.

.

KAMU..TOLONG LA JAGA SENSITIVITI ORANG LAIN

salam to all my lovely buddies!

entry kali ni bukan nak tunjuk pandai ke apa ke just take this as an advice. ok bebeh..

Actually i have no idea kenapa ada certain manusia yang tidak tahu menjaga perasaan orang lain. bagi aku, kat mana pun kita berada, sama ada face to face atau pun dalam laman sosial sekali pun, kita kena ingat, at least, jaga sensitiviti orang lain yang berada sekeliling kita. try not to hurt people. 

aku tak faham kenapa ada manusia yang suka sakitkan hati orang lain. nak jugak mengguris perasaan orang lain. just because you have thousand of knowledge, just because you don't post your own pictures, don't talk about your personal life, so u think you are perfect? so you think that other people which is not like you is bad? just because you don't have a girlfriend so you can pretend that you are good enough and you can criticizing other couple so badly? i wanna say that you are so ugly and hypocrite!!

kamu..dengan suka suka hati nak kutuk semua kapel yang bercinta tu adalah berdosa. kamu terus judge semua kapel tu buat kerja terkutuk..etc..etc..all the time. kamu salahkan semua pasangan yang berkasih sayang. but pernah tak kamu terfikir, adakah kamu tuhan yang dapat menilai semua perlakuan dan niat setiap pasangan yang berkasih sayang tu? kononnya bila bercinta, mesti pegang tangan, mesti tidur sekatil, mesti raba raba..kamu siapa yang nak judge setiap pasangan yang berkasih sayang tu macam tu? kamu sangat konon okay!

kamu bercakap seolah olah setiap pasangan yang berkasih sayang tu hina. mungkin kamu mahu mengingatkan sesama kita supaya tidak terlajak dari landasan yang sebenar, aku tak pernah menentang dan tak pernah menghalang tu semua. tapi kamu bukan main gah mengkritik bla bla bla..seolah2 kamu ni sangat menitikberatkan agama. 

Photobucket
take a break dengan melayan gambar ni kejap. 

ok sambung.

kamu sedar tak kamu bercakap mengenai maruah, harga diri dan aib orang lain? kamu sedar tak kritikan kamu tentang semua pasangan berkasih sayang tu hanya menjurus ke arah dosa tu terlalu kasar? kamu tahu tak apa maksud fitnah? adakah semua pasangan di luar sana tu hanya mendahulukan nafsu semata mata? kamu tak fikir semua tu..yang kamu tahu, kamu hentam semua pasangan tu konon konon berdosa. kamu lantang berbicara soal hukum hakam.

apa hak kamu untuk menghukum dan mengatakan semua pasangan bercinta tu hanya menjurus ke arah dosa? jangan la jadi hipokrit. jangan la nak tunjuk kat satu dunia yang kamu sempurna di sisiNya.  

aku tak minta kita menafikan atau menentang sesuatu yang salah. yang salah tetap salah dan kita harus perbaikinya. tapi aku benci pada mereka yang sengaja mereka reka cerita dan mengandaikan sesuatu yang tidak betul. kamu seolah mengajak semua orang prejudis dan pandang serong terhadap semua pasangan yang berkasih sayang. ya aku tahu mereka bukan muhrim. tapi tak semua yang buta dalam mengenal halal haram. aku benci kamu yang prejudis tu. sungguhhhhh!!!

maaf. aku terpaksa hasilkan entry macam ni. sebab hati aku cukup tersinggung dengan seorang blogger ni. tak perlu lah aku nak sebutkan siapa. kamu bebas memberi pandangan. tapi at least jaga lah sensitiviti orang lain. sekian.





15 Komentar untuk "KAMU..TOLONG LA JAGA SENSITIVITI ORANG LAIN"

uhuks. tak pernah tengok cik aish tersinggung macam ni. huhu

kekadang orang yang prejudis dengan orang kapel ni, sangat annoying. ramai unna jumpa spesis camni -.-'

ho ho ho.. like entry ni.. kadang2 tak suke tengok orang asyik nak kondem orang lain je.. ingat die perfect sangat..

biasela.. ada certain2 org yg pikir dorg dh cukup perfect smpai x sedar yg dorg dh buat kesilapan paling besar.. iaitu menyinggung perasaan orang laen.. ape pown kalau atia ada terbuat salah pape kat cik aish mintak maap ye.. sempena hari raya nie..

p/s: nak duit raya.. wink2~ ^_<

pergh sampai pg2 buta post entri ni .. sabar eh cik aish ..

cool k ..

pernah gak terbace blog yang mcm cik aish sebot tu. mentang2 dia x letak gambo kat blog dia, then die kutok pulak blogger yang LETAK GAMBAR BANYAK2 Ni.. lagi, konon die xde gf, die KUTOK pulak blogger yg asyik menjaja kisah cinta. WHAT THE..

taknak bace, blah.. simple as that..

kot tuhan nak tunjok jap je.. x lame lepas tu, blog dia pulak yg jadi macam "semua yg tak betol sgt tu".. kennnn~

wahh.aish marah..>.<

bese la tu..kadang2 org prejudis nie mesti ade sst yg die simpan diam2...

sbb tu die cam serbe tau je..ntahh

mungkin org tu jeles sebab dia tak de sape2..erk...just try to think positive. tp negative lak jadinya..huhu


sabor ye sayam..

sabor..manusia xperfect..kapel tu mmg salah..tp kte yg dah terkapel neh..xkn nak break up cmtu je..n sakitkan ati org laen lak kn..dah wat dosa laen plak dah dok wat org laen sakit ati..so kte go on je la..jge adab2 bercinta dlm islam..=)

yg jnis ni xlaen xbkn jnis org yg xleh tgok org laen bhgia..
geram betol..
mula la nk tabor fitnah bgai..
sabo jela cik aish..

sabaq aish. huhuhuhu. aku faham macam mana rasa tu. and a post will make u feel better. hehehe

pandai2 lar kita beringat yg mana salah yg mana betol... :)

selamat hari raya cik aishhh!!! :D

cik aish.. mcm yg aku penah ckp. psl bola & dinding. igt kn? begitu lh jg umpama bg org2 yg buat ko tesinggung tu. sgt3...

cik aish.. mcm yg aku penah ckp. psl bola & dinding. igt kn? begitu lh jg umpama bg org2 yg buat ko tesinggung tu. sgt3...

Back To Top