.

.

REVIEW PRODUK : TONER NUTRIWHITE BAGUS UNTUK BERI KELEMBAPAN PADA KULIT!

Assalamualaikum




Previous entry aku ada story tentang pencuci muka dan kehebatan makeup remover yang boleh menyental habis kulit sampai hilang whitehead! kali ni aku nak story tentang masalah kaum perempuan termasuk aku, yang suka skip beli toner. Yes! Aku antara kaum perempuan yang bermasalah untuk beli toner. hehhe. Tapi tu dulu. Sekarang tak lagi. 


MEMBAZIR KE BELI TONER?

Dulu persepsi aku adalah toner ni tak penting! Aku lagi suka beli pencuci muka dengan pelembap je. Masa tu tak nampak betapa WAJIBnya ada toner! Apa fungsi toner? Fungsi toner yang paling penting adalah untuk menutup liang roma atau pori pori pada kulit. Kenapa kena tutup? Ok ni nak cerita


Sebelum sapu pelembap pada kulit, pertama sekali kena la sapu toner. Sebab kita nak pelembab tu berada di permukaan kulit bukan diserap oleh kulit. Bila pelembap berada di permukaan kulit, kulit akan jadi lembap macam yang kita idam idamkan. Tapi macam mana nak bagi pelembap tu tak terus diserap dalam kulit tapi akan berada satu lapisan nipis di permukaan kulit, pori pori kenalah ditutup. Pori tu liang roma halus pada kulit muka. Kalau pori pori terbuka, tu yang buat pelembap muka terus diserap masuk! So TONER ni yang dulunya aku tak anggap penting, sebenarnya sangatlah penting tau! Sebab TONER akan bantu untuk tutup pori yang terbuka lepas kita cuci muka!


FUNGSI TONER
  • Tutup liang roma
  • Tegangkan kulit
  • Buang cela
  • Putihkan kulit
So nampak tak betapa toner sangat penting? Lepas nutrionist Shaklee terangkan haritu, barulah aku beli toner. Makanya, lengkaplah set kulit NUTRIWHITE yang aku sayang sayang ni. Dan yes. Memang ketara sebelum dan selepas apply toner. Jadi, kaum perempuan lepas ni kalau boleh jangan kedekut nak keluar duit untuk belai diri sendiri ye. Nak beli pencuci muka, pastikan beli toner dan pelembap sekali. Pakai la satu set baru kesan dia lebih tiptop! Sebab setiap satu tu ada fungsi tersendiri!

SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER


Ingat basuh baju je ada softerner? Hehhe. Muka pun ada softerner tau. Sebelum ni aku pernah la pakai toner murah jenama XXX yang aku beli dari farmasi XXX tapi takde kesan. Sebab tu aku pikir toner ni tak penting. Tapi lepas jumpa toner yang betul betul berkesan macam Soothing Radiance Whitening Softener ni, barulah aku sedar betapa pentingnya toner dalam set kulit! Mesti complete. Ada pencuci, toner dan pelembap muka. 


APA KATA CUSTOMER YANG PERNAH PAKAI SOOTHING RADIANCE WHITENING SOFTENER


Before this saya memang suka bertukar-tukar produk. (Selalu terpengaruh dgn iklan). Alhamdulillah kulit tiada masalah walaupun selalu tukar-tukar. Dipendekkan cerita, early last year I decided to try SKII's Miracle Water. Yg ni terpengaruh dgn kakak sebab dia dah guna bertahun-tahun. Harganya nearly RM400. Saya memang pakai consistent selama setahun tu, tapi tak nampak apa-apa kesan pun. (Or maybe saya yg tak perasan?)
Bulan Mei yg lepas saya try beli Softener ni. Memang best!
 
Result: 
Kulit between bawah mata n hidung tu dah tak kasar! Sangat2 berbeza daripada before this. Memang boleh rasa dengan jari perbezaannya! Pores pun nampak macam mengecil (part ni maybe lambat sikit kut).
Kalau dulu wajib scrub kat bahagian tu n sekitar hidung utk menghilangkan sel-sel kulit mati. Sekarang tak perlu scrub beriya. Scrub gitu-gitu je dah cukup.
Semalam pun dapat feedback from one of my friends yg try Softener ni last week. Within 4-5 days dia dah rasa kesannya. Today dia nak try Cleanser pulak.
Alhamdulillah kami dah jumpa produk yg boleh menghaluskan kulit dan mengecilkan pores yg sesuai dengan kami.

So kalau korang ada masalah suka skip toner, lepas tu korang pelik kenapa kulit berminyak dan tak lembab seperti yang sepatutnya, jawapan dia adalah sebab korang skip toner! dan Soothing Radiance Whitening Softener boleh selesaikan problem korang tu. Yang paling best, kulit jadi lembap lepas pakai toner ni dan blackhead berkurangan! You guys should try!

Ni antara bahan yang ada dalam Soothing Radiance Whitening Softener. :)


Contact je nombor tertera untuk dapatkan set NUTRIWHITE ni ok! :)

Cara dapatkan produk :
FB Personal : Isma Lyeza
FB Fanpage Shop : Rahsia Kurus Dan Langsing
Instagram : Aish Elis

0 Komen untuk "REVIEW PRODUK : TONER NUTRIWHITE BAGUS UNTUK BERI KELEMBAPAN PADA KULIT!"

Back To Top