MALAYSIAN GUYS DON'T CARE ABOUT THE ATTITUDE

Tags

Assalamualaikum. 
Malaysian guys don't care about the attitude.

Wahh lama gila tak update. sekali update ayat nak sentap. hihi. ok kenapa ye aku cakap malaysian guys macam ni? well, aku bercakap berdasarkan observation. aku observe. (cewah bajet gila rasanya) Sometimes dorang tak sedar and sometimes dorang sedar tapi buat buat bodoh je. huh

Lelaki gentleman. why lelaki melayu sekarang tak gentleman? susah sangat ke nak jadi lelaki gentleman? ok kalau nampak satu couple keluar beli barang barang, why not lelaki tu offer untuk bawakkan barang barang tu? and bukak kan pintu kereta and lets the girl masuk kereta tu sebab yela barang banyak kan? if you guys do that, the women feel so touched tau!!

Actually bukan la nak lelaki ni jadi romantik ke whatever. just be you are. tapi apa salahnya educate diri kamu untuk jadi gentleman? just learn the beautiful manner! tak rugi pun. 
Sometimes small thing like this bukanlah rare sangat. you know what! be polite is not a rare thing okay! apa nak malu jadi lelaki sejati?? 
The second situation lak ye.

Lif! bila lif open, apa salahnya bagi perempuan masuk dulu. ni tak, berebut rebut masuk lif. badan kalau kecik takpe. masing masing lelaki sasa! ganteng ganteng gitu. dok rebut rebut masuk lif dengan perempuan. what a shame la guys! lets the ladies in la! kalau lif tu nak tertutup, dari jauh menjerit, "tunggu!!!" lari lari kejar lif sambil angkat angkat seluar. aiyo..apa salahnya you guys tunggu lif lain je?

Third situation.

Bila bukak pintu, tak kisah la pintu apa, main lepas je pintu tu. apa salahnya hold the door for ladies! ni tak, lepaskan diri sendiri je. dah masuk, pintu lepas, bedebanggg orang belakang. kalau ladies yang kena, tak ke sadis?

So guys, please la ye, start developing yourself and your future son to be a gentleman. because everybody value each other..bye. 

P/S : romantik bukan gentleman. its two different thing ye. i can accept if he is not romantik tapi aku tak boleh accept kalau dia tak gentleman. haha. boley? any comment guys?

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :