.

.

CARA ATASI MASALAH SUSU TERSUMBAT DAN DOA BANYAKKAN SUSU BADAN

Assalamualaikum

Ada customer yang mengadu, susu tak keluar banyak. Tapi Cik B membengkak dan makin sakit. Aku faham sangat macam mana rasa sakit Cik B kalau membengkak sebab susu tak keluar! Boleh buat migrain, demam siap semua complete! Streesssss! 

KENAPA SUSU TERSUMBAT? 
 
 
Salah satu sebab adalah masalah "CLOGGED DUCTUS" atau liang susu tersumbat. Especially wanita-wanita yang tak pernah atau pertama kali nak menyusu, atau dah tingalkan alam penyusuan sekian lama, akan alami masalah susu tersumbat ni.  Normal ya! Saya pon alami walaupun masa tu baru anak pertama! Masa tu tiap kali suami tanya, macam mana? boleh perah tak? Berapa OZ dapat? Hah mula la rasa sedih. Malu pun ada seba rasa macam tak mampu nak susu kan anak sendiri. Padahal Cik B membengkak tu! Susu ada tapi tak boleh keluar! Susu badan tersekat di saluran liang susu,akibat susu yang dah mengeras dan tersekat oleh lemak susu.

CARA NAK SEMBUHKAN?


✔LECITHIN : Bantu lancarkan pengaliran susu dan elak saluran susu terumbat. selain tu ibu2 kena kerap buat power pumping dan direct feeding ya! Makin kerap bayi menyusu, LET DOWN REFLECT ( LDR) akan terhasil dan merangsang pengaliran susu dengan lancar. BOLEH AMEK FULL SET BREASTFEEDING (macam dalam gambar) untuk bantu masalah penyusuan. Jgn tungu saja ya,ikhtiar dan usaha. Sekadar sharing sedikit pengalaman sendiri

Sambil kita usaha dengan supplemen, kita amalkan doa ni hari hari. Insyallah :)


Jadi, kalau siapa siapa yang ada masalah susu tersumbat, tengah dok menderita tanggung sakit tu, cepat cepatlah buat sesuatu. untuk order full set penyusuan tu, boleh klik button pink untuk tahu lebih details cara order ye. Harap harap entry ni dapat membantu korang semua. Insyallah

http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html
0 Komen untuk "CARA ATASI MASALAH SUSU TERSUMBAT DAN DOA BANYAKKAN SUSU BADAN "

Back To Top