.

.

CIRI CIRI SI GADIS BIMBO



"waah, cantik gila dia. Tapi kenapa senang sangat cair dengan rayuan lelaki macam tu je??  Hello..jaga la sikit status kau sebagai perempuan. Biar tak cantik tapi tak nampak murah kan?

Sejak drama baru Astro Aku Bukan Bimbo, ramai pulak yang tercari cari apa itu bimbo? BIMBO bermaksud perempuan yang mempunyai rupa paras yang cantik dan menarik tapi kurang dari segi daya pemikiranya. Bahasa mudah, cantik tapi sengal. Adus. Teringat member ofis dok ulang ulang sebut, "akak akak semua, biar tak cantik, jangan sengal"  

So yeah, that is why orang kata, lelaki buat gadis bimbo ni stok geli geli je. Bukan stok buat bini. Dan most importantly, jangan jadi bimbo di depan mata kaum lelaki. Because why, lelaki tak akan suka dengan perwatakan bimbo melainkan atas beberapa sebab yang kaum lelaki je tau.

CIRI CIRI GADIS BIMBO

1. Petang petang suka naik motor sengaja lalu depan kedai mamak yang komfirm ramai jejaka jejaka tunggu turn nak cuci mata. Bila kea suit, mula la menjeling tak suka tapi dalam hati eksaited gile weh kena suit! 

2. Bila berkumpul lelaki perempuan, si bimbo ni akan pilih untuk serlahkan diri dia dengan cara gelak kuat kuat, nyaringkan suara supaya didengari oleh kaum lelaki. Nak perhatian kononnya

3. Si bimbo mudah termakan kata kata manis sang lelaki. Tu pasal lelaki tak perlu jadi hensem untuk memikat wanita. Cuma perlu susun kata kata je. Si bimbo pasti tertawan siap bagi semua yang diminta huhu. Ini bimbo kronik yang perlu rawatan segera. 

Usahlah menjadi bimbo. Jadi diri sendiri. Jaga perlakuan supaya kita dipandang tinggi oleh orang lain. Biar rupa paras tak cantik. Janji tak sengal kan? Pandaaii!




1 Komentar untuk "CIRI CIRI SI GADIS BIMBO"

owh, tu rupanya bimbo.. first time dengar istilah tu..

Back To Top