Cara mudah download video dari Youtube

Tags

yea! maaflah aku ni bukan celik IT sangat. Tapi memang suka belajar benda yang aku tak pernah tahu. contohnya macam download video dari Youtube. korang yang dah pakar bab benda alah ni tayah baca skip je okay. just nak share pada siapa siapa yang belum tahu lagi. T_____T


Actually banyak cara nak download video. Contohnya macam Youtube Downloader, IDM, DAP, dan macam macam lagi lah nama nama yang pelik pelik nih. T__T So kali ni aku nak suggest cara yang paling mudah. iaitu dengan menggunakan www.savevid.com  




cara nak guna senang je. kita just letak url video yang kita nak download tu dekat kotak url tu, then kita klik download. Just like that. ok. Bye!


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :