu sebenarnya luahan perasaan kalau date terpaksa dicancelkan. hehe. sure mesti ramai yang alami situasi macam tu kan? mula mula masa plan nak dating, bukan main hati bunga bunga. ada yang sanggup keluar beli baju baru semata nak dating punya pasal. melampau betul korang. T___T

tetiba teringat pasal cancel date dengan PP Epal. tapi actually bukan la date pun. since dia banyak kerja and tak sempat balik rumah sebelum berbuka puasa, aku dah janji nak bawakkan bekal makanan ke tempat kerja dia. well..baik kan ai? hehe. sebab PP Epal mengadu makanan kat cafe tak sedap. (macam la masakan aku sedap sangat!)

so aku pun gigih la masak and bungkuskan kemas kemas dalam mangkuk tingkat tupperware. siap siap kejap, sapu bedak nipis nipis, wangi wangi sikit, tiba tiba PP Epal call. 

PP Epal  : kamu, kamu dah keluar rumah ke?
Cik Aish : belum. tapi 2 minit 5 saat lagi saya keluar la. kenapa?
PP Epal  : jangan. jangan keluar. tak payah hantar lauk. 
Cik Aish : kenapa? saya dah siap dah semua. (pergh ni boleh menaikkan kemarahan ibu ibu mengandung!)
PP Epal  : datuk saya meninggal. saya kena balik kampung sekarang jugak. 

ok. disebabkan alasan yang munasabah, jadi aku pun tak jadi nak buat muncung itik. yela. kalau dia bagi alasan tak payah hantar sebab nak buka puasa dengan kawan ofis, memang sentap stok sebulan la aku kan? hehe. ingat senang ke nak jadi makwe mithali ni hantar lauk ke tempat keja di bulan puasa ni? ha..gigih tau. sampai kena perli dengan mummy..

"hantar lauk? sayang nampakkk..??"
"eh mummy ni. mesti la sayang. tu kan bakal menantu mummy jugak." (ok jawapan tu tak keluar dari mulut aku pun sebenarnya. hehe)

moral of the story, korang korang yang kena cancel dating tu, takyah la buat muka jeruk kelat korang tu. kadang kadang, ada sebab kenapa date tu kena cancel. cuba faham pasangan kita ok. but kalau dia cancel date sebab nak keluar dengan kawan kawan dia, redho jela. :)  bye.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :