.

.

BETUL KE RAMBUT GUGUR LEPAS REBONDING?

Korang pernah buat rebonding tak? Macam mana? Cantik? Mesti ramai puji kan? Mesti rasa macam nak ikat rambut pun rasa macam..err JANGAN!


HABIS DUIT PTPTN SEBAB REBONDING
Sebenarnya masa zaman aku study dekat UITM Melaka dulu, antara benda yang aku suka buat adalah bazirkan duit PTPTN dengan membuat rambut dekat salon. Perghhh. (Ni kalau pakcik PTPTN dekat kaunter tahu ni komfem dia bebel suruh aku bayar habis harini jugak!)

Masa tu umur aku dalam lingkungan 19 ke 22. 4 tahun belajar buat Diploma pastu sambung Ijazah pulak. Aku akan pergi salon untuk rebond rambut lebih kurang 6 bulan sekali. Means setahun aku akan buat 2 kali. Rambut asal aku jenis ikal. Ramai budak budak asrama kata rugi aku rebond sebab rambut asal dah ok. Jenis atas lurus bawah ikal mayang gitu. Tapi biasalah aku kan masa tu budak baru nak naik. Bebal tahap apa aku tak tahulah kan..Boleh pergi rebond rambut 2 kali setahun. 

BERAPA KOS REBONDING?
Aku kadang kadang guna produk Loreal. Tapi agak agak duit PTPTN dah macam ada tak ada, aku buat dekat salon murah je. So produk apa aku pun tak pasti tapi yang murah dalam RM80 dah dapat. Kalau yang Loreal, masa tu dalam RM150 ke atas.

RAMBUT GUGUR TERUK LEPAS 9 TAHUN!
Aku stop buat rebonding, lepas habis study. Masa tu alhamdulillah dah rasa macam menyesal rebond rambut. Rasa macam membazir. Dan rasa macam teruknya aku dulu sebab tak pernah bersyukur dengan rambut asal. So aku stop rebond rambut masa tahun 2007. Tapi korang nak tahu tak apa effect dia masa tahun 2013 means lepas 9 tahun berlalu??? Rambut aku serius gugur banyak. Sampai satu tahap, dah nampak kulit kepala! 

VITAMIN UNTUK PULIHKAN RAMBUT
So aku pun study macam mana nak pulihkan balik. Antara vitamin yang WAJIB ambik untuk pertumbuhan rambut baru adalah Biotin dan Zinc. Meaning that aku kena makan tiram, daging merah, bijirin dan roti dengan secukup cukupnya tak boleh kurang! Aiyak. Daging tak suka. Tiram tak pernah makan. So macam mana? Aku pilih supplemen je macam B Kompleks dengan Zinc dari produk Shaklee. Bukan stop gugur je, rambut baru pun tumbuh! Yea betul la kata orang, nak pulihkan rambut gugur bukan bermula dari shampoo. Tapi dari apa yang kita makan. 

Sama la jugak dengan pengalaman kakak ni pasal pengalaman rambut gugur dia yang memang buat dia rimas. Teruja aku dengar kisah dia pasal rambut gugur tu. Tapi takpela, yang penting rambut dah ok kan kak? Macam mana akak ni setelkan masalah rambut dia, kena la view. hehe. Tapi apa pun, aku tak salahkan rebonding punca rambut gugur. Mungkin salah aku sebab tak jaga betul2. Tapi apa pun, kalau kita jaga baik macam mana pun, kimia tu dah masuk dalam badan. Kalau tak gugur esok lusa, 8 9 tahun akan datang kot baru gugur! LONG TERM EFFECT ohh!



Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.


Dapatkan SET VITAMIN untuk RAMBUT macam kami makan ni melalui SID berdaftar. 


Pengedar Shaklee Malaysia

Shaklee Supervisor

COD di daerah Seremban

Shaklee ID:910287


SMS/Whatsapp: 012-6716961

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
- See more at: http://getmedean.blogspot.com/2015/03/tips-kurangkan-sakit-senggugut-tanpa.html#sthash.86mIS0Jb.dpuf

Pengedar Shaklee Malaysia

Shaklee Supervisor

COD di daerah Seremban

Shaklee ID:910287


SMS/Whatsapp: 012-6716961

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
- See more at: http://getmedean.blogspot.com/2015/03/tips-kurangkan-sakit-senggugut-tanpa.html#sthash.86mIS0Jb.dpuf

Pengedar Shaklee Malaysia

Shaklee Supervisor

COD di daerah Seremban

Shaklee ID:910287


SMS/Whatsapp: 012-6716961

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
- See more at: http://getmedean.blogspot.com/2015/03/tips-kurangkan-sakit-senggugut-tanpa.html#sthash.86mIS0Jb.dpuf

Pengedar Shaklee Malaysia

Shaklee Supervisor

COD di daerah Seremban

Shaklee ID:910287


SMS/Whatsapp: 012-6716961

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
- See more at: http://getmedean.blogspot.com/2015/03/tips-kurangkan-sakit-senggugut-tanpa.html#sthash.86mIS0Jb.dpuf
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
- See more at: http://getmedean.blogspot.com/2015/03/nak-tahu-apa-rahsia-ibu-hamil-yang-suka.html#sthash.PYgvuMoZ.dpuf
0 Komen untuk "BETUL KE RAMBUT GUGUR LEPAS REBONDING?"

Back To Top