.

.

RAHSIA SUAMI CEPAT SIHAT

Assalamualaikum


Rahsia suami cepat sihat? Macam ni, sejak exident motor last month, tulang bahu suami patah. So terpaksa warded dan buat operation masuk besi. Bila tulang bahu yang patah, banyak kerja terbatas nak buat. Tapi minggu lepas bila checkup, doktor puji sebab cepat sihat. Luka operation cepat kering, dan pergerakan sendi tu makin ok. Means tangan tu dah boleh digerak gerakkan walaupun sengal sengan sikit. Alhamdulillah suami cepat sihat! 


 Gambar Xray tulang bahu atas adalah suami punya, yang bawah contoh tulang bahu orang lain yang sihat dan normal. hehe


Bila dah jadi macam ni, aku mintak suami amalkan supplement untuk dia cepat sihat. Aku ada baca satu artikel mengenai masalah tulang dan sendi. Artikel ni pun menyokong pengambilan supplemen untuk tulang kita. Bukan orang yang dah patah tulang je kena amalkan, kita yang sihat walafiat ni pun kena start amalkan sebab tulang kita bukan sentiasa muda! Ini lah rahsia suami cepat sihat. hehe

Mengamalkan supplement yang akan membantu dan menyihatkan tulang dan sendi yang mempunyai kandungan kalsium dan vitamin D pada setiap hari. Walaupun kalsium diketahui mengurangkan risiko tulang rapuh ia juga berperanan dalam memastikan kemantapan otot, pembekuan darah dan fungsi saraf. Malah ada kajian yang mengaitkan kepentingan kalsium dalam mengurangkan risiko kes berulang polip pada kolon iaitu faktor yang merangsang barah kolon... sumber http://sihatkantulangsendi.blogspot.com/

Shaklee ada produk yang terbaik untuk masalah tulang dan sendi. Memang aku paksa suami makan set ni. Ada Advanced Joint Health untuk sendi, Zinc untuk sembuhkan luka, dan Ostematrix untuk tulang. 


Zinc pula aku pilih sebagai pengganti ikan haruan. Ya. Ikan haruan mempunya khasiat Zinc yang tinggi! Sebab tu aku pilih Zinc Complex dari Shaklee untuk sembuhkan luka pembedahan suami. Lebih mudah, simple dan senang ditelan. Tak perlu minum pati haruan lagi dah 


ikan haruan mempunyai khasiat ZINC yang tinggi untuk penyembuhan luka!


rahsia suami cepat sihat dengan ostematrix!

Untuk tulang pula, aku pilih OSTEMATRIX Shaklee. OSTEMATRIX Shaklee ni istimewa sangat sebab dia complete dengan VITAMIN D. Oh ye kalau nak cari sumber kalsium untuk tulang, pilih la yang ada bersama vitamin D sebab vitamin D fungsi untuk membantu tulang menyerap kalsium. So dalam Ostematrix dah ada kalsium dan Vitamin D, senang. Terus telan je. 

Alhamdulillah, suami cepat sihat sejak makan 3 botol supplemen ni. Rahsianya, mestilah kena konsisten makan supplemen dan jangan skip skip. So harap harap lepas ni hati hati bawak motor ke bawak kereta ke ok! 

Dapatkan SET TULANG DAN SENDI melalui SMS/Whatsap 0126716961 
Pengedar Shaklee terbaik anda :)







0 Komen untuk "RAHSIA SUAMI CEPAT SIHAT "

Back To Top