Home » » Cara mudah download video dari Youtube

Cara mudah download video dari Youtube

yea! maaflah aku ni bukan celik IT sangat. Tapi memang suka belajar benda yang aku tak pernah tahu. contohnya macam download video dari Youtube. korang yang dah pakar bab benda alah ni tayah baca skip je okay. just nak share pada siapa siapa yang belum tahu lagi. T_____T


Actually banyak cara nak download video. Contohnya macam Youtube Downloader, IDM, DAP, dan macam macam lagi lah nama nama yang pelik pelik nih. T__T So kali ni aku nak suggest cara yang paling mudah. iaitu dengan menggunakan www.savevid.com  




cara nak guna senang je. kita just letak url video yang kita nak download tu dekat kotak url tu, then kita klik download. Just like that. ok. Bye!


5 komen:

farasakura said...

thanx..heeee

atiq said...

aku try yer..selamani aku pakai addon firefox jer 'download helper' tu.. tak tau pulak boleh pakai kat IE dll browser. aku nak banding mana senang/laju k

AS said...

THANKS FOR INFO

atiq said...

aku dah try cara online ke webnya dan try dwl. satu video.Mudah gak..tapi kena on/tunggu java applet.aku guna 2 tu sekali. Kom aku kesan dia lambat skit walau 2 2 nyer boleh dw kalau keluar dari vid tu. Tapi aku rasa selesa ngan down helper tu. Cuba install addon ini itupun kalau pakai firefox.Nak dw pilihan dan Qick dw dll pun ada. Try dulu! Yang penting selesa dan mudah.

Cik Aish said...

@atiq: yeke? before ni aku guna orbit..tapi tak faham sgt..mcm tak best je guna orbit..tu yg try savevid lak. so far aku selesa guna ni.tp ak nak try gak install addon yg ko ckp tu. anyway thanks for sharing idea! :D

TABUNG IRINE




CIK AISH IN DA HOUSE!

CIK AISH IN DA HOUSE!

SAYA MAMA IRINE HUMAIRA

SAYA MAMA IRINE HUMAIRA
Saya Cik Aish. Mama kepada Irine Humaira. Isteri kepada PP Epal. Mama bekerjaya dan jana pendapatan sampingan dengan Shaklee. Berminat nak dapatkan produk Shaklee beserta bimbingan jadual makan yang tepat, atau pun mahu menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee? Jom! Saya Cik aish yang sporting! 0126716961

IRINE HUMAIRA

IRINE HUMAIRA

ORDER SHAKLEE

SHAKLEE STAR ACHIEVER

SHAKLEE STAR ACHIEVER
"Alhamdulillah, berkat sokongan suami dan keluarga, dapat award ni masa National Conference baru baru ni. Semangat untuk lebih berjaya dalam business Shaklee, niat untuk bantu lebih ramai pelanggan yang memerlukan kerana kepuasan mereka, kejayaan saya juga.."

TESTIMONI VITAMIN E

TESTIMONI VITAMIN E

MASKER OHSEM CIK AISH

BETUL KE VITAMIN BAGUS UNTUK JERAWAT?

MEALSHAKE

SAYA PILIH SHAKLEE SEMASA HAMIL

SAYA PILIH SHAKLEE SEMASA HAMIL
"saya amalkan B Complex sebagai pembekal asid folik, vVitalea sebagai pengganti Obimin, Vitamin C untuk elak stretch mark, ESP untuk beri kulit bayi cantik, dan Omega Guard untuk IQ bayi..Alhamdulillah Irine lahir pada 30 January 2014 dengan berat 2.97kg, sihat dan jarang demam sehingga harini.." - Cik Aish

KACIP FATIMAH MODEN

KACIP FATIMAH MODEN

VITAMIN C

VITAMIN C
"Lepas sebulan ambil Vitamin C secara konsisten, terasa perbezaan pada kulit. Kulit terasa licin, jerawat jarang keluar, dan warna kulit nampak sekata. Sangat berbeza dengan vitamin C jenama lain sebab Vitamin C Shaklee dihasilkan dengan kuasa pelepasan secara berterusan di dalam badan.."

TURUN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

SIJIL HALAL SHAKLEE 2014

SIJIL HALAL SHAKLEE 2014
Untuk pegetahuan pengguna, sijil halal yang dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). ISA ini adalah badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Anda boleh mendapat senarai penuh Badan Islam yang diiktiraf JAKIM melalui Portal Rasmi Halal Malaysia.

Popular Posts

Blog Archive