.

.

PENJAGAAN ASAS MUDAH YANG HARUS DIPRAKTIKKAN OLEH GADIS KULIT BERMINYAK


Kulit berminyak? Bayangkan bangun pagi, kulit jadi berkilat kilat, pori pori terbuka luas, eeww teruk kan rasanya? Kalau tak cegah dari awal, boleh membiak jerawat! Yess. Kulit berminyak punca jerawat tumbuh tanpa segan silu! :D  Jadi penjagaan asas yang mudah harus dipraktikkan oleh gadis kulit bermiyak supaya tampil lebih segar. Berikut penjagaan asas yang paling mudah untuk kita praktikkan 



1.RAJIN CUCI MUKA
Kulit berminyak itu tanda bahwa kalau pori-pori membesar dan banyaknya folikel rambut di kulit. Maka dari itu produksi minyak jadi berlebihan. Bagi yang kulitnya berminyak dan cenderung berjerawat hingga sensitif, biasakan untuk melakukan metode double cleanse. (CG! berkali-kali sudah membahas ini, girls!). Jangan lupa juga untuk rajin mengganti handuk dan sarung bantal berkala agar kulit kita terhindari dari kuman.

2. BANYAK MINUM AIR PUTIH
Tahu tak kalau badan kita kurang kelembapan sebab malas minum air masak, kulit akan jadi kering dan automatik sistem dalam badan kita akan menghasilkan minyak secara berlebihan untuk mengawal kekeringan kulit tu tadi. Nak tahu berapa liter sehari kena minum? Senang je. Kita kena minum air masak sebanyak 1 liter untuk setiap 25kg berat badan kita. Kalau berat badan kita 50kg, means kita kena minum 2 liter air putih sehari. Air putih ye. Bukan air sirap ke air batu campur ke..!

3. GUNA TONER DAN PELEMBAP MUKA
Jangan ingat dah cuci muka, kulit akan sihat sepenuhnya! Silap! Kulit yang sihat kena dimulakan dengan cuci muka, sapu toner dan pelembap muka. Walaupun kulit jenis berminyak, still kena apply ketiga tiga ni. Cuci, toner dan pelembap. Kita memerlukan toner untuk mengangkat sisa-sisa kotoran yang tidak  dibersihkan dengan sempurna masa mencuci muka. Gunakan toner dan pelembap yang paling sesuai dengan jenis kulit wajah kamu.

PENJAGAAN ASAS KULIT BERMINYAK YANG MUDAH, SELAMAT, BERKESAN DAN TAHAN LAMA DARI PRODUK SHAKLEE

1. CLEANSER
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan
2. TONER
Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:
  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit

3. MOISTURISER
Krim yang kaya dengan pelembap, tanpa minyak dan tidak melekit ini bertindak pantas untuk menghidratkan kulit serta menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit.
  • Terbukti secara klinikal
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik
4. MAKEUP REMOVER
  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan
REVIEW DARI PENGGUNA SET PENJAGAAN ASAS SHAKLEE





CARA PEMBELIAN SET PENJAGAAN ASAS KULIT BERMINYAK SHAKLEE

CARA 1
Anda boleh terus klik ke SET PENJAGAAN ASAS KULIT BERMINYAK SHAKLEE  ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

CARA 2
Anda boleh isi form, dan aya akan cuba reply dalam masa 24jam. 
http://goo.gl/forms/WKFNCQjZmr 
 
CARA 3
Sila hubungi saya directly untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.

IsmaLyeza
ig @shakleebyisma 
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi
0 Komen untuk "PENJAGAAN ASAS MUDAH YANG HARUS DIPRAKTIKKAN OLEH GADIS KULIT BERMINYAK "

Back To Top