.

.

BELI RUMAH BARU PROJEK SRI PAJAM DI TAMAN NUSA INTAN SENAWANG

Assalamualaikum

Alhamdulillah tak lama lagi siap la rumah. Betapa strugglenya nak dapatkan rumah pertama. Ya. Bukan senang nak dapatkan aset sendiri. Semuanya kena bermula dari planning yang betul dan tepat. Allah temukan kami suami isteri dengan taman baru di Senawang. Pada mulanya memang nak beli rumah dekat sekitar Seremban. Sebab jiwa ni dah sebati duduk dekat Seremban. Bukan tak pernah duduk dekat area lain, macam baru kahwin dulu, kitorang duduk ShahAlam Seksyen 7. Memang best duduk Shah Alam. Boleh lepak Icity selalu. hihi. Tapi Seremban jugak yang kitorang pilih untuk menetap dalam tempoh jangka masa yang panjang :)

Mula mula masa raya tahun lepas, mak aku borak borak dengan siapa tah tak ingat, lepas tu terbukak cerita pasal taman baru dekat Senawang. Terus aku ambik cuti satu hari untuk survey. Projek Taman Nusa Intan ni adalah projek Sri Pajam. Walaupun tak sehebat Sime Darby atau pun IJM Land, tapi Sri Pajam ni pun antara Developer yang well known jugak dekat Seremban. So tipsnya kat sini, kalau nak beli rumah, lagi lagi rumah baru, make sure pilih developer yang dipercayai. :) 



Pemaju : SRI PAJAM
Lokasi : Taman Nusa Intan, Senawang
Harga : Lingkungan 290k - 450k


Masa ni rumah kami dah 90% siap. Tengah tunggu finishing, lepas tu dapat CF. So kami dah start survey kelengkapan2 rumah macam KITCHEN CABINET, GRILL, PERABOT, huwaa..kena ada checklist ni. Alhamdulillah. Syukur tak terhingga sebab dapat jugak rumah yang kami impikan. Biarlah tak besar, asalkan selesa, dan yang paling penting, ASET sendiri. Ye dok? 


Ramai kata bestnya aish, tak lama lagi dah duduk rumah sendiri. Dah ada aset sendiri. Tapi tak semua tahu, betapa perit getir nak dapatkannya. Betapa gigihnya nak pastikan apa yang aku impikan tercapai. Ramai tak tahu masa mengandungkan irine, turun naik HQ angkut stok shaklee berkoyan koyan. COD sana sini. Beratur panjang balik kerja nak post barang. Credit pada brother yang jaga kaunter tu sebab tolong angkut kan dari kereta. Hihi.

Betapa strugglenya diri ni nak kekal dalam biz shaklee sebab aku yakin, biz shaklee je yg mampu buka peluang seluas luasnya untuk aku capai impian nak beli rumah. Bila kita FOKUS nak dapatkan apa yang kita nak, FOKUS beri EFFORT sepenuhnya. Jangan sesekali kita rasa give up. Peluang depan mata, kita grab. Kalau bukan untuk kita, at least untuk masa depan anak anak kita

So, misi beli rumah guna bantuan BONUS Shaklee, dah tercapai. Yea!

3 Komentar untuk "BELI RUMAH BARU PROJEK SRI PAJAM DI TAMAN NUSA INTAN SENAWANG "

ehh, bestnyeee..saya pun nak la try struggle .......

smg nona berjaya jugak, amin !
sis, sila la ke ig nona : @senyum2

hehehe, tahniahh rumah baruuuuuuuuu

tahniah aish!
usaha gigih membuahkan hasil yg lumayan..
ade aset sndiri..
rs bangga ngn diri sendiri kan..
=)

Back To Top