.

.

APA SEBAB KANAK KANAK KENA SARAPAN?

Sebelum pergi sekolah, anak anak korang sempat sarapan pagi? Atau ada tak anak anak korang yang tak suka sarapan pagi? Ok. Kenapa kanak kanak kena sarapan pagi ek? Eh banyak pulak soalan. Hehe. Sebab perkara simple macam ni kadang kadang kena ambil serius tau! Jadi sebagai mak mak, jomlah kita ubah tabiat anak supaya mereka sarapan sebelum ke sekolah. 
Kenapa kanak kanak kena sarapan?

Tanpa sarapan pagi, kanak kanak sukar untuk menumpukan sepenuh perhatian, tidak bermaya dan mengantuk di awal persekolahan

Sebab tu kena pujuk anak anak untuk sarapan pagi setiap hari. Sebab sarapan tu la penentu sama ada anak korang aktif atau mengantuk dalam kelas. Kalau mak mak yang sangat menjaga prestasi pelajaran anak, mesti sarapan pagi jadi keutamaan. Betul tak? 


Bagusnya kalau mak mak yang bekerja, sempat menghidangkan sarapan pagi berkhasiat macam tu. Kalau tak sempat macam mana pulak? Senang je, korang boleh bancuh sesudu Mealshake ni sebagai pengganti sarapan pagi dorang. 



Kalau nak dapatkan Satu Tin Mealshake sebagai percubaan dengan harga promosi, boleh whatsap 0126716961. Pengedar Mealshake anda! 
1 Komentar untuk "APA SEBAB KANAK KANAK KENA SARAPAN?"

betul tuh. my ex-bos pernah buat experimen, g skola tanpa brekfes vs dgn brekfes. the result?

lepas brekfes result exam dia improve dramatically. bila dia borak2 dgn cikgu dia, katanya anak dia makin cergas, tak tersengguk2 dalam kelas & fokus.

since then, se bz apa pun dia brekfes utk anak2 satu perkara wajib setel sebelum g kerja.

Back To Top