.

.

KUAT BERPELUH LEPAS MAKAN BENDA NI!



Ada orang pantang bergerak sikit, berpeluh. Tu belum bersukan lagi. Habis basah baju seluar dalam semua bagai. Tu baru betul orang kata MANDI PELUH. Haha. Tapi ada orang yang susah berpeluh. Taknak la sebut siapa. (sebenarnya diri sendiri yang susah berpeluh hehe)  Bila susah berpeluh, misi nak kurus tu macam susah sikit. Yela, bagus bila badan kita berpeluh, sebab kita boleh keluarkan toksin yang jadi salah satu punca badan kita ni mengumpul lemak! So bila kita bersenam, jeles betul rasa bila tengok orang mandi peluh. Yang kita ni, peluh sikit je. Tu bersenam, kalau tak bersenam langsung? Usah katakan peluh, air mata pun tak keluar! sobs

Sampailah datang keinginan nak try Alfalfa, Lecithin dengan Herblax yang orang dok sebut sebut memang bagus kalau kita nak keluarkan peluh dan boleh bagi ringan sikit badan yang boyak boyak tu. heh. Ala misi utama bukannya nak kurus mana pun, sebab dah tanya hubby dia kata dia okay je dengan berat badan daku sekarang. (tatau la kann..eee *mata ke atas) Tapi sebenarnya nak la keluar peluh sebab kita jarang bersenam. Asyik terperuh dalam ofis dok depan komputer. Lama lama boleh gemuk gedempol aku! 

Kandungan dalam Alfalfa, Lecithin dan Herblax ni memang bersangkut paut satu sama lain. Jom kita scroll satu satu. 

LECITHIN
Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa lesitin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.
Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.
  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lesitin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya
ALFALFA
Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien
dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.
Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.
  • Alfalfa daripada sumber semula jadi
  • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu
HERBLAX
Amalan pemakanan yang kaya dengan serat, pengambilan air yang banyak dan senaman yang kerap menyumbang kepada perkumuhan yang lancar. Untuk melegakan masalah sembelit yang berlaku sekali sekala, Herb-Lax adalah pilihan yang paling tepat.
  • Laksatif yang bertindak lembut untuk digunakan apabila perlu
  • Merangsang pergerakan usus untuk melancarkan proses perkumuhan semula jadi tubuh
  • Daun Senna telah digunakan secara tradisional sejak berkurun lamanya sebagai laksatif semula jadi

Bila konsisten telan supplemen ni, badan memang cepat betul berpeluh. Pantang buat keja rumah sikit, basah baju dibuatnya. Sampai suami dok tegur, ehhh sejak bila awak kuat berpeluh ni? Sexy pulak saya tengok haahaha. Dem! Sangat menjengkelkan okay. Well aku suka je bila sekarang, senang je badan ni berpeluh. Lagi lagi kalau kita minum air masak 3 liter sehari. Ambik supplemen, memang keluar habis la toksin dari badan. Nak kurus sangat tu tidak la tapi bagus la kalau kita mampu berpeluh sebab berpeluh tu sihat! 

So kalau jenis pekerja malas naik ofis guna tangga macam aku ni, pun boleh berpeluh bila berjalan dari parking ke lif, ini kan pulak kalau aku try satu hari nanti menapak naik tingkat dua masuk ofis guna tangga. Harus la pembakaran lemak, metabolisme, dan peluh terhasil dengan derasnya. Stanby la towel kecik lap lap sikit muka yang berpeluh tu. Tapi taknak la nanti nak bekerja tak selesa pulak. cair mekaup..kikiki..tamo tamo

So kita peluh peluh kat rumah jela. Lepas makan tiga tiga supplemen ni, try workout sekejap sekejap, bersilat dekat dapur masakkan lauk makan malam untuk anak suami pun dah okay! So try la kalau korang jenis yang susah berpeluh, atau berpeluh tapi nak bagi lagi heavy supaya badan rasa sihat, ringan dan cantik, boleh la ambik Lecithin, alfalfa dengan herblax ni. Sure puas hati hehe


Kawan kita yang sorang ni happy lepas 3 bulan amalkan set tu. Aku cuma nak keluarkan toksin je. Tapi kalau tengok pada testimoni kawan kita ni, sampai boleh loss inch, superb la..Pembakar semangat dekat sendiri untuk terus consume. Hehe

CARA PEMBELIAN SET DETOKS UNTUK KELUARKAN PELUH DAN TOKSIN

CARA 1

Anda boleh terus klik ke SET DETOKS ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.
IsmaLyeza
ig @shakleebyisma
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi


 

0 Komen untuk "KUAT BERPELUH LEPAS MAKAN BENDA NI!"

Back To Top