.

.

Kite sayang awak, awak sayang kite tak? dialog budak sekolah

Ingat tak filem air mata berjurai Lagenda Budak Setan? ala yang korang tengok sampai leleh hingus tu. yek. yek yek. eh macam aku tak nanges je kan? Ngee.. biasa lah tacing-tacing tu. ingat citer lama. ok stop. 


ingat tak bila fisrt time korang bercinta? eleh. malu pulak. mesti masa tu korang first date kat kantin tak pun belakang blok sekolah tak pun kat library. kan an an an. ala sama la kitew hakhaks. seyes dulu aku tak penah becinta time sekolah. betul. tak caya tanya mak kitew. *apesal aku cakap ngade macam dak sekolah lak ni* lempang?


kalaulah aku ada adik, aku nak nasihat satu je. fokus study dulu baru bercinta okay. bukan apa, takde niat pun nak jadi akak yang mengongkong atau tak sporting ke hape kan. tapi percayalah. cinta zaman sekolah tak bawa ke mana. bawa ke neraka ada la. nape aku cakap camtu? 


sebab masa korang kecik sekarang ni, korang belum ada banyak pengalaman. korang belum berapa nak pandai bezakan buruk baik. bila bercinta masa sekolah, korang rasa khayal. mula malas nak belajar. mula lawan cakap mak ayah kalau dorang tak bagi duit belanja lebih kat korang. macam aku tak tahu duit belanja tu korang guna untuk belanja awek tengok wayang kan?


DRAMA BILA BUDAK SEKOLAH BERCINTA


bila dah khayal bercinta, sekolah malas, ilmu pun kurang masuk dalam kepala otak korang. bila ilmu kurang, korang jadi bodoh. sebab kurang pandai. pastu bila pasangan korang minta pegang itu pegang ini, korang bagi. konon ilebu ulebmi. last-last korang dah kena buatan orang. bukan pasangan korang bomohkan korang. tapi pasangan korang bagi baby kat korang. 




lepas tu elok-elok ponteng sekolah seminggu dua, terus berhenti sekolah. masa ni korang nak lebiu lebiu lagi dengan pasangan korang tuh. tapi sayang, dia dah belah dengan awek lain. sekarang, korang duduk diam-diam, fikir. apa lagi yang tinggal untuk korang? pelajaran? gone. harga diri? gone. 

dosa kata apa tau, "here i come"


10 tahun akan datang korang fikir pulak ye konon lah korang dah survive dari semua masalah tu. tapi dalam jangka masa panjang, bila korang dah terjumpa seorang lelaki yang ikhlas sayangkan korang dan nak kawin dengan korang, apa perasaan dia bila tahu sejarah hitam korang? 



jadi...say no to couple time sekolah oraite. 
nasihat akak kat adik adik di luar sana. muah.

ok bye!
Assalamualaikum!!


Tag : isu cinta
3 Komentar untuk "Kite sayang awak, awak sayang kite tak? dialog budak sekolah"

saya gelak berdekah dengan housemate masa tengok lagenda budak setan. haha. :P

haha yeke..filem maybe tak gelak..tp yg drama bersiri tu ye...buat sy gelak..hehe..

Back To Top