.

.

TIPS ANAK JARANG DEMAM

Macam mana nak buat supaya anak jarang demam? Sebab bila anak demam, memang leceh. Tak sampai hati tengok anak merengek. Lagi lagi kalau bayi. Bayi umur setahun ke atas pun kerap demam. Jadi aku nak kongsikan macam mana tips supaya anak jarang demam 

1. Jaga persekitaran
Kalau kanak kanak umur atas setahun, yang baru pandai berjalan, kena pantau habis habisan. Tengok apa yang dia pegang, dekat mana dia baring, keluar rumah pakai kasut ke tidak. Sebab kanak kanak ni senang dijangkiti kuman tau! Lagi lagi yang sistem pertahanan badan lemah. Kenapa sistem pertahanan badan lemah? Ha nanti aku cerita. Tapi case parents letak anak dekat nursery, memang luar kawalan kita. Sebab risiko jangkitan tu tinggi. 

2. Beri makanan yang berkhasiat. 
Kenapa sistem pertahanan kanak kanak lemah? Setahu aku, bayi akan dapat bekalan intibodi melalui susu ibu sehingga usia dia 6 bulan.Tapi macam mana pulak kalau ada mak mak kita ni yang ada masalah penyusuan? Means, dorang tak mampu untuk bekalkan susu ibu, atau ada masalah lain, so anak tu kena minum susu formula. Sistem pertahanan anak tak sekuat mereka yang minum susu ibu tau!  Jadi, kenalah jaga pemakanan anak! Make sure beri mereka makanan yang berkhaisat. Ni tidak. Dah la anak kerap demam, selalu sangat aku tengok parents bagi junkfood kat anak! 

TIPS ANAK JARANG DEMAM

Selalunya Mealshake ni aku suka bancuh sesudu dalam susu botol. Bagi pada anak yang umur atas satu tahun. Rasa sangat sedap. Vanila ye. Bukan rasa susu. So kanak kanak memang suka. Buat masa breakfast memang bagus sebagai permulaan hari anak anak kita. 

Promosi Mealshake

Seronok bila dapat feedback customer macam ni. Anak jarang demam, jarang selesema. So tips kedua adalah lebih penting ye korang! Persekitaran mungkin luar kawalan kita. Lagi lagi zaman sekarang, cuaca tak menentu dan macam macam lagi. Tapi makanan berkhasiat kita boleh kawal! Nak anak jarang demam, kita beri mereka makanan yang berkhasiat seperti Mealshake! :)

 Irine jarang demam sebab mak dia rajin telan Vitamin C huhuhuh..

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.




0 Komen untuk "TIPS ANAK JARANG DEMAM"

Back To Top