Couple Dulu Atau Kenal Dulu Baru Couple?

Salam semua.
Senyum tawar.
Chomby Chanduri hilang. Siapa kidnap memang nahas aku siku sampai berlubang. Bertenang. Doakan dia pulang dengan selamat.


Tajuk entry ini saya terfikir masa saya dalam bilik termenung. 
Ah tak senonohlah kau ini Aish!
Ketawa.



Kadang-kadang ada juga spesis lelaki atau perempuan atau kedua-duanya yang lebih senang berkenalan dulu. Kenal hati budi. Jadi friends dulu la senang cakap kan. Lepas tu baru naik step nombor dua ye tak. Couple. Sebab itu bila kita berkawan dengan orang berlainan jantina, hari-hari dok mengadap dia, hari-hari dok sembang dengan dia, boleh jatuh cinta oohh..Tapi tak salah pun. Itu namanya bercintun ikut step dan procedure. Erk! 




Tapi ada juga pasangan yang tak ikut procedure. Suka main skip skip. Dia orang couple dulu. Tak kenal hati budi itu belakang kira. Yang penting kau menjadi milikku. Skrip Yusof Haslam ke ni? Ketawa. Lepas mereka couple dulu, barulah tahu perangai pasangan masing-masing. Kuat cemburulah, suka berfoya-foyalah, suka buang angin sepah-sepahlah. Lepas itu merajuk-merajuk konon pasangan tak faham kita. Salah hang jugak sapa suruh couple dulu baru nak kenai2..dak?



Tepuk dada tanyalah selera. Which one come first?
Kenal dulu atau couple dulu baru kenal?
Terlajak perahu boleh diundur.
Terlajak couple? Putus sudah..
Sengih.




Cik Asih - Lebih suka kenal dulu. Kahwin terus. Lagi advance ooh!

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :