SCENE PALING NORMAL DALAM CERITA HANTU MELAYU


 aku bagi 4 bintang sebab jalan cerita yang menarik

aku baru lepas tengok Hijab tadi. not bad. tapi ada banyak scene yang memang biasa aku tengok dalam citer hantu melayu. scene konon konon mereka mereka ni sangat berani ok. hehe. aku pelik kenapa ea jadi macam tu? jom kita selidik satu satu

1. kalau ada bunyi dekat pintu, mesti pelakon tu pergi ke arah pintu and bukak pintu tu tengok ada siapa siapa ke kat situ..gaya muka masa tu tak menunjukkan ketakutan pun, cool gila bukak pintu, macam nak bagi salesman masuk..

2. kalau lampu bilik terpadam tibe tibe, mesti pelakon tu bangun cari suis nak bukak lampu tu balik. pun sama jugak takde langsung ciri ciri kecuakkan masa nak bukak lampu tu. berani gila macam orang kawen malam pertama eksaited nak bukak lampu. err apa kah? lari tajuk ye. harap maklum.

3. kalau kereta rosak dekat jalan yang gelap dan sunyi, mesti berani turun dari kereta tu walaupun sedar diri memang tak pandai repair kereta. still jugak nak turun dari kereta tu capai toshlaite suluh suluh enjin kereta.

4. kalau ada bunyi bunyi dekat seat belakang dalam kereta, mesti berani gila nak toleh belakang. tak pun tengok dekat cermin tu. pergh berani tau uols ni!


tapi in real life atau pun kalau jadi kat aku la kan..mesti terbalik.


1. kalau ada bunyi dekat pintu, aku mesti buat buat tak dengar lepas tu jalan laju laju sebab nak blah dari pintu tu..masa tu peluh toksah cakap la okay. dalam otak ni semua jenis hantu aku bayangkan. hantu kak limah pun aku byg gak.

2. kalau lampu bilik terpadam, aku mesti tarik selimut, pejam mata rapat rapat, buat buat tidur dengan harapan tak adalah hantu tu kacau aku. aku ngntuk ok..tolong la kacau jiran sebelah ke apa ke..

3. kalau kereta rosak dekat jalan yang gelap dan sunyi, mesti aku lock semua pintu, pastu aku buat buat tidur gak..dalam hati maki gila nape lalu jalan tu????

4. kalau ada bunyi bunyi dekat seat belakang dalam kereta,  aku takkan toleh belakang. pandang cermin pun takkan ada punya. aku buat buat tidur jugak. jawabnya mesti aku sampai masuk icu sebab eksiden

see? aku tak tahu la korang kan? tapi kalau aku tengok wayang citer hantu, mesti tak sama. mesti dorang berani gila. why why??? adakah aku ni sangat penakut? kasihann aku.


part ni paling tak boleh blah..

P/S : Hijab best. pergi la tengok. tapi standard la ciri ciri di atas memang ada dalam cerita tersebut. tapi aku lagi suka Khurafat. lagi seram..tanjat boboy!

Previous
Next Post »