.

.

SET MENGANDUNG YANG TERBAIK DAN SUPER JIMAT

Assalamualaikum
Tahu tak kenapa aku sangat pentingkan makanan tambahan untuk kaum ibu amalkan dari awal mengandung, sampailah tiba masa untuk sambut kelahiran? Nak tahu kenapa? Sebab ibu mengandung la yang paling perlukan makanan yang berzat dan sihat! Dari awal mengandung, sampai masuk labor room, badan kena cukup sihat dan kuat tau. Kalau tak, ada komplikasi macam macam, bahaya pada si ibu, bahaya juga pada si anak.  

MORNING SICKNESS
Masa awal awal mengandungkan Irine dulu, morning sickness tak berapa nak teruk sangat. Tapi semua makanan rasa tak sedap. Memang betul betul pelik. Semua makanan menolak. Yang peningnya si suami la sebab macam macam mintak tu ini nak makan, tapi bila si suami sediakan, rasa secubit terus taknak dah. hahaha. Ok si suami kena banyaakk bersabar dengan kerenah si ibu ni ye. 

Tapi walaupun morning sickness tak berapa nak teruk, badan memang lemah masa awal awal pregnant. Jadi sebab tu aku sangat mementingkan makanan tambahan macam supplemen Shaklee. Ambik dari awal kehamilan sampai la habis berpantang. Sebab tu la set mengandung Shaklee ni terbaik dan super jimat. Sebab lepas bersalin, set yang lebih kurang sama, boleh disambung makan sampai habis berpantang nanti. 

Okehh..Lets go. Ha nampak tak gambar supplement kat bawah ni..berbotol botol youu..ni adalah antara set terbaik ketika hamil yang aku amalkan masa mengandungkan irine. Masa 1st trimester, aku cuma ambik B Complex sebab dia bekalkan Asid Folik. Rasanya ramai dah tau apa kepentingan asid folik tu pada ibu hamil. mana yang merancang nak kahwin pun dah boleh start makan asid folik tau! Siapa belum tahu apa kepentingan asid folik, boleh rujuk pada en google kita. :)






SET MENGANDUNG YANG TERBAIK DAN SUPER JIMAT


1. B Complex. 
Cuma ambik 1 tablet sehari. So satu botol ni tahan sampai 4 bulan tau!! jimat youu.. Kalau nak ambik B complex, tak perlu lagi ambik asid folik dari klinik tu sebab B complex dah lengkap dengan kumpulan B termasuk asid folik sendiri!

2. Vita-Lea 

Yang ni boleh ambik masa dah masuk 2nd trimester. masa ni kalau pergi klinik, doktor akan bagi obimin. tapi tak perlu makan obimin kalau dah Vita lea. vita lea ni sejenis multivitamin ye. Satu hari ambik 2 tablet. so satu botol tahan dalam 2 bulan. jimat jugaks! VITALEA PENTING UNTUK KAWAL PARAS HB. HB RENDAH KENA MAKAN VITALEA!








3. Vit-C 500mg

1 tablet Vit C ni boleh meningkatkan antibodi si ibu dan sebagai sumber kolagen untuk kulit. So KALAU BOLEH jangan skip vitamin C sebab vitamin ni boleh mengurangkan kesan strecth mark yang paling digeruni lepas bersalin nanti. huhuhu..so bila ambik vitamin C, sama ada kurang atau tak akan ada langsung kesan strech mark pada kulit kita. yea! Satu hari cuma ambik satu tablet je so satu botol tahan 6 bulan. hamikk betapa jimatnya shakleee!






Kami semua mommy mommy yang guna Shaklee!!





4. Ostematrix

Yang ni pun penting. 4 tablet sehari cukup untuk bekalkan badan kita dengan keperluan 1000mg kalsium. masa mengandung memang kita perlukan kalsium untuk tulang dan jugak baby kita. kesan jangka masa panjang kalau kekurangan kalsium dalam badan, mula la nanti sakit pinggang, sakit lutut, tu la ni la..so mulakan hari anda dengan Ostematrix! bonus..bila makan oste, bantu untuk melawas jugak. so takde masalah sembelit langsung masa mengandung! 



5. Protin (ESP)

Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari je. Air tu boleh guna air suam atau pun juice mcm orenge juice ke..ESP ni tujuan dia untuk bekalkan tenaga sepanjang kehamilan. korang ingat mengandung ni tak penat ke ha? Bila ambik ESP, kulit cantik, strect mark pun kurang sebab dia protin. Yea! Satu tin tahan sampai 2 bulan..



6. Omega Guard

Last sekali, 1 tablet omega sehari. DHA dan EPA dari Omega ni penting untuk pembentukan brain dan otak baby. Buat mommy, ia akan membantu mengawal paras kolestrol jugak. satu botol ni tahan sampai 3 bulan!! Yang ni consume masa usia kandungan masuk 6 bulan. so ngam ngam penggunaan sampai bulan ke 9 nanti. Doktor Ishak KPJ Seremban yang suggest ambik minyak ikan. Sama ada dari brand Neurogain atau pun Shaklee! Pastinya saya pilih Shaklee Dok! 




irine masa dalam perut hehe



"NAK BEKALKAN ZAT PADA ANAK, TAPI MAKANAN HARINI SEMUA ADA BAHAN KIMIA!"
Jadi, untuk ibu hamil, pastikan korang makan makanan yang berzat ok. Tapi yela zaman sekarang nak cari yang betul betul tak tercemar zatnya, susah. Nak makan buah pun buah tak sama macam dulu, ada sembut racun perosak, nak makan sayur pun khasiat nya tak macam dulu, sebab sayur sekarang dah dibaja dengan bahan kimia untuk bagi dia segar, nak makan ayam pun sekarang protein ayam tak sama macam dulu, ayam sekarang ayam enjek supaya dia cepat gemuk! Jadi mana zat dan khasiat semulajadi yang kita nak bekalkan pada anak kita? Sebab tu pilih makanan tambahan vitamin set Mengandung Shaklee yang terbaik dan super jimat ni ok!



Jom tengok pengalaman akak ni :)

Cara untuk dapatkan Set Mengandung Super Jimat di mana korang layak terima sebotol VITALEA secara PERCUMA :


Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


0 Komen untuk "SET MENGANDUNG YANG TERBAIK DAN SUPER JIMAT"

Back To Top