.

.

DAPAT MASUK SURATKHABAR!

korang ingat tak aku selalu cerita pasal keletah Sofea dalam entry SOFEA POLIS DAN NERAKA dengan entry SOFEA VS BUAH EPAL ?? baca lahh seyes korang akan gelak dengan keletah anak peguam ni..hehe.. ni la anak buah aku yang duduk dekat Swiss. seyes rindu dengan dorang. tapi terubat rindu bila semalam baca paper pasal my sister, my brother in law and Sofea..anak buah aku. bestnya masuk paper!! 

paper Metro bertarikh 26 Julai 2012

akak aku pernah tulis dalam salah satu artikel dia..

Tapi bila dah tak duduk Malaysia,
rasa aman jugak bila takde bohjan, bohsia dok berkejar dengan mat rempit,
bila berjalan takde rasa takut ada perompak atau pencopet,
takde plak orang nak buang sampah merata atau buang anak sebab fikiran sempit,
takde mat gian kat kaki lima yang buat kita rasa macam nak sumpit,
nasib badanlah kat malaysia gejala sosial memang penyakit.

Tapi walaupun bila dah tak duduk Malaysia,
hati tetap terpahat kat kampung halaman setiap masa,
biarlah walau kat sini ada salji, boleh makan strawberi dan pergi Paris bersuka ria,
tapi kat sini tak dapat baca gosip Fasha Sanda atau dengar lagu Siti Nurhaliza,
tak dapat tengok Buletin utama atau baca Utusan Mingguan dan Pancaindera,
kat sini orang sambut Xmas tak sambut hari raya,
tak dapat mengikuti agenda politik 1Malaysia,
nasib badanlah menghitung hari bila nak balik sana...!!
 

so ni la yang akak aku luahkan dalam artikel dia dulu..4 tahun duduk negara orang..mana tak nya?? hehe..takpela..at least korang duduk sana, dapat gak aku tumpang 2minggu dan jalan jalan pergi kota London dulu..kalau tak? tak merasa..hehe..thanks

selamat berpuasa ye you all..cepat cepat balik Malaysia..family kita tak sabar menanti kepulangan korang..hehe..sobs.
4 Komentar untuk "DAPAT MASUK SURATKHABAR!"

wahhh!
ada best,ada tak bestnya bila duk luarnegarakan..=)
femes wooo masuk paper.hihi~

untunglaa duk oversea kakak cik aish. haha. dia study or keje kat sane?

pissst : artikel yg dia cakap xleh bace gossip fasha sandha, sgt kelakar. hahaa :DD

wahhh..untung sofea tu.kecil2 da jejak kaki sana....nnti smbg bljr,ble g sana kan?

hujan emas di negeri org. xkn sm hujan batu di negeri sndri. wpn batu tu xsetara nilai emas....

Back To Top