Bila Panggung Wayang Bertukar Dari Gelap ke Samar-Samar

Tags

Salam pakcik-pakcik dan makcik-makcik.
Anda sehat? Cik Aish tak berapa nak sihat. 
Sakit hati atas pelbagai ragam kerenah manusia.
Senyum.


Sekadar nak berkongsi dan berimaginasi bersama-sama kau orang semua andaikata panggung wayang di negara kita diubah sedikit. Ha...Jangan melenting pula. Ini angan-angan minah jenin saja. Ketawa. Bukan apa, baru-baru ini Cik Aish telah berfoya-foya dengan kawan-kawan menonton filem Tron. Ala cerita yang pasal program komputer tuu..
Agak memakan masa selama 20 minit jugalah menonton dalam wayang yang agak samar-samar. Lampu lupa ditutup. Taklah terang benderang. Cuma lampu sisi kiri dan kanan tidak ditutup. Tapi agak jelas jugalah orang sekeliling kita. Pekerja TGV lupa atau saja nak kenakan kami semua. T_____T
Bila tak gelap, pasangan pun mungkin menjaga tatasusila mereka. Adegan peluk peluk, lentok-lentok, dan macam-macam acara berduet lagilah..tersekat dan terbantut. Hasrat tak kesampaianlah senang cerita kan. Hehe. Bagus. Syabas pekerja TGV. Kurang sedikit dosa bila masuk wayang. Ye tak?
Nak kata terganggu sangat menonton wayang dalam keadaan samar tu, takdelah sangat. Apa kata kalau kita berimaginasi meminta kerajaan supaya mengubah panggung wayang membuka sedikit lampu. Almaklumlah, syaitan suka gelap-gelap ni. Ketawa.


Tapi itu semua hanya imaginasi saja. Mustahil kita nak buat macam tu. Sebab masyarakat berbilang bangsa dan agama. Ye tak?Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :