Home » » Cara mudah download video dari Youtube

Cara mudah download video dari Youtube

yea! maaflah aku ni bukan celik IT sangat. Tapi memang suka belajar benda yang aku tak pernah tahu. contohnya macam download video dari Youtube. korang yang dah pakar bab benda alah ni tayah baca skip je okay. just nak share pada siapa siapa yang belum tahu lagi. T_____T


Actually banyak cara nak download video. Contohnya macam Youtube Downloader, IDM, DAP, dan macam macam lagi lah nama nama yang pelik pelik nih. T__T So kali ni aku nak suggest cara yang paling mudah. iaitu dengan menggunakan www.savevid.com  




cara nak guna senang je. kita just letak url video yang kita nak download tu dekat kotak url tu, then kita klik download. Just like that. ok. Bye!


BY : Cik Aish - Mama Irine yang sentiasa nak nampak kurus! :D :D

Saya mama Irine yang bekerjaya tetapi mampu buktikan ibu berkerjaya mampu jana pendapatan sampingan 4 angka sebulan dengan Shaklee. :)SMS/Whatsap 0126716961 untuk pertanyaan mengenai Shaklee

Join Me On: Facebook | RAHSIA KURUS DAN LANGSING| :: Thanks semua :) ::

5 komen:

farasakura said...

thanx..heeee

atiq said...

aku try yer..selamani aku pakai addon firefox jer 'download helper' tu.. tak tau pulak boleh pakai kat IE dll browser. aku nak banding mana senang/laju k

AS said...

THANKS FOR INFO

atiq said...

aku dah try cara online ke webnya dan try dwl. satu video.Mudah gak..tapi kena on/tunggu java applet.aku guna 2 tu sekali. Kom aku kesan dia lambat skit walau 2 2 nyer boleh dw kalau keluar dari vid tu. Tapi aku rasa selesa ngan down helper tu. Cuba install addon ini itupun kalau pakai firefox.Nak dw pilihan dan Qick dw dll pun ada. Try dulu! Yang penting selesa dan mudah.

Cik Aish said...

@atiq: yeke? before ni aku guna orbit..tapi tak faham sgt..mcm tak best je guna orbit..tu yg try savevid lak. so far aku selesa guna ni.tp ak nak try gak install addon yg ko ckp tu. anyway thanks for sharing idea! :D