.

.

5 JENIS CAMPURAN AIR DETOKS YANG POPULAR UNTUK KURUS

Walaupun aku pernah buat entry tips untuk buat kita rajin minum, tapi ternyata, masih ramai lagi orang yang tak suka minum air kosong. Jadi, korang boleh cuba AIR DETOKS. Air detoks ni bukan saja sedap, tapi boleh buat kita jadi kurus! KURUS??? Ya kurus! Yea! Jadi sebelum aku kongsikan dengan korang jenis jenis campuran air detoks yang popular sekarang ni, korang faham ke air detoks ni apa?



APA ITU AIR DETOKS?
Bunyi macam saintifik sangat. Tapi bukan air ujian makmal ke apa ke. Boleh buat dekat rumah je pun. Air detoks ni sebenarnya sejenis campuran air kosong dengan buah buahan, daun herba dan madu. Kena rendam beberapa jam sebelum minum.

KEBAIKAN AIR DETOKS
  1. Meningkatkan keberkesanan sistem penghadaman
  2. Elakkan sembelit
  3. Memberi tenaga ektra!
  4. Meningkatkan kadar serapan vitamin (terutama kepada pelanggan shaklee saya)
  5. Beri kesihatan menyeluruh kepada badan
Aku tahu. Point pertama tu yang buat mata korang segar bugar kan? Hip hip horay! Air detoks sekarang makin popular sebab mampu turunkan berat badan. Sebab? Bila minum air detoks ni, proses penghadaman jadi lagi rancak! Takde la slow motion. hehe.

5 jenis campuran air detoks yang popular untuk kurus

1. Oren + Lemon + Halia
Buah oren bantu dalam peredaran darah yang sihat. Lemon untuk bantu pencernaan, dan halia bagus untuk sistem imun.

2. Timun + Rasberi dan Anggur
Timun untuk penghidratan dan singkirkan toksin. Rasberi sebagai anti radang, dan anggur untuk melawan kanser!

3. Strwberry + Limau
Strawbery kaya anti oksidan dan limau sebagai senjata anti penuaan kerana bagus untuk rambut, kulit dan kuku.

4. Timun + Limau + Lemon
Sesuai bagi mengawal nafsu makan, penghidratan, elak perut kembung dan kekal kurus

5. Teh Hijau + Daun Pudina + Limau
Bagus untuk membakar lemak, penghadaman sakit kepala dan bau mulut

Ok. Ini antara 5 jenis campuran air detoks yang popular. Tapi kalau fokus untuk kurus, boleh pilih yang nombor lima. Sebab? Ada Teh Hijau. Teh hijau memang terkenal untuk bantu naikkan metabolisme badan! Sebab tu dia bagus untuk bakar lemak.

Tapi mana nak cari Teh Hijau? Kalau boleh pilih yang asli dan semulajadi. Bukan la suruh korang tanam belakang rumah dan petik sebulan sekali. Produk yang asli dan semulajadi semestinya boleh tengok dari segi cara prosesnya. Contoh macam CINCH TEA ni.

APA ITU CINCH TEA?


Cinch Tea Shaklee terkenal sebagai AIR DETOKS yang popular jugak sebab ada kandungan teh hijau! Apa kelebihan teh hijau?



Soalan popular :
BOLEH KE TEH HIJAU MENGURUSKAN BADAN?

Jom kita tengok apa Kevin Zahri jawab


Kak syasya kita berjaya turun berat badan lepas minum cinch tea. hehe Air detoks paling popular abad ini!



Pengalaman aku sendiri minum Cinch Tea, sebab malas nak buat air detoks yang rendam teh hijau dengan lemon semua bagai tu, so aku pilih Cinch Tea. sache pertama aku minum, memang dapat tenaga ektra. Terperanjat jugak sebab badan tak lemau, memang betul2 energetic! Sebab apa? Sebab metabolisme badan dah boost! Teh hijau memang best! Tapi jangan pilih sebarangan air teh hijau ye. Pilih yang bebas pewarna, bebas perisa, bebas pengawet. Pilih yang asli dan semulajadi serta halal dan dijamin keberkesanannya

Aku pilih Cinch Tea sebagai Air detoks untuk kurus!
Korang bagaimana?

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
4 Komentar untuk "5 JENIS CAMPURAN AIR DETOKS YANG POPULAR UNTUK KURUS "

hari2 view menu detox water ni dekat ig...tapi idak pun rajin nak buat...maybe kena try green tea mcm cik aish jgk kot...hihi

Ibu pregnant boleh tak minum Cinch Tea?

@QUEENPINK ibu pregnant boleh ambil cinch tea :)

Back To Top