DSLR VS NIKON COOLPIX

Tags

Assalamualaikum.
korang ingat tak aku pernah buat entry pasal isu budak budak sibuk nak pakai DSLR? kalau belum baca, boleh klik link kat bawah ni. 
sebenarnya aku suka gila snap gambar. tak kisah la pakai DSLR ke atau pun kamera digital biasa. bagi aku, tu semua bonus je. tak semua yang pakai DSLR tu cantik meletup letup gambar dia. takde skil tak guna jugak kan?

 

oo ye sebelum tu aku nak bagitahu korang yang kebanyakan gambar yang aku ambik dalam blog ni menggunakan kamera Nikon CoolPix. walaupun bukan Nikon DSLR tapi aku sayang kamera aku. haha motip? gunalah nikon untuk hasil terbaik. 

dan aku rasa bertuahhhhnya sebab sekarang aku dah boleh menggunakan DSLR sesuka hati aku tanpa mengeluarkan satu sen pun untuk membelinya. apa lagi, cilok saje kamera PP Epal. muahaha. tu la sapa suruh awak offer saya pakai kamera awak? saya kena la manfaatkan peluang yang ada. 

so apa lagi. bila nak belajar ambik gambar? PP Epal, pehlis ajar saya. wink!



tapi walau apa sekalipun, aku tetap sayang kamera aku. sebab helo..ingat DSLR je boleh ambik gambar lawa lawa? kamera cap ayam macam nikon coolpicx aku pun boley tau! *nada tak puas hati

pada yang tengah survey nak beli kamera digital apa..aku rekemen korang kamera nikon coolpix S4000 touchscreen. sebab kualiti gambar dia not bad. korang boleh tengok contoh gambar yang aku snap guna nikon coolpix dekat entry entry lama aku yang ni. mari mari mari


http://getmedean.blogspot.com/2011/10/kadang-kadang-aku-rasa-macam-aku-ni.html
http://getmedean.blogspot.com/2011/10/konon-ala-ala-drama-nora-elena.html
http://getmedean.blogspot.com/2011/10/cheesekau-penyeri-hidopku.html
http://getmedean.blogspot.com/2011/12/ikeabilik-ku-tampak-begitu-berhargahehe.html 

ni la dia kamera digital cap ayam kesayangan aku.. :)


P/S - befday nak dekat. agak agak kalau buat permintaan maut mintak DSLR ada ke yang nak tunaikan? tu menempah maut namanya. hik

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :