Nahas Jalan Raya Terburuk! 28 korban!

Tags

28 orang semuannya yang terbunuh dalam kemalangan di Kilometer 15, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai, 11.40 pagi tadi. 
Dalam nahas pada 11.10 pagi tadi, 22 orang mati di tempat kejadian, empat meninggal dunia dalam perjalanan ke hospital dan dua lagi di Hospital Raja Permaisuri Bainun di Ipoh.
Kemalangan terburuk melibatkan sebuah pas sebelum ini berlaku pada 13 Ogos 2007, apabila 20 orang terbunuh dan sembilan cedera di KM229 Lebuh Raya Utara-Selatan, di Bukit Gantang dekat Taiping. 


Hm..agak memeranjatkan dan simpati dengan berita terbaru yang melibatkan pengangkutan awam. Tak tahu nak salahkan siapa. Pemandu bas yang membawa bas terlalu laju? Syarikat bas yang jarang menyelenggara keadaan bas? Jalan yang teruk?Entahlah. Tak ada jawapan.
Kadang-kadang terfikir. Bagaimana kerajaan kita nak meneruskan kempen guna pengangkutan awam? Kalau masyarakat sudah mula gerun dan berfikir 8kali untuk menaiki bas? 
Sangat bersimpati.Cik Aish - Jalan kaki pun belum tentu selamat sekarang ini.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :