Dr Rozmey : speechless tengok movie dia.

Tags


Ketawa berdekah-dekah. 
Kesian Dr Rozmey. Kena kutuk kaw2 gara-gara rambut cendawan dia. Filem Dua Alam tu, sebenarnya masih boleh diterima akal dia punya jalan cerita. Bukan sebab adegan lucah yang terlalu banyak, tapi sebab banyak mesej yang cuba disampaikan. Filem yang menginsafkan tentang mayat tak diterima bumi. Walaupun cara penyampaian adalah sangat tidak sesuai untuk tontonan umum. .

..tapi...sebenarnya banyak faktor yang menyumbang ke arah kemerosotan jumlah penonton yang datang menonton filem ini. Pertama, cuba tengok dekat poster di atas. Gambar Dr Rozmey kan? Motif? Adakah dia dua alam sebenarnya? Wallahualam. Adakah dia ingin penonton mengenali dia lebih dari mengenali filem tersebut? Adakah dia merasakan wajahnya di akhbar yang terpampang sebegitu besar masih tidak cukup lagi? Apa motif? 

Dan pada sesiapa yang malang menonton filem ini, pasti mereka ingat scene pertama sekali di mana sound effect yang sangat bikin orang suspen..rupanya keluar Dr Rozmey bersila panggung. Oh apakah..Aku rasa nak menitiskan air mata. 

Cik Aish : lebih rela menonton upin ipin.


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :