.

.

Tukar banner jom!

Yea! Sekarang Cik Aish dah ada banner untuk blog nih! Banner ala kadar je. Tengok blogger lain macam best je ada banner sendiri. nak ah jugak kan. 


so apa fungsi banner dalam blogging ni sebenarnya?
Banner bertujuan untuk melakukan penukaran link/Link Exchange. Means that, aku tepek banner korang kat blog aku, korang tepek ah pulak banner aku nih kat blog korang. ada sesetengah blog yang just letak link exchange je. tapi aku pulak lagi suka letak banner. sebab orang akan tengok gambar, baru berminat nak klik kan. 


jom kite tengok contoh macam samizul buat.
ni contoh kalau kita just letak link exchange je. 





ni pulak contoh kalau aku letak banner korang kat blog ni.





antara dua jenis link exchange ni, aku lagi suka tengok banner. mana yang lip lap comey comey tu ah yang gatal tangan aku nak tekan. 


ni banner aku. tak seberapa ah. malas nak buat yang gempak gempak. (sebenarnya buta it) haha. so aku buat yang simple je. takde lip lap lip lap pun. jom kita exchange banner. 

Photobucket


nanti banner korang aku akan letak kat satu page lain khas untuk banner exchange. kalau berminat, tinggalkan kod url banner korang dalam ruangan komen ni. ok tata!

11 Komentar untuk "Tukar banner jom!"

suka! saya xde banner! nak buat lah! :(

buat lah buat lah.. leh kita tukar tukar..!

Waaa! Tak sangka eh jadi contoh pula ni. Kalau tau awal, mesti cepat2 datang komen. Ada link kat nama tu. Backlink tu, ngeh3.. x>

Apapun, terima kasih ya Aish [betul ke ejaan? ehe].. Ada Banner tampak lebih menarik n istimewa.. Jom Link+Banner Exchanges! ;D

haha..suka tak suka tak? ha apa lagi..jom tukar banner jom..eh nak letak nama kamu mesti la letak backlink..nnt kite kene marah pulak ngn tuan blog.haha

pergghh!! ada banner laa.. hiHi

Jangan lupe singgah n komen k.. :)

New Entry "Sejarah 2008 berulang?!! "

xde banner..
xreti nk wat.. saye lg bute it.. ekeke

memang best kalau dapat tukar banner,,..iva belum ada kesempatan nak buat..nanti dah ada kita tukar yea dear..hehehe

huhuh kreatif la tu walaupun simple.janji org boleh tgk dgn jelas kan =)

wow ..
lawa !!
Nelly daif buat banner ..

saya dah amik banner kat sini... amik yg saya kuga k ? http://syok-blogger.blogspot.com

da amik banner blog ni.. blog sy http://syok-blogger.blogspot.com

Back To Top