.

.

DESTINASI BAJET TAHUN BARU CINA...OFKOS DI MELAKA!!

Salam to all readers yang comel comel...!

baiklah ini adalah rancangan destinasi yang boleh aku ibaratkan, 'kita hanya mampu merancang tuhan juga yang menentukan segalagalanya' kehkehkeh. ok rancangan destinasi kali ni adalah Melaka. eh aku memang suka ah pergi melaka tak tahu kenapa lorr..study 5 tahun kat melaka pun bagi aku still belum puas lagi. kena tunggu aku beli rumah kat sana. kau tungggu!!! kau tunggguu!!

so rancangan destinasi kali ni nak pergi Zoo melaka. ok sumpah aku memang tak boring langsung pergi zoo. baik tengak binatang dari duduk mengumpat dengan manusia manusia sekalian. tettttt.. haha. 

seblom tu kitorang pergi lepak Coconut Shake. pergh meletup seh sebab dia dah bukak kedai kat belakang tu. so stall lama yang klasik kat tepi jalan tu dikhaskan untuk customer yang nak menapau sahaja. MENAPAU ye adik adik. 

Blah dari coconut shake : 3 petang.
Sampai Zoo melaka : 5.30 petang. (ni semua gara gara kesesakan lalu lintas yang padu dekat ayer keroh dan area melaka raya) 

zoo tutup pukul 6. "pada makcik makcik pakcik pakcik yang nak masuk zoo, anda semua hanya ada setengah jam je untuk melawat." damn. aku punya gigih harung jam nak pergi zoo, ni balasannya. haha. redho jela nak buat camne. timing tak betul. moral of the story, time raya cino, kito duduk umah tengok cito cino sambil mengereng atau menelentang makan limau. okkay!

tapi sebagai pengubat rasa luka di hati ni, kitorang pekena Asam Pedas Power. member aku siap leleh peluh bila makan asam pedas kat sini. tak nogori betul ah. setakat asam pedas power tu ..ala.. pejam mata je. tak pedas langsungg!! hahaha statement pedih tak?
 

lepas mentekedarah, kitorang pergi Kampung Morten. kampung ni sebenarnya rumah orang biasa je. bukan rumah aaron aziz tak pun asyraf sinclair. tapi kerajaan melaka dah bagi peruntukan untuk cantikkan kampung ni. kalau korang nak pergi, dia dekat dengan UITM kampus bandar. kalau nak search by GPS, korang taip Taman Rempah Ratus. ha kat situ ye. terima kasih GPS kerana melancarkan destinasi perlacongan kali ni. heh heh heh. 

kalau korang naik Melaka River Cruise pun, korang akan lalu jugak kampung morten ni. bot tu akan bawak korang menyusuri sungai melaka dekat celah2 kampung morten ni.pergh ayat. ok la jomkita layan gambar sampai lebam. 

 ni adalah Melaka River Cruise. masa aku study dulu, jambatan tu belum siap. sekang dah besar panjang jambatan tuh. hahaha.


 ni kawan pp epal. so apa kita nak nama kan dia nih ek? pp ciku? hekhekhek


 punya ah eksaited tak ingat rumah time ni. sebab da lama tak jejak kaki kat sini. dulu time muda2, selalu lepak sini taw! tapi takde lah naik menda alah kat blkg tu. sbb tak baper nak mencabar sgt. well...haha


 dua dua ni kalau dah jumpa, sawan, kemerengan, semua keluar. tapi tak leh belah la dorang ni tak lepas ngn enset..u nak dating ngn i ke ngn enset? ha tetiba je kan?


 ni ah sungai tu kalau kita naik melaka river cruise..akan lalu sini. so cintailah sungai kita.


 so ni lah kampung morten yang aku sebut sebut tu. ada siapa siapa awek yang tinggal sini? untung laaa..




 so korang boleh tengok 2 3 gambar rumah yang aku snap tu, macam rumah kotak mainan je kan? punya ah comel lote rumah tu semua. rasa macam nak halau tuan rumah pastu nak rampas rumah tu. jeless makkkkk...


ok habis da destinasi bajet kali ni. jumpa lagi di lain hari. next destination? ada 2 3 tempat yang aku tak pernah sampai...so teringin nak pergi. eh korang, time muda ni lah nak jalan jalansakan.sok dah kawen ko nak ajak laki ko kuar rumah, ingat senang? tak dapat derr...

haha. bye.

11 Komentar untuk "DESTINASI BAJET TAHUN BARU CINA...OFKOS DI MELAKA!!"

alahai.. comel2 je umh..
geram tgok.. iskk

jalan2 ngan kawan2 gini memang seronok....:)

cuti-cuti melaka la ni. bestnyaaa!! bila la Eza nak sampai melaka ni..

mmg besh jln2 kt melaka ni. dr suboh smpi ke isya' mmg xsedar bila bjln2 neh. tu pn xpuas2 lg. aduii...

hahaha dah boring oo g melaka.tapi untuk bajet sesuai,cut cost kan.cameron h pun ok gak.nyaman

baru 2 kali kot pegi sane.
jom belanje saye pulak, hehe ;)

cam best je. pasni nak g sanala..mekasih 4 da inpo...nice nice
salam kenalan

best nyaaa dapat pergi melaka , da lama tak pergi situ

alamak...tetiba rasa nak jalan melaka rindu nak g jonker walk

Back To Top