.

.

PENAT BERJAGA MALAM SEBAB ANAK MENANGIS TAK CUKUP SUSU

 Assalamualaikum



Harini genap umur Irine Humaira 1 tahun 2 bulan :) Irine dah boleh joget joget lagi lagi bila dengar radio lagu Sakitnya Tuh Disini. Aiyak. Takmo takmo. Jaga perlakuan sikit irine. hahaha. Teringat lagi masa kecik kecik dulu, masa bayi, penatnya berjaga malam sebab Irine memang kerap menyusu! Teehe. Tapi tak dapat bayangkan mommy2 yang lain yang ada masalah anak menangis tak cukup susu. Contoh macam 2 senario ni. 

Senario 1
Si ibu teramat amat letih sebab tak ckup tidur, anak asyik menangis sebab tak cukup susu. Sampaikan waktu siang, muka si ibu dah macam zombie. Tak terurus. Mata pun dah macam mata panda. Bila tak cukup rehat, mula la cepat marah. Asal silap sikit si suami, si suami kena marah.

Senario 2
Si ibu teramat amat letih sebab tak cukup tidur, anak asyik menangis sebab tak cukup susu. Sampaikan si ibu mertua suruh bagi si anak tu susu formula sedangkan waktu umur baru beberapa minggu, si anak tak digalakkan beri susu formula. tapi nak buat macam mana? Susu ibu pun takde.

Kesian kan?

Korang pernah ke alami pengalaman macam ni? Mesti sedih kan? Mesti rasa macam diri sudah tidak berguna lagi. sobs. Sebab tak mampu nak bagi anak sendiri dengan bekalan susu kita! Tapi takkan nak giveup macam tu je? Taknak usaha ke? Taknak ikhtiar?

Apa cerita kakak ni sampai boleh dapat 7 ke 10 oz susu sehari??? 
 
Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Pengalaman kakak ni memang sama dengan pengalaman aku. Yes. Masa Irine bayi dulu, aku memang sangatttt penat sampaikan rasa macam urgghhhh tak dapat nak gambarkan dengan kata kata. Penat teramat sebab berjaga malam. Nak kata tak menyusu, kerap je bangun kejutkan aku mintak susu si irine ni tau! Tapi still menangis macam kelaparan. 

IKHTIAR SUPAYA TAK PENAT BERJAGA MALAM DAN ANAK KENYANG MINUM SUSU!
So Memula aku ingat nak maintain ambik yang basic set penyusuan tu je. Ada ESP dengan Ostematrix. Tapi setelah melakukan pengiraan secara pantas menggunakan otak kiri hehe, aku dapati harga pakej set penyusuan yang lengkap tu sebenarnya lebih berbaloi dan murah! 

Lastly aku bersetuju untuk guna set penyusuan lengkap yang terdiri daripada : 

1. ESP
2. Alfafa
3. Ostematrix
4. Vitamin C
5. Vitalea
6. B Complex

TESTIMONI SET PENYUSUAN SHAKLEE

Berbaloi sangat harga dan berbaloi pada hasilnya. Dengan harga berpatutan, aku dapat tambah susu ibu, dapat cantikkan kulit, dapat turunkan berat badan, dapat hilangkan penat letih dan stress, miss V makin sihat dan jugak Irine jarang DEMAM sebab susu yang dia minum memang cukup berkualiti orang kata. haha. Patutlah ramai orang ambik set lengkap penyusuan ni! Dah rasa sendiri memang ada umpph!  (nada bersemangat!)


Seronoklah sebab dapat menyusukan Irine, Irine dapat khasiat yang dia perlukan, badan si ibu sihat gembira, suami pun happy! Apa salahnya spend untuk health and well being kan? 

Untuk yang berminat, boleh dapatkan set penyusuan tu melalui : 

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
0 Komen untuk "PENAT BERJAGA MALAM SEBAB ANAK MENANGIS TAK CUKUP SUSU"

Back To Top