.

.

ISTERI HAMIL TAKNAK MINUM SUSU TAPI MENGADU KAKI SELALU KEJANG



Untuk kawan kawan yang tengah pregnant tu, mesti pernah rasa lenguh lenguh dan kaki kejang malam malam kan? Tu tandanya kurang kalsium. Nak minum susu rasa loya pulak. Habis tu macam mana? Kalau tak minum susu, bukan kaki kejang je, silap hari bulan, umur dah masuk 3 series dah start sakit tulang belakang.  

Ada perempuan yang suka minum susu. Dan ada yang tak suka minum susu. Loya katanya. Habis tu camne nak buat? Mengadu kat suami je pun tak membantu jugak. Kena buat sesuatu tau! Apa dia?  

✅ ambil pil kalsium shaklee la jawapannya.  

Aku dulu masa pregnantkan irine, dari awal sampai sekarang masih amalkan makan pil kalsium. :) sebenarnya pil kalsium ni bagus ambik dari awal trimester sampai la habis berpantang. Kalsium sangat membantu ibu yang tengah berpantang untuk tidak sembelit tau! Bagus kan?  

Lepas tu..Orang tua tua kata elok minum susu sebelum tidur nanti tidur lena. Tapi aku tak minum susu. Aku makan pil ni je. Memang lena tidur. Hehe. So kawan kawan yang tengah pregnant tu memang digalakkan makan pil kalsium ni ye.  

Boleh share makan sekali dengan husband. Lagi lagi husband yang kerja outdoor. Hilang lenguh badan!  Jadi, kalau siapa siapa yang ada masalah kaki selalu kejang tapi doktor suruh minum susu, dan kalau jenis tak suka minum susu, cepat cepatlah buat sesuatu. untuk order pil kalsium tu, boleh klik button pink untuk tahu lebih details cara order ye. Harap harap entry ni dapat membantu korang semua. Insyallah kita sama sama berusaha okay! 

http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html




1 Komentar untuk "ISTERI HAMIL TAKNAK MINUM SUSU TAPI MENGADU KAKI SELALU KEJANG"

sy bukan kejang tp rasa tulang mcm dipatah2..kalau baring, bila nak bergerak kiri kanan tulang pinggang tu kruk krak bunyi huhu

Back To Top