.

.

apa aku buat kalau masak tak jadi?

salam semua.
disebabkan aku belum makan tengahari lagi, aku nak buat entry pasal masak. ye perempuan perempuan di luar sana. pasal masak. korang mesti pandai masak kan? kira macam pejam mata pun dah siap. aku? boleh ah sikit sikit. eh makcik, pilih saya jadi menantu meh meh. erk!!



MASAK NASI GORENG
ni menu paling first sekali masa aku belajar belajar nak masak. nak tergelak pun ada gak ah. tak pernah kot masak masak ni. main masak masak pernah ah. kira macam bodoh bodoh lagi ah. pegang bawang pun boleh terlepas kot masa tu. aku pun konfidend je masak nasi goreng. 



LAST LAST TAK JADI
rasa nak nanges pun ada. pastu tak sedap langsung lak tu. masa tu 10 minit lagi mak ayah nak sampai rumah. aku pun apa lagi, siap call delivery makcik tomyam kat taman tu order nasi goreng. dan yang lagi kejinya, aku siap hidang untuk mak ayah aku. 


siap kena puji. 
padahal nasi goreng beli. ampunnnnnnnnn.



tu cerita 10 tahun lepas. sekarang konon ko nak cakap yang ko dah pandai masak ah? T________T apa pun semua tu jadi pengalaman kita semua gadis gadis yang cuba nak belajar masak. Alhamdulillah aku bersyukur sebab sepanjang aku tinggal di rumah sewa masa aku belajar dulu, aku memang berkesempatan nak belajar masak. kalau harapkan duduk bawah ketiak mak je, memang aku tak belajar masak sampai sekarang. mak aku surirumah. jenis yang memang akan masak untuk anak anak dia. jadi bila aku berjauhan dari mak aku, baru ah aku dapat berdikari sendiri dan belajar masak. 


eh korang tau tak memasak ni satu benda yang paling best?? satu kepuasan tau! kalau sedap, kena puji, tu bonus. kalau tak sedap pun kau kena makan gak. pastu next time buat lagi sampai pandai. HAH HAH
3 Komentar untuk "apa aku buat kalau masak tak jadi?"

selamat berkenalan...memang memasak ni satu keseronokkan dalam hati....nanti dah kawen lagi seronok masak tuk family..wiiii

aku suka memasak jgak!.. tp msa kat mesia dlu aku jarang masak.. sbb xleh msak kt hostel.. tp sejak aku merantau ni mmg kena masak sdri lah.. tiap2 hari msak aku dh kd cekap sket.. men campak2 je.. setakat nk buat party masak untuk 10 org tu aku rsa dh xde prob.. seronok kn?.. tmbh2 bl tgk org selera je mkn msakan kite.. :)

penting nye skill masak ni bg kaum prmpuan..
utk masa hdpn ler katekan..
hehehehe
Follow ur blog ^_^

Back To Top