.

.

entry pasal video seorang lelaki yg ngadu tunang tgalkan dye pasal dye jual berger !CONCLUSION vs MORAL OF THE STORY!!

Kisah seorang jejaka meluahkan isi hati kepada DJ radio X.fm mengenai kekasihnya yang memandang tinggi harta sehingga meninggalkannya.. DJ tersebut terus menghubungi awek jejaka berkenaan, dengarkan kesudahannya..
 
sila klik untuk dengar..



baik. selepas menelaah dan menkaji segala caci maki, tohmahan, pandangan positif dan umpat keji kepada penulis (kekekeke) baiklah...di sini ingin aku simpulkan atau pendek kata lets me explain the moral of the story. ewah..spekang lak dah!!!


baik. memula mari kita meneutralkan balik diri kita. tak sokong mana-mana baik lelaki baik perempuan...

 
moral of the story...(ni pandangan aku okay...kalah salah..diam je) haha


1. kalau dah ada ikatan..paling penting mesti ada rasa hormat pada pasangan. jangan menceritakan walau sedikit pun masalah pada orang ramai..dan aku nak ulas sedikit pasal komen salah seorang member ni..kita dulu pun masa gado ngn bf/gf slalu gak ngadu kat fb...huhu..jadi btul gak tu..mungkin cara yang berbeza..jd ambil pengajaran...JANGAN CERITAKAN KEBURUKAN PASANGAN ATAU MENGHEBOHKAN MASALAH DALAM HUBUNGAN pada semua orang..tapi ambil tindakan yang lebih profesional dan berhemah..gituuu..



2. walaupun lelaki itu tak kaya...tetapi once kita dah terima dia sebagai tunang vs bakal suami kita yang akan sehidup semati dgn kita..jadi kita kene bersedia untuk menerima segala kekurangan diri dia..dan dalam masa yang sama..beri sokongan tanpa jemu pada dia...rezeki Allah yang tentukan...yang penting usaha..btul kan??



3. jaga bahasa semasa bercakap dengan pasangan kita...bila kita out of control..syaitan menguasai segala-galanya dalam badan kita..jadi, beristigfar banyak-banyak dan fikir sebelum cakap..bak kata karam sing walia...terlajak perahu boleh reverse..terlajak kata-kata? pikir la sendiri..



4. zaman sekarang macam-macam boleh jadi...jangan tipu diri sendiri...tepuk dada tanya selera..berapa ramai antara kita yang sudah mempunyai boifren atau gerlfrend..tapi jauh di sudut hati masih memandang pada insan lain? lupa kah anda tentang pemain badminton negara Roslin yang perkahwinannya hanya bertahan sebulan saja...moral nya di sini..kaum wanita mula bimbang dgn trend sebegini..jadi langkah berjaga-jaga diambil...iaitu memastikan pasangan nya mampu menjamin masa depannya..kita tak tahu apa akan jadi masa akan datang..wallahualam...Allah juga menyuruh kita memilih pasangan berdasarkan 4 perkara...kerana agama,keturunan,harta dan rupa..kita berhak memilih yang terbaik untuk masa depan kita..



5. dn akhir sekali..aku nak kata kat sini...perbuatan melaga-lagakan orang seperti dilakukan oleh deejay itu adalah tidak patut sama sekali..rating terbaik menjadi rebutan setiap radio di malaysia sekarang tanpa memikirkan akibat dari perogram sebegini kepada kita semua adalah tidak patut...



jadi...itu aje lah..termia kasih atas setiap komen yang dilontarkan dalam entry hangat panas bak bara api pagi tadi.. u all memang ilmiah! syabas!
0 Komen untuk "entry pasal video seorang lelaki yg ngadu tunang tgalkan dye pasal dye jual berger !CONCLUSION vs MORAL OF THE STORY!!"

Back To Top