.

.

SUPPLEMEN TERBAIK YANG PENGANTIN PATUT AMBIL SUPAYA KULIT TAK BERCAPUK LEPAS KENA MAKEUP

Assalamualaikum. 

 
Apa supplemen yang bakal pengantin patut ambil supaya kulit tak bercapuk lepas kena makeup?First nak tanya, Siapa yang taknak cantik berseri masa atas pelamin nanti? Awak? Awak?? Tak siapa pun yang taknak nampak cantik masa hari paling bahagia tu. Semua nak cantik kan? Dulu masa aku nak kahwin, sibuk nak google foundation apa yang the best in market untuk tutup segala cela, jerawat batu, dan segala bagai jeragat yang ada! Lastly, sempat tampar tampar pipi supaya sedar bahawa foundation is not the best alternative yang kita perlu cuba untuk cover keburukan kulit muka masa tu. But the solution is, kita kena jaga KEBERSIHAN dan KESIHATAN kulit tu dulu baru la kecantikannya terserlah nanti. chewah. 

*Eh. Teringat zaman aku bertunang dulu. Risauuu makkk takut makeup tak jadi. Tapi hasilnya ok je..hihihi. kulit make sure BERSIH dulu baru apply makeup ye.


So harini nak share macam mana nak jaga kebersihan kulit dengan mengamalkan supplemen/vitamin. And this is the most favourite supplemen yang aku amalkan. Salah satu rahsia yang ramai artis amalkan jugak. Seingat aku, Ayu Raudhah, Rita Rudiani, ramai lagi la yang amalkan supplemen untuk jaga kebersihan dan kecantikan kulit. 

BAKAL PENGANTIN YANG KULIT BERMASALAH, BANYAK CELA, BEKAS JERAWAT, WAJIB CUBA!
Vivix dan Vitamin C adalah rahsianya! Gabungan kedua dua ni dah cukup PERFECT untuk bakal pengantin amalkan at least 6 bulan sebelum hari persandingan. Kedua duanya memang BERKESAN untuk jaga dan mengawal tahap kebersihan kulit kita tau! Kebersihan tu means, luka luka bekas jerawat akan kering, kulit kusam akan jadi macam kulit baru, nampak lebih bermaya, arhhh..tak tahu nak describe macam mana. Sangat best okay! Mana yang tak pernah dengar atau tak pernah tahu tentang apa bestnya VIVIX dan Vitamin C ni, aku akan bagitahu serba sedikit lah. :)



Lepas kulit dah bersih dan cantik, barulah muka tak bercapuk masa kena andam nanti. Bayangkan kalau kita nak cat rumah, mesti kita kena bersihkan habuk dn sawang dulu kan? Kalau tak bersihkan, terus nak cat, mesti hasilnya akan menggerutu, sapuan jadi tak rata, tak licin dan tak cantik. Sama la jugak dengan kulit muka kita. Sebelum bagi mak andam makeup tebal tebal, pastikan kulit muka kita dah cukup sihat dan bersih. Baru la hasil makeup nye tip top! :)

BILA WAKTU PALING SESUAI UNTUK BAKAL PENGANTIN MULAKAN MAKAN VIVIX DAN VITAMIN C?
Vitamin C ni ada 180 kapsul tau. Selalunya macam aku, aku akan makan sebiji sehari. Tapi kalau korang jenis yang tak pernah makan buah buah yang ada sumber vitamin C, sila lah bawak bertobat dengan mengambil at least 2 biji vitamin C sehari. So maknanya kalau korang ambik sebiji sehari, satu botol ni mampu bertahan 6 bulan. Tapi kalau ambik 2 biji sehari, mampu bertahan 3 bulan. Vivix pulak boleh bertahan dalam 2 bulan. So pendek cerita, mulakan makan VIVIX dan VITAMIN C seawal 6 bulan sebelum bersanding. :)


Aku percaya, impian korang nak nampak berseri seri dengan makeup pengantin yang sesuai, meti tercapai. Silap haribulan, bakal suami terkejut tengok perubahan kulit korang yang makin cantik mulus tu! Mai order cepat. Sebelum BEAUTY SET ni kehabisan stok. Sebab sangat lahhh limited. ORder menderu laju tau! Klik button PINK kat bawah ni untuk tahu details cara order ye. Bye! Selamat pengantin baru!
 
http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html
0 Komen untuk "SUPPLEMEN TERBAIK YANG PENGANTIN PATUT AMBIL SUPAYA KULIT TAK BERCAPUK LEPAS KENA MAKEUP"

Back To Top