.

.

MALAYSIAN GUYS DON'T CARE ABOUT THE ATTITUDE

Assalamualaikum. 
Malaysian guys don't care about the attitude.

Wahh lama gila tak update. sekali update ayat nak sentap. hihi. ok kenapa ye aku cakap malaysian guys macam ni? well, aku bercakap berdasarkan observation. aku observe. (cewah bajet gila rasanya) Sometimes dorang tak sedar and sometimes dorang sedar tapi buat buat bodoh je. huh

Lelaki gentleman. why lelaki melayu sekarang tak gentleman? susah sangat ke nak jadi lelaki gentleman? ok kalau nampak satu couple keluar beli barang barang, why not lelaki tu offer untuk bawakkan barang barang tu? and bukak kan pintu kereta and lets the girl masuk kereta tu sebab yela barang banyak kan? if you guys do that, the women feel so touched tau!!

Actually bukan la nak lelaki ni jadi romantik ke whatever. just be you are. tapi apa salahnya educate diri kamu untuk jadi gentleman? just learn the beautiful manner! tak rugi pun. 
Sometimes small thing like this bukanlah rare sangat. you know what! be polite is not a rare thing okay! apa nak malu jadi lelaki sejati?? 
The second situation lak ye.

Lif! bila lif open, apa salahnya bagi perempuan masuk dulu. ni tak, berebut rebut masuk lif. badan kalau kecik takpe. masing masing lelaki sasa! ganteng ganteng gitu. dok rebut rebut masuk lif dengan perempuan. what a shame la guys! lets the ladies in la! kalau lif tu nak tertutup, dari jauh menjerit, "tunggu!!!" lari lari kejar lif sambil angkat angkat seluar. aiyo..apa salahnya you guys tunggu lif lain je?

Third situation.

Bila bukak pintu, tak kisah la pintu apa, main lepas je pintu tu. apa salahnya hold the door for ladies! ni tak, lepaskan diri sendiri je. dah masuk, pintu lepas, bedebanggg orang belakang. kalau ladies yang kena, tak ke sadis?

So guys, please la ye, start developing yourself and your future son to be a gentleman. because everybody value each other..bye. 

P/S : romantik bukan gentleman. its two different thing ye. i can accept if he is not romantik tapi aku tak boleh accept kalau dia tak gentleman. haha. boley? any comment guys?
16 Komentar untuk "MALAYSIAN GUYS DON'T CARE ABOUT THE ATTITUDE"

nasib cik ais mention bukan semue...
hehehe...kalau tak....hehehe...
tak buat ape pon...hehehe...

sorry 2 say that some girl x respect 2 men,they (men) respect 2 them.but they didn't.sorry...

tambahan:
kalau nampak ladies nak melintas apa salahnya slowkan keta then stop,kasi diorang lintas dulu.oke tak?

wewiittt .. panas2 !!! hahaha

situasi 1

Tak kisah pon, kalau barang tuh berat memang akan cuba nak tolong angkat .. dan kadang2 ada yang berpendapat perempuan ni takleh manja sangat, karang kalau manja naik plak kepala dia nanti. Hee, pendapat je kan, so mungkin betul mungkin tak. Semuanya depend pada pasangan tuh. Yg penting, yang tolong angkat tu ikhlas, dan bukan mengharapkan dipuji or untuk menawan hati je .. Kalau mengharapkan dipuji dan hanya utk menawan hati wanita, mesti perangai ni tak kekal lama

Jadi memang kene ikut juga nasihat cik aish tuh, try educate diri sendiri


situasi 2

Lif adalah kes terkecuali. Sebab lain tempat lain keadaannya. Kalau kat shopping complex boleh laa kasi chance lagi. Kalau bangunan tempat kerja tu, kalau asik kasi wanita je dulu masuk, memang sah2 lelaki tuh tak sampai ofis sampai ke petang =P .. jadi, sebab tuh aku kata lif ni kes terkecuali. Yang sampai dulu masuk, yang kemudian tuh tunggu kemudian. Lif tuh bukannya besar, kecik je. Kalau besar, leh juga kasi chance yg lemah lembut masuk dulu .. hehehe


situasi 3

hold the door for ladies. ni bukan utk ladies je, timbang rasa utk semua orang pon bagus jg .. sebab pintu begini memang bahaya sikit .. silap2 ada yg tersepit tgn .. jadi jgn jadi genderism, nampak awek cun baru nak tahan pintu, tp kalau terasa ada orang kat belakang tuh, hati2 sikit nak lepaskan pintu tuh


so, kesimpulan di sini, gentleman di sini patut ditukar kepada toughtful, supaya benda2 gini boleh diamalkan oleh semua orang .. tak salah buat baik kat org lain utk benda simple macam ni


(er maaf aish, terkomen panjang plak .. agaknya sebab dah lama sangat tak menaip post entri. terlepas dian kat sini plak =P )

owh ye tambahan, ada sebab2 kenapa lelaki tak jadi gentleman yg aish mentionkan kat sini

1. perempuan tak respect .. buat dek (macam Kyohei cakap kata atas tuh)

2. ada yg tak berterima kasih (yg ni aku tak kisah sangat)

3. ada yg amik kesempatan (yg ni aku pantang. rasa nak tampau pon ada)

lelaki tanak tahan pintu lif tu sebab dia tahu pmpuan tu nk naik tgkat 1 je..



kehkehkeh~

1.ada prmpn x ske kita angktkn brg dia..nk bukak kn pintu pun dia xnk,lembab katanya.

2.kdg2 lelaki nk kjr masa jgk.so soory ladies.klu x kjr masa,bole je..mmg bt cmtu pun. :)

3.owh..yg bkk pintu ni mmg x pnh la bt.klu ada prmpn kt blkg mmg srh dia masuk dlu,biar la kita yg sasa ni bedebanggg kne hentak dgn pintu. :D sbb prmpn pun ada je yg x tggu lelaki,pdhal kita da bg dia masuk dlu.

so aish,am I gentleman? :P

but now.. yg paling x gentlemen.. laki nak senyum kat awek cun jek..yg x cun muka masam mcm nmpak ape!! -.-'

haha...memang terbaik ah aish. kadang2 kan. lelaki ni just gentle ngan awek je. ngan pompuan lain hampehh..

gentleman dan romantik mmg xsma.. tp kan.. i thing men and women masing2 kna respect masing2.. ada betulnya komen2 kt atas ni.. kdg2 bila manja sgt mula naik kepala pulak.. tp lelaki pun xleh la terlalu keras sgt kan... so each other perlu educate dri sndri.. setuju tak ?.. :)

hanya guys yg boleh jawap persoalan ni.

perghh kalau camni lah lelaki..mmg cair laa gentle hbs... hehe

kekadang pompuan ni manja sangat kan...;d....hik...;d

fuh fuh fuh

lamanya x singgah sini since berukband rosak! GRRRR

adakah itu gambar seth tan? tetiba terbayang how gentleman he was dalam nora elena...

lelaki gentleman semakin pupus to be true

ahahaha.... saya keluar dengan kawan lelaki last week. selamba die lepaskan pintu .. tept kene muke saya. ahhaha.. ngek betul~

Itula sebabnya....

kita ni dah biasa sangat ngan ketidakgentleman orang2 lelaki ni... sampai perkara-perkara gentleman yg sepatutnye dibuat oleh orang2 lelaki gentleman pun dikatakan kita ni manja.. no such thing!!

Back To Top